De Toevlucht zoekt hulp

De Toevlucht vogel- en zoogdierenopvang heeft behoefte aan vrijwilligers. Bent u een dierenvriend en wilt u een dag per week, of twee halve dagen inzetten voor zieke en gewonde dieren, neem contact op met Gert-Jan Zant, 020-6001144 of mail info@toevlucht.nl

De Toevlucht ligt in Amsterdam-ZuidOost, tussen Geerdinkhof en Kantershof, Bijlmerweide 1 en is geopend van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en ‘s zaterdags van 9.00 tot 15.00 uur. Op zondag is de opvang gesloten.

Ook op andere manieren kunt u de opvang steunen. Door bijvoorbeeld donateur te worden of door kleding, textiel, schoenen en handdoeken langs te brengen. Sokken, ondergoed, kussen en dekbedden NIET.

De ingezamelde spullen worden opgehaald door Sam’s Kledingactie. De Toevlucht krijgt daar geld voor en de spullen gaan naar goede doelen of worden gerecycled.

Stichting de Toevlucht is opgericht in 1989 met als doel om zieke, gewonde en jonge vogels te helpen, die verwond zijn geraakt door het verkeer, ramen, ouderloos zijn geworden of door ziekte hulp nodig hebben.
Door het revalideren, aanlaten sterken, op laten groeien en natuurlijke vaardigheden aan te leren, word 65% van de vogels weer gezond vrijgelaten in de natuur.

Inmiddels vangen wij 4000 vogels per jaar op. In 1997 kwam de vraag of we ook egels wilden gaan opvangen uit groot Amsterdam. Deze stekelige vrienden worden nu met 400 stuks per jaar binnen gebracht. In 2010 hebben wij toestemming verkregen met nieuwe vergunningen volgens het kwaliteit protocol van het Ministerie van LNV om meerdere soorten zoogdieren op te mogen vangen.

Dagelijkse worden slachtoffers binnen gebracht, en elke ochtend beginnen we met het controleren van de aanwezige dieren, schoonmaken van kooien en hokken, toedienen van medicatie, water en voer geven. Zoogdieren moeten gewogen worden om te bekijken of dieren niet afvallen.
In de middag, is er een ontlasting onderzoek om te kijken of medicatie bij de zoogdieren aanslaat.
Het uitzetten van dieren en adviezen geven horen ook tot de dagelijkse bezigheden.

http://www.toevlucht.nl/

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Biologie, Natuur, persoonlijk en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op De Toevlucht zoekt hulp

  1. fietszwerver zegt:

    mogge Rob
    ja die mensen daar doen al heel lang goed werk
    en zullen dat hopelijk ook nog lang blijven doen

    frisse groet

    Geliked door 1 persoon

  2. shivatje zegt:

    Dat is een mooi initiatief.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

  3. Hopelijk krijgen ze hier genoeg respons op, het is voor een goede zaak.

    Geliked door 1 persoon

  4. sjoerd zegt:

    Dat is wel heeeel ver weg voor mij…

    Geliked door 1 persoon

  5. Rebbeltje zegt:

    Beetje ver weg hè…mooi werk om je voor in te zetten.
    Groetjes

    Geliked door 1 persoon

  6. Paul zegt:

    Mooi Rob, hoe je hier aandacht voor vraagt via jouw blog. Vanuit Enschede is het niet echt haalbaar, en ik doe reeds ander vrijwilligerswerk.

    Geliked door 1 persoon

  7. Bertie zegt:

    Heel goed initiatief dat navolging verdient. Hopelijk melden zich veel mensen aan.

    Geliked door 1 persoon

  8. Jolie zegt:

    Vanaf welke leeftijd mogen mensen vrijwilliger worden? Onze in-de-buurt-wonende-neefjes vinden zulk werk vermoed ik, prachtig; die zullen zich over een paar jaar vast wel melden of ze al mógen komen helpen.. (Mijn kinderen vragen ook vaak of er zulk werk is, maar ik aarzel over de treinreis+leeftijd:-))

    Geliked door 1 persoon

  9. Ger zegt:

    Hoi Rob.
    Bedankt voor het mee denken, ik zal even wat vragen beantwoorden die vast komen.
    Vrijwilger worden: minimaal 1 dag p/w vanaf 16 jaar afspraak maken 020-6001144(wilde vogels,pikken,krabben,slaan met vleugels,poepen je onder bij een behandeling, ziek makende virussen,(het is niet geschikt voor kinderen)
    Bij zoogdieren,egels,vosjes,marter- achtegen,vleermuis,haas,ect. is het nog erger.
    Werken met kruiwagen zand,bladafval, kooien harken, schoonmaakwerk quarantaines, dieren uitzetten,kooien schoonhouden tropische vogels,met gieters water lopen.
    Wat er dagelijks op de Toevlucht gebeurt staat op onze FB

    Geliked door 1 persoon

  10. meninggever zegt:

    Prachtig doel….ik wens hen veel succes….

    Geliked door 1 persoon

  11. Plato zegt:

    Prima initiatief. Hopelijk levert het veel daadwerkelijke toezeggingen op.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.