Winter ???

Begin december zag ik de eerste Sleedoorn bloeien. Even daarna kwam ik schoffelende plantsoenarbeiders tegen. In januari maakte het schaatsnieuws weinig indruk. Het weer is voor mij nog steeds een lange troosteloze herfst met vooral regen en ander miezerigheid. De natuur geven vooruitsnellende bodes van een nakend voorjaar.

Maar een wintergevoel wil maar niet maar komen ……

Angsten voor klimaatsveranderingen hoor ik in mijn omgeving niet of nauwelijks. Berichten over olieprijsverlagingen temperen het voordeel van lagere stookkosten.

Nostalgisch denk ik terug de Elfstedentocht. Maar voor natuurijs wordt steeds verder gereisd. IJskampioenschappen worden nu meer en meer in verwarmde binnenhallen verreden.

Met de Warme Truiendag proberen velen een signaal af te geven.

Ik draag altijd met kouder weer een lekkere trui.

Mijn verwarming draait ook nauwelijks.

Maar misschien willen jullie de volgende link eens bekijken?

https://nl.wikipedia.org/wiki/Dikketruiendag_/_Warmetruiendag

 

Advertenties

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in duurzame energie, gezondheid, Natuur, persoonlijk en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

21 reacties op Winter ???

 1. eltjedoddema zegt:

  De netuur is hailendaal op n hobbel……

  Liked by 2 people

 2. De strenge en lange winters lijken voorgoed verleden tijd Rob, Het is natuurlijk wél goed voor de portemonnee, en er hoeft ook veel minder gestrooid te worden, wanneer ze en paar kilo jozo zout in voorraad hebben is dat zat.

  Liked by 1 persoon

 3. bloggersterk zegt:

  De thermostaat komt hier al zelden boven de 18,5 graden uit en da’s prima zo. Maar als ik: de woordvoerder van de koninklijke Shell met al zijn politieke invloed hoor zeggen dat we alleen afscheid van fossiele brandstoffen kunnen nemen als we “collectief armoede omarmen”; Wim van de Camp van het CDA hoor zeggen dat de auto-industrie de milieunormen alleen kan halen in ‘dromenland’; morgen op nog meer wegen 130 kilometer per uur mag rijden…zie ik de overheidssupport voor dit soort dagen alleen maar als ‘voor de bühne’. Ludiek, maar we schieten er geen moer mee op.

  Liked by 2 people

 4. Bertie zegt:

  Warme truien,pfff, toen we nog met ons zessen waren werd dat ook gepropageerd.
  De wasmachine was elke paar dagen vol en draaide en draaide…. tel uit je winst

  Liked by 1 persoon

 5. gemma1952 zegt:

  Ik woon nog steeds in mijn wintertrui. Jammer dat ik er geen foto van kan maken.

  Liked by 1 persoon

 6. Lenjef zegt:

  Groene winters

  de kans is reusachtig klein, welke de enge oorzaken ook zijn
  dat een nieuwe ijstijd
  met landschappen witter dan krijt
  ons leven ontkleurt, tenzij na het drinken van zware rode wijn

  Lenjef 🙂

  Liked by 3 people

 7. Anuscka zegt:

  Ik ben al aan het breien hoor… 😉

  Liked by 2 people

 8. fietszwerver zegt:

  blij dat ik je een vrolijk begin van de dag bracht
  ja dikke truien , zeker niet nodig vandaag , en eigenlijk deze hele winter al niet
  maar ik kan mij de winter van ’63 goed herinneren 🙂

  Liked by 2 people

 9. terrebel zegt:

  Drie dagen winter hebben we gehad dit jaar. Lijkt mij onvoldoende. Ik had nog niet eerder narcissen zien bloeien in januari.

  Liked by 1 persoon

 10. sjoerd zegt:

  De verwarming staat hier op 19 graden in de winter. Dat is warmer de de gemiddelde temperaturen in de maanden mei juni. Zodra de temperaturen buiten boven de 18 graden zijn noemen we het een korte rokjes dag…. 19 graden is dus warm zat. alleen even wennen voor velen.

  Liked by 1 persoon

 11. fialas zegt:

  ik ga gelaagd door het leven, eerst een wollen skihemd met lange mouwen , dan een dunne wollen trui, en daaroverheen een dikke.
  maar ook dan geldt, dat je niet de hele dag moet bljiven zitten, al sje beweeglijk bent heb je het eigenlijk nooit koud.

  Liked by 3 people

 12. Patty zegt:

  Een van mijn vaders is er van overtuigd dat we over een jaartje of vijf een korte hevige ijstijd inschieten…Dit mens van de zon hoopt met heel haar hart, lijf en ziel dat hij ongelijk heeft 😉

  Liked by 2 people

 13. Ik ben al blij dat ik hier in de buurt wat sneeuw en ijs hebben gehad, ik heb zelfs op twee opeenvolgende dagen schaatsers heb kunnen kieken. Maar echt winter …, nee, dat zit er ook ditmaal weer niet in.
  Warme truiendag en rokjesdag groeien steeds mee naar elkaar toe. Als het zo doorgaat volgen ze elkaar binnen een week op. ;-(

  Liked by 1 persoon

 14. Rob Alberts zegt:

  “Warme truiendag en rokjesdag groeien steeds mee naar elkaar toe. Als het zo doorgaat volgen ze elkaar binnen een week op.”
  Mooie opmerking!
  Vrolijke groet,

  Like

 15. Ach helaas hè, die winter. Net toen ik op vakantie was kwam er sneeuw en ijs. Was ik ff blij, voor mij hoeft dat hele wintergevoel niet. Laat het maar zo doorgaan als nu, prima!
  Maar voor de mensen die heel erg van sneeuw en ijs en winter houden vind ik het jammer.
  Haha warme truiendag… voorlopig nog niet nodig, hoewel het lijkt of ik ziek word, heb het zooooo koud nu, met 4 lagen kleding aan en de verwarming op 21 graden… Raar mens ben ik toch hè.
  Bibberige groet…

  Liked by 2 people

 16. Hillechien zegt:

  Ik praat door mijn werk vaak over de klimaatsverandering maar maak maar weinig indruk hoor, het lijkt wel of het de mensen niets uitmaakt. Ook hier hebben we nauwelijks winter gehad, waar zijn de tijden van -15 en 50cm sneeuw

  Liked by 2 people

 17. els zegt:

  Wat mij betreft hoeft de winter niet te komen.
  Nog even over de t° in de klaslokalen: het valt me steeds op als ik in een klaslokaal kom dat de verwarming zo hoog staat. Is dat echt nodig vraag ik me dan af…

  Liked by 2 people

 18. hanry zegt:

  Ik probeer mijn verwarming zo min mogelijk aan te doen. Trek liever wat warmeren kleding aan dan dat ik de verwarming laat draaien.
  En het lijkt erop dat strenge winters steeds minder voorkomen.
  Persoonlijk vind ik dat niet erg omdat ik een hekel aan koud vries weer heb.
  Maar dat is persoonlijk voor mij zo.

  Liked by 1 persoon

 19. Bert zegt:

  Winter, gladde wegen, vroeg donker, laat licht, koud, bevroren sloten, auto die niet start, ruiten krabben,langere files, oudjes die de deur niet uitkomen, om maar wat te noemen. Waar blijft de lente? de zomer
  bah dan weer de herfst, ’t is nooit goed.
  groetjes Bert

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s