Heppiedepeppie ???

Bij veel wereldberoemde artiesten hoor en lees je over het gebruik van pretsigaretten. Op veel plekken wordt tegenwoordig gefeest op partydrugs. En voor ouderen zijn er nu tegen een aanhoudende depressie gelukspilletjes.

In de pretsigaretten werkt THC op het humeur van de gebruikers. Lastig hiervan is dat het humeur wordt versterkt. Je wordt dus vrolijker of juist somberder door de THC.

Partydrugs is eigenlijk een verzamelnaam van van alles. Daar schuilt direct het gevaar in. Wat slik je, hoeveel slik je en wat doet het pilletje bij jou? De producenten en verkopers zitten allemaal in het criminele circuit. De niet gebruiker heeft vooral overlast van de productie. De productie van partydrugs geeft kans op brand- en ontploffingsgevaar. Het productieafval wordt op de meest onmogelijke plekken gedumpt. De gevolgen van deze chemische verontreiniging zijn nog niet te overzien.

Gelukspilletjes zijn van een geheel andere orde. De farmaceutische industrie biedt van alles aan. En de medici schrijven veelvuldig voor. Depressies en antidepressiva zijn nu nog taboe onderwerpen. Misschien dat dit nog veranderd?

Even terug kreeg ik in de reacties op mijn blog de vraag of het voor mij zwarte dinsdag is. En dat ik nu toch wel erg somber schreef.

Over pretsigaretten zal ik niet het Clinton smoesje ophangen; “I did not inhale.” weeïg zoete hasj prikkelt mijn neus nog steeds. Maar het scherpe en venijnige van marihuana heeft mij altijd tegen gestaan. Met partydrugs heb ik helemaal niets! Dat de hennepplant de THC vooral maakt om vraat van herbivoren te voorkomen vind ik een mooie speling van de natuur. Ik heb veel gewerkt met ontspoorde jongeren. Door het blowen bestond hun wereld alleen uit coffeeshops, politiebureau en geestelijke hulpverlening.

Voor mij is het heel lang geleden dat ik een pretsigaret voorbij heb zien gaan.

Het criminele, synthetische en onvoorspelbare van partydrugs heb ik altijd ontweken. Dat jong volwassenen nu bij elk feest en uitgaansgelegenheid partydrugs aangeboden krijgen vind ik een gevaarlijke ontwikkeling.

Van gelukspilletjes in de vorm van antidepressiva weet ik te weinig om mij daar echt een beeld van te kunnen vormen. Wie kent er mooie resultaten van antidepressiva ???

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in gezondheid, persoonlijk en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

33 reacties op Heppiedepeppie ???

 1. Jaixy zegt:

  Ik ben denk ik te braaf…. Heb nooit gerookt, geblowd, partypillen of iets genomen. Ook niet om te testen/proberen. Ik ben ooit wel eens dronken geweest… Toen ik jong was… Maar tegenwoordig drink ik zeer zelden iets waar alcohol in zit.
  Ik ben dan ook totaal niet op de hoogte van deze ontwikkelingen.
  Ook niet wat betreft de voorgeschreven happy pillen door een arts…

  Geliked door 1 persoon

 2. Suskeblogt zegt:

  ik had zowat geen resultaten met het nemen van antidepressiva : je wordt er alleen een zombie door zonder enige emoties. Ik neem die brol nooit meer ook al staat de dokter op zijn kop.

  Geliked door 1 persoon

 3. Nee, bij mij moet je ook niet zijn voor die informatie. Heb zo’n vuiligheid nooit genomen.

  Geliked door 1 persoon

 4. wdfyfe zegt:

  There is a serious drug problem in my city and whole neighbourhoods have been destroyed. I am no friend of illegal drugs.

  Geliked door 1 persoon

 5. bentenge zegt:

  Ikke wee nie. Ikke wee helemaal niets over die dingen.

  Geliked door 1 persoon

 6. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  nu ik was zeker niet de braafste 🙂 , maar het enige wat ik gerookt heb 45 jaren lang is de zware van Nelle
  ik verneem met grote onrust over het dumpen van die troep in natuur gebieden , juist de gebieden waar ik en vele wandelaars komen , wat als je die lui treft , lig je dan ook tussen het afval , wat er tegen te doen , is niet aan mij , maar als ze wat van die lui pakken , nooit meer vrijlaten zou een goed start zijn

  sombere groet

  Geliked door 1 persoon

 7. Elizenn zegt:

  Heb al eens een stuk over mijn medicijngebruik geschreven, gewoon, om een beetje aan te tonen wat voor een gekl**t het allemaal is. Sinds mijn 14e zo vaak gewisseld dat ik ‘de hele apotheek wel heb gehad’, zoals de psych het verwoordde. Het helpt dus láng niet altijd, al is het resultaat van de antipsychotica die ik slik dan weer niet te verwaarlozen.

