De Melksalon

De MelkSalon lanceert het project Ommelandschapszuivel Amsterdam. Mediamatic wordt hierbij de thuisbasis voor maandelijkse proefproducties met boerenmelken die natuurvriendelijk zijn geproduceerd. Wat voor zuivelproducten kun je allemaal maken van melk uit rijke weides, waarin ook de grutto een plek vindt? De ene maand bijvoorbeeld yoghurt en kefir, de andere maand misschien (kruiden- en bloemrijk) ijs, dan een maand cappuccino en latte, een maand boter-karnemelk, kaas …
Deze producten worden op een maandelijks moment op zaterdag geserveerd op het terras met uitzicht op het water, met daarbij een programma met experts die kunnen vertellen over achterliggend natuurinclusieve cultuurlandschap waaruit de zuivel komt en het belang van de relatie met de stad.
Aansluitend staan er uitstapjes op het programma een boot of bakfiets naar de stad, om voorbijgangers te verassen met een proeverij. Daarbij worden er belevenissen bij de boeren in de ommelanden georganiseerd, en bij Mediamatic in beeld gebracht.

Melksalon
Zaterdag 9 April 13:00 – 16:00
Mediamatic Biotoop, Dijkspark 6, Amsterdam
Gratis entree.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, eten en drinken, gezondheid, Natuur en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

17 reacties op De Melksalon

  1. Bertie zegt:

    Melk was goed voor elk😊. We dronken ons bijna ongans, op school en thuis.
    Nu heb ik aan yoghurt genoeg.

    Geliked door 1 persoon

  2. fietszwerver zegt:

    mogge Rob
    ik was vlot klaar en nu is wachten op monteur
    Als ik dit hier zo lees en denk terug aan de tijd dat ik zelf koeien molk onder meer in Ransdorp en Edam als ook in de Starnmeer , maar ook in de tijden dat ik melkmonsters nam
    dan denk ik , wat een gedoe allemaal , ligt dat nu aan mij , of is er zoveel veranderd dat de mensen niet meer weten waar de melk vandaan komt 🙂

    afwachtende groet

    Geliked door 1 persoon

  3. Zo’n dag lijkt mij best leuk en leerzaam hoor. De schoolmelk kan ik mij nog heel goed herinneren.

    Geliked door 1 persoon

  4. fialas zegt:

    geweldig initiatief, ik ben weer eens trots op mijn stad! En dat kleine flesje schoolmelk, ik was er dol op.

    Geliked door 1 persoon

  5. sjoerd zegt:

    Dat vind ik een leuk initiatief. Vooral kinderen moeten leren dat de melk niet van appie komt maar van de koe…

    Geliked door 1 persoon

  6. Rebbeltje zegt:

    Gelukkig weten onze kleinkinderen wel waar de melk vandaan komt 😉

    Geliked door 1 persoon

  7. Voor mij drie dozen magere melk, liefst van bonte koeien aub.

    Geliked door 1 persoon

  8. bloggersterk zegt:

    Melk, yoghurt, kaas..alles komt hier nog binnen en ik heb inmiddels geen idee meer wat voor voedingsadviezen erbij horen…..maar ’t is gewoon lekker 🙂

    Geliked door 1 persoon

  9. wdfyfe zegt:

    You people do so many cool things in the Netherlands it’s a wonder half of Europe doesn’t live there. cheers

    Geliked door 1 persoon

  10. Dit klink na ’n fantastiese idee. Ek het onlangs kefir ontdek en koop dit aan vanuit Nederland 🙂 Ons sal nooit so iets kan hê hier nie – niemand pastureer melk nie – almal koop net UHT geprossessserde langlewe melk. Die diere is te vermaer om melk te lewer.
    It sounds like a fabulous idea. I recently ‘discovered’ kefir and purchase it from the Netherlands 🙂 We could never have something similar here – nobody that I know produces milk – everybody buys and uses UHT – longlife processed milk. The cows are too thin and in a poorly state to produce milk.

    Like

  11. ja, je moet wat om melkprodukten te promoten ..

    de enige die baat heeft bij het verbruiken van melk, is de economie en zéker niet de mens!!! 😦

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.