Klimaatklappers

Met zuiniger lampje proberen we allemaal iets voor het milieu of tegen de klimaatverandering te doen. Alle kleine beetjes helpen tenslotte. Dat we met ons vervoer en eten de grootste klimaatklappers kunnen maken is voor sommigen nieuw? Energiezuinige apparaten en een goed geïsoleerd huis zijn al langer bekend.

Met de trein naar werk of dichter bij huis vakantie vieren? Minder vlees eten of zonnepanelen op je dak? Milieu Centraal rekent voor diverse maatregelen uit wat de jaarlijkse CO2-uitstoot is. Zo weet je wat de meeste impact heeft in huis, op je bord en onderweg.

Het overzicht spreekt voor zich.

De website https://www.milieucentraal.nl/ geeft aanvullende info.

In een koude januari weekend kunnen de mooiste plannen voor het nieuwe jaar ontstaan.

https://www.milieucentraal.nl/media/3145/160928-milieucentraal-overzichtsinfographic-rgb-web.jpg

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in duurzame energie, eten en drinken, Fietsen, gezondheid, Kinderen, Natuur, persoonlijk en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

24 reacties op Klimaatklappers

  1. Volgens mijnheer Trump is dit allemaal larie.
    Trekken we eens samen per fiets naar Washington om hem tot andere gedachten te brengen? (het vliegtuig is namelijk te vervuilend)

    Geliked door 1 persoon

  2. Hillechien zegt:

    ja alle kleine beetjes helpen maar gemakkelijk is anders in een landelijke omgeving zonder openbaar vervoer of winkels in de buurt Maar we doen ons best

    Geliked door 1 persoon

  3. Matroos Beek zegt:

    Helemaal mee eens Rob!
    Duurzame groet,

    Geliked door 1 persoon

  4. fietszwerver zegt:

    mogge Rob
    ook ik doe mijn kleine beetjes , en zal het blijven doen

    gladde groet

    Geliked door 1 persoon

  5. Bertie zegt:

    We doen ons best. Tot op zekere hoogte dan.

    Geliked door 1 persoon

  6. Rebbeltje zegt:

    We proberen het allemaal wel maar of het zoden aan de dijk zet?
    Groetjes

    Geliked door 1 persoon

  7. gemma1952 zegt:

    Alle beetjes helpen inderdaad.

    Geliked door 1 persoon

  8. Niet alleen in januari toch? Wij zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om ons huishouden te verbeteren.

    Geliked door 1 persoon

  9. Sjoerd van bVision zegt:

    Binnenkort gaan we praten over zonnepanelen op ons dak. ruimte zat, en de gemeente betaald mee…

    Geliked door 1 persoon

  10. Suskeblogt zegt:

    Fietsen doe ik iedere dag, minder vlees eten doen we hier ook zodat we toch iets kunnen bijdragen aan het klimaat.

    Geliked door 1 persoon

  11. bentenge zegt:

    Ach wat zal het baten als de wereld(bevolking) en bijhorende materiële ontwikkeling zich verder zet zoals nu ?

    Geliked door 1 persoon

  12. hanscke zegt:

    Ik doe heus hier en daar wel aan mee, Ramen hoeven niet de hele dag open, een half uur is ook voldoende. Maar ik moet wel een beetje lachen om die elektrische auto’s. Onze buren hebben er ook één en die staat bij nacht en ontij aan de stroom. Net of dat niets kost. toen ik eens informeerde met hoeveel de stroomrekening omhoog was gegaan sinds ze die auto hebben kreeg ik niet een echt antwoord….. er werd flink omheen gedraaid en ook in de krant lees ik nergens om hoeveel geld dat gaat. Maar buiten dat, elektriciteit moet opgewekt worden en ook dat is vervuilend.

    Geliked door 1 persoon

  13. Rob Alberts zegt:

    Mijn stroom komt van een windmolen.

    Duurzame groet,

    Like

  14. fietszwerver zegt:

    dat is niet best Rob
    ik ben behoorlijk bekwaam op de fiets ook met wat sneeuw , maar met volle tassen op klinker weggetjes leek het mij ook verstandig om morgen te gaan verspreiden
    wens je beterschap

    fijne avond groet

    Like

  15. Kakel zegt:

    Wat ik achterlijk vind – om het zwak uit te drukken – is dat de regering haar goedkeuring gegeven heeft voor de bouw van nieuwe kolencentrales. Dat is totaal van de gekke! Als iets veel CO2 uitstoot is het zo’n centrale. Maar goed, wij doen alles wat we kunnen om onze bijdrage te leveren voor een betere wereld. Want alles begint bij onszelf…
    Warme groet.

    Geliked door 1 persoon

  16. vuurklip zegt:

    Tja. Maar ek sou aanraai dat ook na hierdie blog van ’n Nederlandse landgenoot gekyk word:
    https://trustyetverify.wordpress.com

    Geliked door 1 persoon

  17. meninggever zegt:

    Recente cijfers wijzen uit dat de uitstoot van juist dat vervoer al jaren daalt. Schonere motoren, alternatieve brandstoffen, alles helpt mee. De grootste uitstoot komt door landbouw/veeteelt en stationaire uitstoot van fabrieken, onze huizen en de zo bejubelde energiecentrales die stroom opwekken voor o.a. het o.v. en bijvoorbeeld die oplaadbare auto’s. Gek genoeg worden allerlei wonderlijke argumenten aangevoerd om ons eigen consumentengedrag buiten schot te laten, nou ja, we scheiden ons afval…maar verder?, maar altijd te wijzen naar andere oorzaken. En daardoor doen we dingen verkeerd en pakken oplossingen beet die een ramp blijken voor het landschap en daarbij behorende leefmilieu., Daarbij wordt ook vergeten dat soms driekwart van alle vervuiling grensoverschrijdend is. En wie nog weet dat in 1987 de kernramp in Tsjernobyl haar vervuilde uitstoot binnen zeven dagen in ons streken liet neerslaan weet ook dat ik daarbij niet overdrijf. Altijd leuk om te blijven denken dat wij in dit Madurolandje de wereld kunnen veranderen, maar dat kis echt niet zo. We kunnen onze eigen postzegel schoon maken, of wellicht net even schoner, maar die grotere wereld vraagt andere maatregelen. En daartoe is men in een reeks van landen niet bereid. De VS is er daar maar een van…

    Like

  18. gewoonanneke zegt:

    Een betere wereld begint bij jezelf zeg ik altijd maar. Alle kleine beetjes helpen. Ik heb zelf al geen auto dus dat scheelt al, vakantie in Nederland. Al moet ik heel eerlijk zeggen dat het niet allemaal uit idealisme is maar ook een kwestie van financiën. k Weet niet als ik de staatloterij zou winnen dat mijn principes van nog zo vast zouden zijn. Hoewel ze er wel aardig ingebakken zitten momenteel.

    Geliked door 1 persoon

  19. De kleine lampjes besparen in een jaar tijd misschien maar 40 euro aan energie, maar wanneer miljoenen huishoudens dit doen zal het een merkbaar effect hebben.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.