5 December

https://amsterdam.groenlinks.nl/nieuws/zet-een-punt-achter-zwarte-piet

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Kinderen, persoonlijk en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op 5 December

 1. fietszwerver zegt:

  moet ik mij nu niet gediscrimineerd voelen , ik heb niets van doen met wat die lui allemaal er bij halen , zoals de slavernij tijd en weet ik al wat niet meer 😦

  droeve groet

  Like

 2. Rebbeltje zegt:

  Pffttt wordt hier zo moe van 😦

  Like

 3. constant•ino zegt:

  Kennelijk blijft het nog wel even nodig aan dit onderwerp aandacht te besteden. Dat het mensen zoveel moeite kost afscheid te nemen van zo’n ‘traditie’, die bovendien nog niet zo heel lang blijkt te bestaan. Zelf heb ik eens als Sinterklaas mogen optreden; daar kwam geen enkele Piet aan te pas en niemand keek daarvan op.
  Overigens las ik op de site van GroenLinks: “Ik ben eerlijk gezegd blij met deze uitspraak. Ik heb me al eerder uitgesproken (…)”. Even dacht ik dat jij die ik was, Rob, maar kennelijk was dat iemand anders. Weet je wie dat schreef?
  Pepernotengroet van Constant Coolsma

  Geliked door 1 persoon

 4. eltjedoddema zegt:

  De grrootste MISKLEUN in dezen:

  t heden
  sloaf moaken
  van t
  sloavernijverleden

  Geliked door 1 persoon

 5. Harrij Smit zegt:

  Ach waar een rijk en gelukkig (?) volk zich al druk over maakt… zucht 😦 Daar er luid en duidelijk mensen zijn die zich ongemakkelijk voelen bij de zwarte piet figuur, zou het toch een vanzelfsprekendheid horen te zijn om daar voortaan rekening mee te houden. En als de kinderen er nou nog over zeurden…. helaas zijn het vooral de volwassenen die blijkbaar onmogelijk in de huid(skleur) van een ander kunnen kruipen en als kleine kinderen hun vermeende recht (om te kwetsen) blijven opeisen.
  En wat het racistisch element betreft… daar schreef ik in 2014 al een m.i. veelzeggend gedicht over: https://gedachtgedicht.wordpress.com/2014/12/05/meester-en-slaaf/

  Geliked door 2 people

 6. Pingback: gedacht & gedicht

 7. Mammalien zegt:

  Ik was bijna zo ver dat ik Sint helemaal in de ban wilde doen vanwege al dit geneuzel. Toch nog gevierd.

  Geliked door 1 persoon

 8. burroholanda zegt:

  Gelukkig vandaag bij mij op school alleen maar Pieten met een donker bruine kleur. Geen ouders gehoord! Er waren wel veel kinderen als witte Piet. En de kinderen van Antilliaanse afkomst en de Ghanese kinderen waren niet voorzien van een kleurtje. Wel hadden ze een Zwarte Pietenpak aan. Schiet mij maar lek.

  Geliked door 1 persoon

 9. Voor zover ik heb kunnen zien, leeft deze discussie in Fryslân vrijwel niet. En ik heb eerlijk gezegd ook geen enkele behoefte om me er druk over te maken.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.