  Partydrugs, tja, dat is meer voor wanneer je direct resultaat wilt.. en daarna nóg dieper aan de grond wilt zitten aangezien je chemische ‘gelukspotje’ er compleet door uitgeput wordt.

  Zou willen dat ik er niet zo bekend mee was, maar ‘de chemie’ is nou eenmaal ‘booming business’.

  Groetjes!

  Geliked door 1 persoon

 8. benjamín zegt:

  Een pretsigaret sla ik nooit af en ik heb er uitsluitend goeie ervaringen mee. De rest kan me niet boeien en laat ik dus aan me voorbijgaan.

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik had als puber, als jonge vrouw, als moeder, als partner, als vriendin, etc., gelukkig nooit de behoefte om wat dan ook te slikken, proeven, ruiken, snuiven of spuiten. Ik heb alleen ‘gewone’ sigaretten gerookt, maar die periode ligt dit jaar ook alweer dertig jaar achter me. Gelukkig.

  Geliked door 2 people

 10. ms zegt:

  Nooit behoefte aan gehad, nooit geprobeerd. Enkel tijdens de menopauze op doktersvoorschrift, een antidepressiva moeten slikken. Ik heb dat even genomen, ben gescheiden en ben ermee gestopt. Ze geven antidepressiva als oplossing voor zaken die perfect op een andere manier kunnen geregeld worden.

  Geliked door 1 persoon

 11. ms zegt:

  Telkens jij een reactie van mij liked, krijg ik daarover een e-mail. Nu heb ik overal alle e-mail notificaties uit gevinkt, maar deze vind ik toch niet. Ik zou echt liever geen e-mail hieromtrent ontvangen. Ik krijg sowieso al een melding in mijn admin panel. Weet jij waar ik dit kan verhelpen?

  Like

 12. fialas zegt:

  ik heb nog nooit gerookt, en als je niet rookt kom je ook niet tot zoiets als de pretsigaret.
  Mijn geluksformule is trouwens naar de tuinvogels kijken met op schoot mijin spinnende kat..

  Geliked door 1 persoon

 13. Hier heb ik totaal geen enkele ervaring mee, in mijn wilde jaren (jaren ’60) was Heineken voor mij de enige drugs.

  Geliked door 1 persoon

 14. bloggersterk zegt:

  Lange tijd in een ziekenhuis gewerkt met een psychiatrische afdeling. Eerste opvang voor (heel vaak jonge) mensen die uiteindelijk – meestal pas na meer dan een jaar – zouden worden opgenomen in een kliniek. Tot die tijd schuifelden ze verdoofd en uitdrukkingsloos als zombies over het ziekenhuisterrein. Tijd om iets met ze te doen was er niet, dus werden ze volgepropt met medicatie. Ik kan alleen maar hopen dat ze er na de tweedelijns opname op vooruit zijn gegaan. Weten doe ik het niet.

  Geliked door 1 persoon

 15. perdebytjie zegt:

  Wêreldwyd is dit ’n groot probleem.Drugs vernietig lewens!

  Geliked door 1 persoon

 16. Sonja zegt:

  Persoonlijk denk ik dat het geen kwaad kan als er af en toe een pretsigaretje wordt gerookt, het gevaar zit ‘m in de verslaving van alle genotsmiddelen-ook alcohol-maar als iemand niet verslaving gevoelig is…why not.De medicatie waar je het over hebt is voor veel mensen een must (zelf heb ik nooit medicatie op dit gebied gebruikt) maar ook hier plaats ik een kanttekening nl.- wat ik hier ook al ergens in een reactie las- emoties worden niet meer ervaren en stop er nooit plotseling mee, afbouwen van de medicatie is belangrijk.

  Geliked door 1 persoon

 17. constantinoc zegt:

  Interessant, Rob. Ik ben er altijd in een grote boog omheen gelopen. Maar depressiva zijn drugs die eventueel door de huisarts worden voorgeschreven, begrijp ik nu. Ik hoop ze nooit nodig te hebben.

