Plastic Soup Surfer

Ik heb de petitie van de Plastic Soup Surfer ondertekend. Hij strijdt om plastic afval in zee te voorkomen en roept op om statiegeld op kleine plastic wegwerpflesjes in te voeren. Volgens onderzoek zal een heffing van 10 cent dit type zwerfvuil in ons milieu met 80% verminderen.

Hij heeft al bijna 24 duizend handtekeningen en ik vraag jou persoonlijk ook te tekenen. Zijn doel is veertigduizend handtekeningen die hij nog voor de verkiezingen in maart aan de Tweede Kamer wil aanbieden.

Teken en deel de petitie op: tinyurl.com/st4ti3geld

Doe het nu. Het kost slechts dertig seconden.

Meer over de petitie en de Plastic Soup Surfer vindt je op PlasticSoupSurfer.org

Klik hier voor het filmpje van 40 seconden over zijn missie. https://vimeo.com/195210774

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in eten en drinken, Natuur en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

27 reacties op Plastic Soup Surfer

  1. constant•ino zegt:

    Weer een goed initiatief, Rob. Mijn ondertekening waard! Statiegeldloze groet!

    Geliked door 2 people

  2. Ik recycleer al heel mijn leven (of zo), maar het invoeren van statiegeld vind ik geen goed idee. In België werken we met blauwe zakken waar die flessen worden in gedaan en apart opgehaald door de reinigingsdienst. Werkt perfect, en voorkomt heel wat gedoe in de supermarkt bij het inruilen van het afval.

    Geliked door 3 people

  3. wdfyfe zegt:

    Good luck. We have a deposit in Canada an it works well.

    Geliked door 2 people

  4. lummel zegt:

    Ik heb getekend Rob, als minstgelezen kookblogger ter wereld, ben ik natuurlijk tegen plastic soup. Tegen alle plastic food trouwens. Nee, alle gekheid op een stokje, goeie actie, ik heb meteen getekend.
    Smakelijke groet

    Geliked door 3 people

  5. egoecho zegt:

    Of statiegeld de ultieme oplossing is, weet ik niet. Wel weet ik dat we sinds hier een aparte container voor plastic op de hoek staat, dat ding heel snel vol zit. Positief dus. Plastic scheiden. En ja, ik raap met regelmaat wat op van de straat en gooi het op z’n minst in de afvalbak. Net als overig zwerfafval. Iemand aanspreken op het op de grond gooien van sigarettenpakjesfolie of het niet opruimen van koffiebekers in de trein (etc) is soms met enig risico. Bizar.

    Geliked door 2 people

    • lummel zegt:

      80 % is al een hele stap, toch? Daarna misschien de fabricanten dwingen om duurzamere verpakkingen te gebruiken of uit te vinden.
      Ik spreek ook iedereen aan op het op straat gooien van vuil. Ook mij wordt het niet in dank afgenomen 🙂

      Geliked door 3 people

  6. Hillechien zegt:

    Heb getekend. Wij brengen al jaren alle plastics naar het containerpark waar we alles moeten scheiden, wit, blauw gekleurd, botervlootjes etc

    Geliked door 2 people

  7. Rebbeltje zegt:

    Heropvoeding van mensen help misschien ook wel 😉

    Geliked door 2 people

  8. Bertie zegt:

    Wij doen ons best. Nu de rest van de wereld nog…. ☻

    Geliked door 2 people

  9. Zeker een handtekening waard.

    Geliked door 2 people

  10. voulaah zegt:

    Happy new year dear frind! Wish you all the best
    Kisses

    Geliked door 2 people

  11. merijn tinga zegt:

    Dank Rob! Inmiddels al bijna weer 27k handtekeningen. Over een paar weken indienen. Ik houd je op de hoogte. groet, Merijn

    Geliked door 1 persoon

  12. Of het helpt, waag ik te betwijfelen, want ik vrees dat de mensen die hun flesjes nu achteloos achterlaten in de natuur dat ook voor € 0,10 zullen blijven doen, misschien zelfs wel onder het motto “Daar hebben we toch voor betaald …!?”
    Toch heb ik deze petitie graag ondertekend.

    Geliked door 1 persoon

  13. Ferrara zegt:

    Ik heb getekend. Ik ben voor statiegeld, ook op blikjes. Heropvoeden is ook een optie, want het is de mens die uit pure laksheid de boel van zich afsmijt.

    Geliked door 1 persoon

  14. gewoonanneke zegt:

    Ik heb getekend. Het irriteert me iedere keer weer als ik langs de “schoolroute” fiets en zie al die flesjes en nog meer rotzooi in het water langs de weg liggen.

    Geliked door 1 persoon

  15. Sjoerd van bVision zegt:

    Zoals Di Mario, al jaren….

    Like

  16. meninggever zegt:

    In Duitsland, waar we regelmatig onze boodschappen halen als we weer eens het verlangen hebben die kant op te gaan, hebben ze wel statiegeld. En dat werkt, wij leveren op elke trip keurig onze lege flessen in en krijgen een bonnetje dat we weer verrekenen aan de kassa. Ik snap niet dat we dit hier ook niet hebben! Echt niet!

    Geliked door 1 persoon

  17. Patty zegt:

    Getekend, als Nederlandse in Duitsland wonende is het een verademing dat je hier veel minder flesjes op straat tegenkomt. Maar er liggen er helaas nog wel, en helaas ook nog veel andere troep. Ik begrijp het echt niet…waarom dan toch?!?

    Geliked door 1 persoon

    • Rob Alberts zegt:

      Ik begrijp dat er in Duitsland wel statiegeld is.
      Het is dus nog niet afdoende tegen de echte viespeuken ….

      Schone en opgeruimde groet,

      Geliked door 1 persoon

      • Patty zegt:

        Ja klopt, maar inderdaad nog niet afdoende. Zodra ik hier met mijn honden de straat uitloop en onder de snelweg door ga, gewoon ongelofelijk wat mensen blijkbaar ‘ff’ uit hun autoraam gooien…nogmaals, waarom?!?
        Dus dank voor onder de aandacht brengen van de petitie Rob, er is nog genoeg ‘werk aan de winkel’…
        Fijne zondagavond! XxX

        Like

  18. afwaswater zegt:

    Ik hoop van harte dat het werkt, geen plastic in het milieu zou heerlijk zijn. En wanneer het een gewoonte is, gaan mensen er vanzelf mee verder denk ik. Zelf proberen we bewust met afval om te gaan en als je daar gezamelijk achter staat, is het best leuk. groetjes, Hanneke

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.