Jongeren die het kunnen

Soms wordt er vooral stil gestaan bij wat iemand niet kan. In mijn werk merk ik telkens weer dat dit jongeren negatief beïnvloedt. Zeker bij jongeren die een streepje harder moeten lopen om hun doelen te bereiken helpt een positieve aanpak. Een aantal enthousiaste experts geeft die positieve start aan deze jongeren.

Stichting Jongeren Die het Kunnen biedt aan jongeren met gemeten laag IQ en/of (ernstige) gedragsproblemen een naschoolse zinvolle dagbesteding op het gebied van sport, dans, muziek, en andere fysieksociale activiteiten. Naast begeleiding door vakexperts is er altijd een begeleider aanwezig met specifieke ervaring met deze groep. Deze begeleider waarborgt door zijn specialistische didactische kennis dat de jongeren door de activiteiten hun sociale vaardigheden ontwikkelen, meer eigenwaarde krijgen, en positieve voorstellingen krijgen van hun rol in de samenleving.

Stichting JDK legt de lat hoog: voorbereiding op betaald werk is met elke deelnemer de inzet. Door middel van het aanbieden van naschoolse sport- dans- muziek- en andere fysieksociale activiteiten vindt JDK de ingang om de deelnemers hun kwaliteiten positief te laten ervaren. Stichting JDK behandelt elk kind als uniek, en heeft ook oog voor de ondersteuningsbehoefte van elk uniek kind. Daarbovenop is JDK niet kinderachtig: in de context van gezamenlijke inspirerende activiteiten plus individuele aandacht wordt gezamenlijk met de jongeren gewerkt aan een positieve toekomst in de maatschappij.

Stichting JDK werd in mei 2012 gestart door sociaalpedagoog Virgil Tevreden. De Stichting wordt ondersteund door Stadsdeel Amsterdam Zuidoost, en is op zoek naar nieuwe partners om het succes van de experimentele fase uit te breiden. De Stichting staat ingeschreven in de Kamer van Koophandel te Amsterdam, onder nummer 5550214.

Met € 15,-  per maand helpt u al met het verzorgen van een lunchpakket aan 12 jongeren. Hierdoor hebben zij voor het sporten genoeg energie om zich tijdens de sportactiviteit te kunnen concentreren en zich volledig in te zetten om zich zelf te kunnen ontwikkelen. U kunt uw donatie storten op ING 6197564 t.n.v. Stichting Jongeren Die het Kunnen. Hartelijk dank voor uw bijdrage.

http://www.jongerendiehetkunnen.nl/

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, eten en drinken, gezondheid, Kinderen, Onderwijs en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op Jongeren die het kunnen

 1. joke_dev zegt:

  Een wereld voor mij onbekend… Heb wel nog in het wkd gewerkt met zwaar gehandicapte jongeren

  Geliked door 1 persoon

 2. sjoerd zegt:

  Een mooi initiatief. Helaas kan ik niet alles steunen waar ik aandacht voor heb.

  Geliked door 1 persoon

 3. Rebbeltje zegt:

  Kansen voor kansarme jongeren…mooi initiatief.

  Geliked door 1 persoon

 4. fialas zegt:

  zal eens kijken of het er nog af kan…..

  Geliked door 1 persoon

 5. perdebytjie zegt:

  Baie mooi inisiatief!

  Geliked door 1 persoon

 6. Anuscka zegt:

  Jij hebt het hart op de goede plek Rob, dat je aandacht aan dit soort initiatieven besteedt op je blog! Mooi! Ik ga geen maandelijks bijdrage leveren, maar iets eenmaligs zal toch ook wel welkom zijn?

  Geliked door 1 persoon

 7. Bertie zegt:

  Ziet er goed uit, misschien doneer ik.
  Er staat een vrij grote lijst van partners waaronder de ABN AMRO, misschien kunnen die ook meer steun bieden.

  Geliked door 1 persoon

 8. realjager zegt:

  Zeker een goed initiatief. Hier hebben we ook zoiets vanuit de gemeente waar jongeren aan het werk kunnen voor de gemeente, dan hebben ze in ieder geval iets nuttigs te doen.

  Geliked door 1 persoon

 9. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  een goede zaak
  hoop dat het goed resultaat geeft

  zonnige groet

  Geliked door 1 persoon

 10. EJW zegt:

  Heel goed!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.