Terraformer

Een Terraformer is een apparaat. Het vangt kosmisch gruis en stampt dat aaneen tot een bolle klomp van planeetachtige grootte waarna die wordt uitgezet in een vrije kavel van het universum. Waar de Terraformer staat is nog niet bekend. Maar met een nachtkijker zijn er verscheidene bolle klompen waar te nemen. Gelukkig helpt de universele nachtverlichting. Overdag zijn de vrije kavels nog beter te zien. Jammer genoeg wordt het zicht hierop door ruimteafval van Aardse grootmachten verstoord.

Met gigantische verrekijkers op bergtoppen en satellietschotels in van mensverlaten streken wordt er naar leven gezocht. Dichtbij zijnde en veraf gelegen kavels in het universum systematisch afgezocht. Gespreksgroepen bespreken wekelijks wie de Terraformer heeft gebouwd. Sommige denken dat de Terraformer al veel langer bestaat. Er wordt zelfs beweert dat deze machine al miljarden jaren werkt. Dus wie weet bestaat er wel veel meer intelligent leven verspreid in het universum?

Wij, aardbewoners, zitten maar raar in elkaar. Een parasiet zorgt in zijn levensloop altijd voor nakomelingen. Maar de natuurlijke levensloop van een parasiet zorgt er ook dat er voor zijn nakomelingen altijd nog een nieuwe gastheer beschikbaar blijft. Zoals wij nu de Aarde parasiteren kan dat weleens misgaan. Deskundigen waarschuwen al langer dat het einde der Aarde nadert met onze huidige levenswijze.

Hebben wij daarom onze verrekijkers en satellietschotels op het universum gericht? Kunnen wij nog net op tijd voor de laatste zondvloed vluchten? Naast de term parasitisme kennen we ook de detrivoren of saprobiont. Maar deze leven allemaal van dood materiaal. Niet te verwarren met reducenten, die organisch afval afbreken tot anorganische stoffen. Wij mensen zetten alles op Aarde, dood of levend, naar onze hand. De meeste mensen doen dat dan ook nog eens zonder er bij stil te staan of dit de aarde, ons of onze kinderen later zal schaden.

Zal de Terraformer eeuwig doorgaan met het vangen van kosmisch gruis en aaneen stampen tot nieuwe planeten? Op sombere dagen denk ik weleens dat wij mensen gewoon een nieuwe start nodig hebben ….

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Biologie, gezondheid, Kinderen, Natuur, persoonlijk, Politiek en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

17 reacties op Terraformer

 1. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  ik zal er vandaag mijn verrekijker eens op richten , maar of die zo ver kan kijken betwijfel ik
  dat de mens heel veel heeft vernield is zeker
  of er ooit die nieuwe start komt , ik weet het niet
  ik ben deze dag net begonnen , zie ik dat maar als een nieuwe start

  wandel groet

  Geliked door 1 persoon

 2. Jolie zegt:

  Hééj, een nieuw hoofdstuk uit The HitchHikersGuideToTheGalaxy…. 🙂 Of is dit een in eerdere drukken verloren gegaan hoofdstuk? 😉

  Maar helaas ben ik het helemaal met je eens.. zoals wij als mensen over de aarde razen en de aarde uitputten.. zo vernietigend 😦

  Geliked door 1 persoon

 3. Myriam zegt:

  Als je regelmatig het nieuws volgt is dat een gedachte die de kop opsteekt inderdaad

  Geliked door 1 persoon

 4. Hillechien zegt:

  Ik geef hier dus elke dag les in. Ach weet je wij aarde zijn maar zeer zeer zéér klein in dit universum. Maar inderdaad als we zo doorgaan gaat het slecht aflopen met ons. Andere bewoonbare planeten zijn al ontdekt nu alleen nog maar het ‘machien’ uitvinden die ons daar naartoe kan brengen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Rebbeltje zegt:

  Ja mensen zijn niet altijd even aardig voormoeder aarde…
  En overnieuw beginnen ?
  Dat zou wat zijn haha

  Geliked door 1 persoon

 6. bloggersterk zegt:

  Wij zijn gewoon lemmingen…..

  Geliked door 1 persoon

 7. Bert zegt:

  we zullen doorgaan. Dat moet wel. Ik zou niet anders weten, bedankt Rob
  PS of bedoelde je dat niet? Beetje ingewikkeld verhaal, sorry

  Geliked door 1 persoon

 8. zem zegt:

  Dag Rob. Ik moest wel lachen om deze post. En huilen erbij, omdat we ooit misschien behoefte krijgen aan een reserveaarde… als we zo doorgaan.
  Maar een Terraformer: men zou wel willen… misschien kunnen we hem op 1 april ergens in de Flevopolder bezichtigen.
  Een hele mooie blogpost, Rob.
  Hartelijke groet, Zem.

  Geliked door 1 persoon

 9. sjoerd zegt:

  Mensen moeten leren dat rijkdom niet het hebben van alles betekend, maar de liefde voor elkaar.

  Geliked door 1 persoon

 10. Blewbird zegt:

  Een nieuwe start, een nieuw concept, maar niet vanuit het oude.

  Geliked door 1 persoon

 11. realjager zegt:

  Ik vindt dat als een trance nummer klinken maar zo’n ding moet aan de slag op mars 🙂

  Geliked door 1 persoon

 12. Wolf zegt:

  Ja! Precies, ja! Spijker en kop!

  Geliked door 1 persoon

 13. Bertie zegt:

  De Aarde privatiseren dan maar? 🙂

  Geliked door 2 people

 14. hanry zegt:

  En zo is het.

  Geliked door 1 persoon

 15. Watergeest zegt:

  Een nieuwe start? Lijkt me toch zonde van zo’n nieuw gevormde wereld. Geef hem aan een soort die wijs is van nature en niet vanwege aan paar uitzonderingen die eens iets zinnigs hebben gezegd (ja, die soort zijn wij dus).

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.