Een duurzaam DIY-recept

Salade met oesterzwammen en karamelrotsjes

Ingrediënten:

300 g gele oesterzwammen (zelf kweken dus, zie de link onderaan;)
150 g babyspinazie (bij de groenteboer)
30 g riet- of kristalsuiker (bij Ecomarkt, Zonnnatura Rietsuiker, € 2,49)
100 g pijnboompitten (bij Ecomarkt, Ekoland, € 5,75)
100 g zachte geitenkaas (bij de kaasboer)
Scheut crema di balsamico (bij Ecomarkt Aceto Balsamico azijn di Modena – TerraSana € 4,99)
Olijfolie (bij Ecomarkt, Olijfolie ‘extra vierge’ van Ekoland, € 4,95)
Zeezout (bij Ecomarkt, Zeezout fijn atlantisch 1000g Lima, € 2,73)

Bereidingswijze:

1) Bak de oesterzwammen goudbruin in een pan met een scheutje olijfolie en een snufje zeezout.
2) Was de babyspinazie met koud water en dep de blaadjes droog met een theedoek.
3) Verhit de rietsuiker in een droge pan op laag vuur tot een vloeibare karamel.
4) Voeg de pijnboompitten toe aan de karamel en haal de pan van het vuur.
5) Schep kleine porties van de pijnboompitten met karamel op een stuk bakpapier en laat ze afkoelen.
6) Doe de babyspinazie op een mooi groot bord en strooi daar de oesterzwammen overheen.
7) Verdeel de zachte geitenkaas en de karamelrotsjes met pijnboompitten er ook overheen.
8) Besprenkel de salade met crema di balsamico, een snufje zout en een scheutje olijfolie.
9) Aan tafel, tast toe!

https://goodclub.nl/products/p-1338?utm_source=Waardekaart+nieuwsbrief&utm_campaign=3f5e6741ac-NB_2015_1112_Verse_kerst&utm_medium=email&utm_term=0_90db200ada-3f5e6741ac-56034533

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in eten en drinken, gezondheid, Natuur, persoonlijk en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Een duurzaam DIY-recept

  1. Ik vind het zielig voor die babyspinazie dat die gekookt wordt 😦

    Geliked door 1 persoon

  2. sjoerd zegt:

    Lijkt me een lekker recept

    Geliked door 1 persoon

  3. Bertie zegt:

    Het leest wel lekker maar ik zou het niet kunnen maken, de meeste ingrediënten zijn in onze winkels niet-eko.

    Geliked door 1 persoon

  4. Novelle zegt:

    lijk me een lekker stukje eten

    Geliked door 1 persoon

  5. Wolf zegt:

    Dat ziet er goed uit!
    De spinazie komt binnenkort weer uit eigen tuin; het groene licht is gegeven voor het inzaaien van spinazie. Onder plastic of in de bak weliswaar, maar die zaaikalender is gemaakt toen er nog geen winters waren met recordtemperaturen. Dus ik ben zo eigenwijs om de spinazie in de volle grond in te zaaien deze week :O}}.

    Geliked door 1 persoon

  6. Rob Ypma zegt:

    DIY is ook het thema op mijn laatste blog 😉

    Geliked door 1 persoon

  7. Bert zegt:

    Rob, het lijkt me lekker, ga het proberen, later mee,

    Geliked door 1 persoon

Laat een reactie achter op sjoerd Reactie annuleren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.