Martijn Horsman, wat doe jij voor de stad?

Als ik aanklop bij het Kleiklooster, in de flat Kleiburg, opent Martijn de deur. Aan de riante keukentafel zit een groep mensen de nieuwste flessen bier te etiketteren. Omdat dit mijn eerste bezoek is aan mijn buren krijgen ik een rondleiding. De kapel maakte diepe indruk op mij. Gelovig , niet gelovig of ongelovig iedere bezoeker moet daar even gaan kijken.

De flat is eerst gestript, gezandstraald en weer opnieuw opgezet. De kloosterlingen hebben ook hun eigen ruimten. In de gastruimten wonen een aantal mensen met een moeilijker verleden. Zij krijgen hier de kans om tot rust te komen en hun leven weer zelf in te richten. Achter het Klooster ligt een gemeenschappelijke moestuin. Naast het Klooster wordt een kloostertuin aangelegd. Ook zijn er plannen voor een hopkwekerij.

Nu wordt er al bij een bevriende brouwerij Kloosterbier gebrouwen.

Voor originele Bijlmer Klooster Brouwerij is er de optie op een terrein naast IKEA. Een mooie droom die Martijn Horsman graag realiseert. Om dat te verwezenlijken kunnen bierliefhebbers en Klooster supporters investeren of lenen. De Kloosterbieren worden nu al verkocht en geschonken bij Dwaze Zaken, Hoftuin, Nachtegaal, Langerlust, Tap Zuid, Bret, De Bierkoning, Oma Ietje, Sterk, The Pint en Goos (allemaal in Amsterdam).

Bij https://crowdaboutnow.nl/kleiburg is de juiste info te vinden.

Ik heb een Quadruppel mogen proeven. Het verhaal en de smaak maken dat ik mee doe met deze crowdfunding. De doelstelling is € 150.000 – € 200.000.

Op de Vraag Martijn Horsman wat doe jij voor de stad komt nu mijn vraag aan jullie. Doen jullie mee met de crowdfunding?

En realiseren wij samen een nieuwe droom: Brouwerij Kleiburg, Kloosterbier uit de Bijlmer.

https://crowdaboutnow.nl/kleiburg

Advertenties

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, eten en drinken en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op Martijn Horsman, wat doe jij voor de stad?

 1. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  heb met verbazing de site van het klooster gelezen , doen daar goed werk
  kwam ook bij o.a Langerlust uit en Dwaze Zaken , de 1ste kwam mij bekend voor al sinds de floriade 🙂 de 2de ging ik kijken vanwege de naam
  denk dat al deze zaken en de crowd er wel voor gaan zorgen dat de brouwerij er komt

  ik zeg proost met een bakkie leut

  Liked by 1 persoon

 2. Mooi initiatief, maar als Vlaming voel ik me niet geroepen om mee te doen.

  Liked by 1 persoon

 3. sjoerd zegt:

  Haha, ik heb net geïnvesteerd in mijn kleindochter… Maar wat mij betreft mogen ze hun doel bereiken.

  Liked by 1 persoon

 4. Zilvertje zegt:

  Ja, ik doe daar aan mee, omdat ik weet dat de banken allemaal het geld voor zichzelf houden en als ze al lenen vragen ze er te veel geld voor terug.

  Ik doe het op het gebied van kunst en cultuur, muziek, boeken toneel enz, mijn laatste poging om te helpen was het project van Elders, een band die een plaat wilde maken. Ik leg altijd het kleinste bedrag in, rond de tien euro, meer kan ik niet missen, maar alle beetjes helpen.

  Dit van jou is een bijzondere!

  Liked by 2 people

 5. terrebel zegt:

  Zelf verleen ik mijn diensten momenteel aan Brouwerij de 7 Deugden. Doelstelling: biologisch bier brouwen met hulp van mensen ‘met een afstand tot de arbeidsmarkt’. Zo werken er een paar autisten, een dove jongeman, een depressieveling en ik…;-)

  Liked by 1 persoon

 6. bloggersterk zegt:

  Doe mij maar gewoon een pilsje. Drank is de pest in andermans lichaam, dat ga ik toch niet sponsoren 😉

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s