Ziende blind zijn?

Naast mijn oude school liepen de blindengeleide honden af en aan. Tijdens een toets keek ik met een schuin oog naar mijn eigen leerlingen. De verrichtingen van de blindengeleide honden volgde ik dan meestal nauwkeuriger.

Met mijn bril ben ik erg blij zonder zou ik niet kunnen leven. Van kleins af aan is het mijn hulpmiddel om de dingen buiten handbereik te kunnen zien. Ouder wordend is er een leesgedeelte bijgekomen. Dat wat onder mijn neus ligt kan ik nu ook weer beter bekijken.

Maar als ik buiten lopend om mij heen kijk valt er voor blinden en slechtzienden nog heel wat te verbeteren!

Met de volgende link zijn hier nuttige tips voor te vinden. Hoort en zegt het voort wil ik aan mijn lezers vragen. Wellicht dat er zo een betere wereld uit voortkomt?

http://kimbols.be/handicap-integratie/omgangstips/tips-voor-de-omgang-met-blinden-en-slechtzienden.html

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in gezondheid en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

18 reacties op Ziende blind zijn?

  1. fietszwerver zegt:

    mogge Rob
    ja ik ben ook blij met mijn lees brilletje
    verder kan ik gelukkig goed zien , en van al het moois om ons heen genieten
    ik heb de link bekeken en op geslagen ,vele van de tips zijn mij gelukkig al bekend
    maar het is zeker de moeite waard om nog eens door te lezen
    het is droog vandaag en dus een

    wandel groet

    Geliked door 1 persoon

  2. shivatje zegt:

    De leeftijd en het scherm hebben mijn ogen ook geen goed gedaan. Al kan ik nog goed zien maar voor het lezen neem ik ook mijn brilletje.
    Rob ik heb de link geplaatst want het is ook zo voor deze mensen kan nog heel wat verbeterd worden.
    Ooit zelf eens rondgelopen met een blinddoek aan om aan te voelen hoe het is in de stad wandelen als blinden. Dat was niet zo maar maar voor een cursus 😉

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

  3. Pingback: TIPS VOOR DE OMGANG MET BLINDEN EN SLECHTZIENDEN | SPIRITUEEL Boeddha

  4. Bert zegt:

    Rob van jongstafaan weet ik hoe goed die organisatie werkt. Vroeger zaten ze op de Middenweg in Amsterdam, nu kom ik ze vaak tegen in Amstelveen de honden mag je niet aaien, zelfs niet aanraken. Goed werk! Maar liever toch maar een brilletje datmaaktje toch wat onafhankelijk
    Gr Bert

    Geliked door 1 persoon

  5. zeezicht zegt:

    Dat is een van de gedachten die soms door mijn hoofd spoken: blind zijn is wel één van de ergste dingen die je kan overkomen.

    Geliked door 1 persoon

  6. bloggersterk zegt:

    Zo zijn het toch weer de Belgen (.BE) die ons ziende maken in de omgang met blinden. Mooi initiatief!

    Geliked door 1 persoon

  7. sjoerd zegt:

    Inderdaad een mooie site, aan de andere kant kom ik zelden in contact met blinden omdat die niet in mijn omgeving verkeren.

    Geliked door 1 persoon

  8. Rebbeltje zegt:

    Vind het prachtig om te zien hoe honden de ogen voor de mensen worden en willen werken om het zo makkelijk mogelijk te maken…maar dan nog is er idd genoeg te verbeteren…
    Groetjes

    Geliked door 1 persoon

  9. Bertie zegt:

    Goede site, op deze weblog ben ik al heel wat nuttigs aan de weet gekomen.
    Blind zijn lijkt me vreselijk, maar volledig doof zijn is ook niet alles. Ik ken een blinde man die graag zijn buren bezoekt voor een praatje. Dat kan dan tenminste nog.

    Geliked door 1 persoon

  10. MammalienBlogt zegt:

    Ik zag alles prima, tot een jaar of wat geleden. Nu steeds langere armen nodig, feller licht of eigenlijk een leesbril… Bah.

    Geliked door 1 persoon

  11. als je soms blinden bezig ziet in het verkeer ..

    mijn petje af, hoor!

    Geliked door 1 persoon

  12. Lot zegt:

    Pas als er iets met je ogen is besef je de waarde weer van zien. Ik zit met een oogontsteking en zie vrij slecht en troebel op het moment en loop de hele dag met zonnebril. Doodvermoeiend.
    Jarenlang de blindengeleideopleiding gesteund, ben er mee gestopt toen inkomen erg achteruit ging. Overweeg nu weer eens eenmalig wat te geven.

    Geliked door 1 persoon

  13. fietszwerver zegt:

    ja Rob
    op verzoek heb ik 2 wijken van dit donderdag krantje er bij , was niemand voor , nu ik liep er 1 vandaag , geen wonder , zijn van die vila wijken , draaien en kerende straten , nummers zoek , brievenbussen zoek , morgen doe ik die ander , dat mag op vrijdag omdat het een inval is
    ben er druk mee , maar komt naar me toe

    slaperige groet

    Geliked door 2 people

  14. Wilma Phillipson zegt:

    Ik benijd mensen zonder bril. Zelf heb ik er al één vanaf mijn veertiende. Ooit een paar jaar lenzen gedragen, nu weer een bril. Soms voel ik me opgesloten achter dat ding, vooral als ik niet goed in mijn vel zit of me niet lekker voel. Maar als ik dan bedenk dat er ook blinde mensen zijn ben ik maar al te blij met het opgesloten gevoel achter mijn bril.

    Geliked door 1 persoon

  15. Rob Alberts zegt:

    4 of 5 was ik toen mijn eerste bril werd aangemeten. Ik weet niet beter. Met plezier draag ik mijn bril om een betere blik op de wereld en mijn omgeving te krijgen.
    Vriendelijke groet,

    Like

  16. hanry zegt:

    Ja er is nog veel te verbeteren voor hen die het niet of niet goed zien.
    Ik heb al een aantal jaren een brillekkuh.. en het is goed dat ik hem heb.

    Like

  17. Mel (Hippo256) zegt:

    Goed dat hier aandacht aan wordt besteed! Ik denk ook dat er nog veel kan verbeteren en heb bewondering voor degenen die zich ondanks alles toch (goed) weten te redden. Al denk ik dat (veel) mensen met een (visuele) beperking eigenlijk niet zo perse op bewondering zitten te wachten, maar meer behandeld worden als een gelijkwaardig mens en door aanpassingen e.d. gelijke kansen kunnen krijgen.

    Geliked door 2 people

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.