Daphne Meijer

Interview met Daphne Meijer (Oost)
Daphne Meijer is buitengewoon commissielid in de bestuurscommissie in stadsdeel Oost. Daarnaast werkt ze als journalist, eindredacteur, vertaler en programmamaker.Hoe ziet de bestuurscommissie eruit en wat is jouw rol erin?
Wij zijn de derde partij in Oost en wij maken deel uit van de coalitie. De grootste partij is D66, gevolgd door de PvdA en dan wij dus. Ik heb de onderwerpen afval, openbare ruimte, toegankelijkheid, monumenten, IJburg en het Zeeburgereiland onder mijn hoede, hoewel ik de laatste tijd een beetje opschuif naar de Watergraafsmeer. Veel fysieke zaken dus.

Wat is het meest opvallend in jouw bestuurscommissie?
In de vorige periode werkte ik voor de fracties in Zuid en Noord. Ik zat vaak bij de commissievergaderingen en de raadsvergaderingen. Het viel me op dat in Zuid de sfeer zo slecht was. Ik voelde de energie soms echt uit de zaal weglekken. In Oost hebben alle fracties vlak na de verkiezingen een akkoord gesloten. Er wordt mede dankzij die afspraken in een goede sfeer gewerkt, heel vriendschappelijk. Het gaat ook echt wel ergens over, want Oost is betrokken bij alle ontwikkelingen in de stad.

Op welk bereikt resultaat in jouw stadsdeel ben je het meest trots?
Ik ben trots op de mogelijkheden die Nevin Özütok schept voor bewoners van Oost om in panden in ons stadsdeel zelf vluchtelingen op te vangen. Dit zijn particuliere initiatieven, die wij steunen, los van wat het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) ook doet. Ook ben ik trots op het werk van de hele fractie om de festivalisering van de parken tegen te gaan.

Waaraan erger je je het meest in jouw stadsdeel?
Ik volg een dossier dat gaat over een plan voor een hotel waar nu een groenstrook ligt. De plannenmakers gaan ervan uit dat hun voorstel zo goed, briljant en interessant is, dat iedereen dit steunt. Ze reageren vol onbegrip, echt als pruilende kinderen, dat anderen hun plan slecht vinden. Ik zie het echter de verkeerde kant op gaan. De ondernemers die ten gevolge van deze plannen hun werkplek kwijtraken, hebben geen geld achter de hand om het gevecht hiertegen te winnen. Omwonenden die hier jarenlang zware overlast van gaan krijgen, worden ook niet echt serieus genomen, want: ach… dat zijn maar huurders van sociale huurwoningen. Ik kan hier razend van worden. Sowieso vind ik dat er erg smalend over sociale huurders wordt gesproken, ook wel bij ons in de bestuurscommissie. Alsof deze huurders een mindere mensensoort zijn.

Voor welke onderwerpen wil je contact met GroenLinksleden? Hoe kunnen ze je bereiken?
Ik ben altijd nieuwsgierig naar ervaringen in en met het beheer van de openbare ruimte. En gevaarlijke fietspaden en stukjes fietspad. Ik ben bereikbaar op daphne.meijer@amsterdam.nl.

Wat is de mooiste plek in jouw stadsdeel?
De Oranjesluizen, vanwege de combinatie van industrieel erfgoed, natuur, water, de huisjes van Schellingwoude en het prachtige uitzicht op de rest van Amsterdam.

 Dit interview is uit de nieuwsbrief van GroenLinks Amsterdam overgenomen.

 

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, persoonlijk, Politiek en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Daphne Meijer

  1. fietszwerver zegt:

    mogge Rob
    deze dame doet goed werk , als het haar samen met de partijen lukt
    sociale huurders zijn er gekomen omdat die plannenmakers de huren simpelweg onbetaalbaar hebben gemaakt 😦
    de Oranje sluizen zijn zeker een bezoek waard 🙂

    rust groet

    Geliked door 2 people

  2. meninggever zegt:

    GroenLinks is een partij die vooral gelooft in groen en links wat laat liggen. Dat is jammer want daardoor ziet men meestal ook geen economische kansen. Slechts problemen, uitdagingen en vooral tegenstanders. Investeerders en ondernemers zijn nodig om mensen aan het werk te krijgen. Daarvoor moet je soms iets inleveren. In een stad is ruimte voor meer dan alleen fietsers in het groen. Dat is leuk voor Oost-Groningen. Daar waar GL samen met andere ‘progressieve stromingen’ macht uitoefent verdwijnt het realistisch besef helaas en leeft men in een eigen wereld. En duldt geen kritiek. Noemt die al snel vijandig. Maar ik zie vaak dat men bij GL elk begrip van realisme kwijt is. Jammer, want ooit was het ook de samenvoeging waarin ultralinks een plekje had. Passivisme, communisme, socialistisch denken. En dat is niet alleen maar vinden dat elke asielzoeker welkom moet zijn en een eigen huis verdient. Daar hoort ook zorg bij over de ouderen, de mensen die in hun eigen sociale huurwoning ontheemd raken door de opgelegde ghettovorming etc. Links is iets anders dan alleen maar groen zijn. De politieke kleur verschilt. Niet voor niets zijn de socialistische vlaggen rood! Zou iemand dat binnen GL nog wel weten??

    Geliked door 1 persoon

  3. voulaah zegt:

    Have a very nice beginning of we dear
    kisses

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.