De Afrikaanse contacten van Sarah

Om een medische Post in een nieuw land te kunnen bouwen komt heel wat kijken. De juiste contacten leggen is het begin. De taal spreken helpt daarbij. Dat Sarah Nyachan Tut, van Stichting River of Life, de juiste taal spreekt blijkt wel uit het volgende overzicht:

Isaac Tor Kueth, de commissioner van Wanding, regelt de documenten voor de grondoverdracht van het Medische Centrum Wanding van Stichting River of Life.

Simon Bhan Chuol van UNKEA, de nieuwe partner-organisatie van Stichting River of Life biedt zijn organisatie aan voor monitoring en rapportages. Iemand vanuit de St. River of Life zal altijd als hoofdverantwoordelijke aanwezig zijn tijdens de bouw. Diegene kan dan als aanspreekpunt functioneren en samen met de community het dagelijkse toezicht verzorgen. UNKEA stelt haar faciliteiten in Mandeng aan River of Life beschikbaar voor trainingen en workshops.

Puoch Riek van de SSRRA (South Sudan Relief and Rehabilitation Agency). Deze organisatie is in het leven geroepen om alle in Zuid-Soedan opererende Ngo’s te registreren en aan te sturen zodat elke gebied de hulp krijgt die het nodig heeft. River of Life gaat zich ook registreren als een lokale NGO voor bekendheid bij andere organisaties die al werkzaam zijn in het land. Puoch Riek heeft de benodigde documenten naar Pagak meegenomen en draagt zorg voor de verdere afhandeling. Als er in overal in Zuid-Sudan vrede is wordt de stichting River Of Life ook in de hoofdstad Juba geregistreerd.

Pastor Philip Ding van Mekane Yesus (Presbyteriaanse kerk van Ethiopië in Gambella). Plannen om samen te werken zijn er nog steeds. Mekane Yesus is meer geïnteresseerd in projecten in Ethiopië, voornamelijk in de vluchtelingenkampen. St. River of Life mag het postadres van de kerk gebruiken voor het verzenden van goederen.

Gatluak Tut, de Gouverneur van Gambella, Ethiopië, maakt zich grote zorgen over Pibor. Deze plaats ligt aan de overkant van Wanding aan de Ethiopisch zijde van de Pibor rivier. Het is eigenlijk een vergeten gebied en daardoor minder ontwikkeld dan de rest van Ethiopië. En door de voortdurende conflicten zijn veel mensen naar Matar en andere delen van Ethiopië gevlucht. De Ethiopisch regering heeft grote plannen voor het gebied. Een van hun projecten is de bouw van een weg die vanaf Gambella naar Akobo/Tirgol loopt. De gouverneur heeft zich voorgenomen om deze weg rond juli 2016 gerealiseerd te hebben.

Simon Duol Kek, de Akobo/Tirgol administrator. Hij heeft ervoor gezorgd dat er contacten kwamen met de community in Matar, Wanding en Tirgol. Ook heeft hij de vluchtelingenorganisatie ZOA in Gambella en stichting River of Life met elkaar in contact gebracht.

Stichting River of Life zoekt nog sponsors.

https://www.facebook.com/River-Of-Life-foundation-176192692436799/?fref=ts

http://river-of-life.nl/

https://www.pifworld.com/nl/nonprofits/StichtingRiverofLife/2347

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in gezondheid, Kinderen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op De Afrikaanse contacten van Sarah

 1. @matroosbeek zegt:

  Gelukkig weet Sarah zich met de juiste mensen via een goede communicatie te omringen. Dat geeft haar grote kans op slagen. Ik wens haar dan ook alle succes!

  Geliked door 1 persoon

 2. fietszwerver zegt:

  Mogge Rob
  als Sarah met al deze lui heeft kunnen spreken , is ze zo we zeggen goed gebekt 🙂
  nu maar hopen dat die lui niet van die kleverige strijkstokken hebben
  suc6 wens ik haar en alle anderen die er aan mee werken

  opgewekte groet

  Geliked door 1 persoon

 3. sjoerd zegt:

  Lijkt me vooral moeilijk in zo’n ver land om alles goed georganiseerd te krijgen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Rebbeltje zegt:

  Wat een energie 🙂
  Voor een goede zaak dus…

  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 5. fietszwerver zegt:

  ben van ver gekomen met die longen Rob
  2 maart 2007 had ik 56 % longfunctie nu schommelt het al jaren zo tussen de 75 en 80 in 🙂

  waterig zonnetje groet 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. bloggersterk zegt:

  Ja, veel ballen in de lucht houden, netwerken en alert zijn dat je geen beentje gelicht wordt. Knap!

  Geliked door 1 persoon

 7. Een goed netwerk is het zeker in dit geval het halve werk.
  Ik wens Sarah veel succes!

  Geliked door 1 persoon

 8. Goed van Sarah! Ik zocht in mijn tuin naar extra sponsors, maar vond die voorlopig nog niet.

  Geliked door 1 persoon

 9. een dikke pluim op de hoed van sarah!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.