De MelkSalon lanceert het project Ommelandschapszuivel Amsterdam. Mediamatic wordt hierbij de thuisbasis voor maandelijkse proefproducties met boerenmelken die natuurvriendelijk zijn geproduceerd. Wat voor zuivelproducten kun je allemaal maken van melk uit rijke weides, waarin ook de grutto een plek vindt? De ene maand bijvoorbeeld yoghurt en kefir, de andere maand misschien (kruiden- en bloemrijk) ijs, dan een maand cappuccino en latte, een maand boter-karnemelk, kaas …
Deze producten worden op een maandelijks moment op zaterdag geserveerd op het terras met uitzicht op het water, met daarbij een programma met experts die kunnen vertellen over achterliggend natuurinclusieve cultuurlandschap waaruit de zuivel komt en het belang van de relatie met de stad.
Aansluitend staan er uitstapjes op het programma een boot of bakfiets naar de stad, om voorbijgangers te verassen met een proeverij. Daarbij worden er belevenissen bij de boeren in de ommelanden georganiseerd, en bij Mediamatic in beeld gebracht.
Melksalon
Zaterdag 9 April 13:00 – 16:00
Mediamatic Biotoop, Dijkspark 6, Amsterdam
Gratis entree.
Melk was goed voor elk😊. We dronken ons bijna ongans, op school en thuis.
Nu heb ik aan yoghurt genoeg.
LikeGeliked door 1 persoon
mogge Rob
ik was vlot klaar en nu is wachten op monteur
Als ik dit hier zo lees en denk terug aan de tijd dat ik zelf koeien molk onder meer in Ransdorp en Edam als ook in de Starnmeer , maar ook in de tijden dat ik melkmonsters nam
dan denk ik , wat een gedoe allemaal , ligt dat nu aan mij , of is er zoveel veranderd dat de mensen niet meer weten waar de melk vandaan komt 🙂
afwachtende groet
LikeGeliked door 1 persoon
Zo’n dag lijkt mij best leuk en leerzaam hoor. De schoolmelk kan ik mij nog heel goed herinneren.
LikeGeliked door 1 persoon
geweldig initiatief, ik ben weer eens trots op mijn stad! En dat kleine flesje schoolmelk, ik was er dol op.
LikeGeliked door 1 persoon
Dat vind ik een leuk initiatief. Vooral kinderen moeten leren dat de melk niet van appie komt maar van de koe…
LikeGeliked door 1 persoon
Gelukkig weten onze kleinkinderen wel waar de melk vandaan komt 😉
LikeGeliked door 1 persoon
mijin achterkleindochter weet het ook: uit de tiet!
LikeGeliked door 3 people
Voor mij drie dozen magere melk, liefst van bonte koeien aub.
LikeGeliked door 1 persoon
Roodbont of zwartbont?
Vrolijke groet,
LikeGeliked door 1 persoon
Groenbont, graag
LikeGeliked door 1 persoon
Groenbont is alleen in volvette versie verkrijgbaar. Maar dat is wel superlekker.
Je bent een kenner, een echte melkmuil …
Vrolijke groet,
LikeLike
Melk, yoghurt, kaas..alles komt hier nog binnen en ik heb inmiddels geen idee meer wat voor voedingsadviezen erbij horen…..maar ’t is gewoon lekker 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
You people do so many cool things in the Netherlands it’s a wonder half of Europe doesn’t live there. cheers
LikeGeliked door 1 persoon
Dit klink na ’n fantastiese idee. Ek het onlangs kefir ontdek en koop dit aan vanuit Nederland 🙂 Ons sal nooit so iets kan hê hier nie – niemand pastureer melk nie – almal koop net UHT geprossessserde langlewe melk. Die diere is te vermaer om melk te lewer.
It sounds like a fabulous idea. I recently ‘discovered’ kefir and purchase it from the Netherlands 🙂 We could never have something similar here – nobody that I know produces milk – everybody buys and uses UHT – longlife processed milk. The cows are too thin and in a poorly state to produce milk.
LikeLike
Wat is kefir?
LikeGeliked door 1 persoon
Deze website geeft erg veel informatie:
http://kefir.nl/
Vriendelijke groet,
LikeGeliked door 1 persoon
ja, je moet wat om melkprodukten te promoten ..
de enige die baat heeft bij het verbruiken van melk, is de economie en zéker niet de mens!!! 😦
LikeLike