  Geliked door 1 persoon

 18. Hillechien zegt:

  ik heb wel gerookt maar nooit drugs gedaan of zo maaar depressiva heb ik dan wel weer moeten slikken en andere troep tegen de kanker ook een soort drugs

  Geliked door 1 persoon

 19. gemma1952 zegt:

  Ik ben een type die zou promoten om pillen, sigaretten, druggs niet in te nemen. Eerlijk gezegd heb ik nooit medelijden met die mensen die het wel doen. Je hebt als mens nou eenmaal een verantwoording tegenover jezelf.

  Geliked door 1 persoon

 20. Jan Jaap zegt:

  Een anti-depressivum gebruik ik al een aantal jaren. Als ik mijn huidige dosering probeer te minderen, gaat het mis. Het moet maar zo, ik heb het blijkbaar nodig.

  Geliked door 1 persoon

 21. Bertie zegt:

  Als nieuwsgierig jong mens ben je niet altijd bestand tegen druk van klas, groep of roep. Zo braaf zou ik niet zijn, denk ik.
  Als ik nu jong was zou ik misschien ook een of andere drug willen proberen, al was het maar om te weten wat het inhield..
  Al wat eerlijk is, lang niet alle rokers, drinkers, snuivers en andersoort gebruikers belanden in de goot.
  Over anti-depressiva en andere psychoarma nog dit: het kan een zegen zijn. Als het maar voorgeschreven wordt door de juiste arts, in de juiste hoeveelheid en aansluit bij de kwaal.

  Geliked door 1 persoon

 22. sjoerd zegt:

  Jaixy zegt het voor mij meteen goed. Opgeroeid en een tijd waar blowen heel gewoon was, twee vrienden jong verloren door het gebruik ervan, was ik ook te braaf. Ik rookte wel een sigaretje in die tijd, maar verder helemaal clean en nooit wat gebruikt.

  Geliked door 1 persoon

 23. hoe zielig ben je als je enkel plezier kan hebben met behulp van een drug???

  Geliked door 1 persoon

 24. moniekbaars zegt:

  Dat is niet tegenwoordig, hè Rob, dat er wordt gefeest op drugs. Dat is al decennia zo voor zover wij weten.

  Geliked door 1 persoon

 25. fietszwerver zegt:

  ha die Rob
  ja wat is saai , zal voor een ieder anders zijn
  zeker is dat het daar anders wandelen is als op de veluwe of het Pieterpad in Groningese land
  ik ga het onder vinden

  avond groet

  Like

 26. hanry zegt:

  Ik weet daar niets over, sorry.

  Geliked door 1 persoon

 27. gewoonanneke zegt:

  Ik heb altijd een soort angst om de regie over mijn eigen gedachten kwijt te raken dus heb ik me nooit gewaagd aan welke soort van drugs dan ook. Een aantal jaren geleden toen ik na mijn scheiding en de vervelende situatie met de gemeente daarna ooit een keer antidepressiva voorgeschreven. Maar ook toen had ik weer de angst om daardoor de regie kwijt te raken en heb ze nooit ingenomen. Dus geen ervaring er mee. Ook zonder gingen de problemen weer over.

  Geliked door 1 persoon

 28. meninggever zegt:

  Ik heb er niets mee. Nooit gerookt, dus ook geen hasj of zo. En voor pilletjes heb ik geen interesse. Of ze moeten helpen bij evt medische klachten. Injecteren van allerlei troep zie ik totaal niet zitten. Kortom….ik moet de pret halen uit mijn eigen zijn. Al lastig genoeg…

  Geliked door 1 persoon

 29. Alleen gerookt van mijn 16e tot mijn 30e, buiten de 2 zwangerschappen om dan.
  Geblowd, hoewel ik midden in de flower-powertijd puber was, nooit gedaan. Ik was echt veel te braaf! En ik probeer altijd overal het positieve van in te zien, dat lukt overigens heel goed dus nee, zelf absoluut geen ervaring. Ik weet wel van mijn zusje dat de antidepressiva in het begin de kwaal erger maken, zij is dus net als Suske ermee gestopt…

  Geliked door 1 persoon

 30. Alice zegt:

  Opgegroeid in de jaren 60.70 zonder drugs. Begon met roken op mijn 23ste toen een arts mij na een erge operatie, een sigaret gaf om kalm te worden. Iedereen rookte toen, artsen, chirurgen, verpleging. Ik rook nog steeds maar inhaleer niet. Een soort verslaving maar beter dan pillen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.