Medemenselijkheid

Over Stay Human

 

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in persoonlijk, Politiek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

22 reacties op Medemenselijkheid

 1. bertjens zegt:

  Ja,ik vraag me veel af. En zoek de antwoorden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooi initiatief. .

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik krijg precies niet veel te zien op dit logje ?

  Like

 4. sjoerd zegt:

  Hier kan ik niet veel mee

  Like

 5. @matroosbeek zegt:

  Medemenselijkheid is zó belangrijk. De school waar ik werk, vangt ook vele vluchtelingen /asielzoekers op. Deze jongens en meisjes krijgen een volledig jaar enkel Nederlands. Ook worden alle gebruiken, normen en waarden, die gebruikelijk zijn in het Westen meegegeven. Men gaat met hen naar winkels, ziekenhuizen, postkantoren, tot zelfs het parlementsgebouw… Dit jaar maakte men een theatervoorstelling met deze jongeren. Knap hoor. De meesten komen uit Syrië, Afganistan,… Ze krijgen alle kansen en die grijpen ze ook… Zolang ze niet weer verder moeten of verplaatst worden. Na dat jaar, als hun Nederlands goed is, kunnen ze verder in een voor hen geschikte studierichting. Ik ben fier dat zoiets bestaat op onze school. Het is natuurlijk een lang groeiproces geweest, maar het mag gerust een voorbeeldmodel genoemd worden. Een voorbeeld van medemenselijkheid ten top.

  Geliked door 2 people

 6. Dank voor de link. Ziet er veelbelovend uit.

  Geliked door 1 persoon

 7. Hillechien zegt:

  hij blijft maar draaien maar opent niets 😉

  Like

 8. perdebytjie zegt:

  Al hierdie gevoelens en vrae spruit uit vrees vir bedreiging van eie waardes en kultuur.Mens moet egter nooit die menslike uit die oog verloor,soos wat hierdie inisiatief wel aandui.
  Heerlike dag,Rob.

  Geliked door 1 persoon

 9. Een logje en vele vragen die tot nadenken stemmen. Mooi, Rob.

  Geliked door 1 persoon

 10. Rebbeltje zegt:

  Op home klikken en je komt wel ergens…maar idd blijft hier draaien.
  Een mooie site
  Groetjes en een zondagsgroet

  Geliked door 1 persoon

 11. Kakel zegt:

  Ik krijg de link ook niet geopend, maar ik begrijp de strekking.
  We moeten medemenselijk blijven. En niet met rassenhaat tegen een bepaalde bevolkingsgroep beginnen, want daar zijn ze op uit. Mooi initiatief.
  Lieve groet

  Geliked door 1 persoon

 12. Suskeblogt zegt:

  Staat er iets in over Johny Jordaan ?

  Geliked door 2 people

 13. Rob Alberts zegt:

  Ik heb een nieuwe link geplaatst.

  Excuses voor de storing.

  Vriendelijke groet,

  Like

 14. gewoonanneke zegt:

  Het is soms ook niet te begrijpen dat mensen ( ik ook hoor moet ik eerlijk bekennen al wil ik het eigenlijk niet ) reageren op aanslagen overal, hoe erg ook. Maar als je dan op het nieuws hoort weer zoveel vluchtelingen verdronken wordt het nog net vermeld in het nieuws. Raar eigenlijk.

  Geliked door 1 persoon

 15. Wolf zegt:

  Weer helemaal bijgelezen ; je gaat ook zo hard, Rob!

  Ik kreeg hier geen link geopend maar ben op de site van Stay Human gaan kijken. Een mooi geluid, ik wilde dat het alle agressie in de wereld kon overstemmen.
  De mens is een merkwaardig dier, tot alles in staat. Soms zegt de cynicus in mij: in staat tot alle kwaad. Maar dan denk ik aan alle mooie uitvindingen, goede daden, en dan zegt de hippie in mij dat de mens in staat is tot alle goeds.
  We zijn in staat tot goed en kwaad. Het is een kwestie van keuzes maken. Je kunt er voor kiezen je in te denken hoe de situatie voor de Ander is – je écht voor te stellen – en vaak is dat al een stap in de goede richting. Zoals ook in het filmpje wordt gezegd.
  Hier in deze Limburgse streek is in WO II bitter gestreden voor de bevrijding van Nederland. Hele dorpen zijn geëvacueerd – men moest met alle draagbare bezittingen te voet op bevel vertrekken en bij terugkomst vonden de mensen puinhopen. De grote steden in Nederland kunnen hierover meepraten; mijn ouders nog hebben bombardementen doorstaan en hongertochten.
  In de praktijk moet je opletten hoe je opvang inricht en waar. Zolang dát dan toch maar het doel moge zijn: dát we opvangen, naar beste weten en kunnen. Ik persoonlijk denk niet dat je daar aan elke burger steeds maar weer toestemming voor moet gaan vragen. De primaire reactie is immers bijna altijd “nee!” [Of “Jaaaa, maar niet hier!”]
  We hebben hier een redelijk groot AZC, waar volgens mij de middenstand best wel blij mee is. Er zitten wat aparte personen in deze opvang, maar ik heb nog zelden iets vernomen van wantoestanden. Niet méér dan in andere samenlevingsverbanden.
  We hebben ook noodopvang gezien in de sporthal waar de revalidatie-fysiotherapeut zat die mijn brakke poot wonderbaarlijk heeft genezen. Wat een ellende, wat een droefheid. Je zal daar maar tussen zitten.

  FF ’n ouwetje uit 1969!!!!!
  We benne op de wereld om mekaar om mekaar…..

  Like

 16. fietszwerver zegt:

  een goede zaak , zou wereldwijd gehouden moeten worden
  er is zoveel mis in deze doldwaze wereld 😦

  Geliked door 1 persoon

 17. wdfyfe zegt:

  looks interesting but way beyond my translating abilities — cheers

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.