Voor de watersporters

ER KOMT EEN HAVEN BIJ BOERDERIJ LANGERLUST als het aan K-buurtbewoonster Aimee Cox ligt. Zij is initiatiefneemster van dat nautische plan. Het idee voor een haventje met vaste ligplaatsen en passantenplaatsen is ontstaan door het zien van een plattegrond in Watervisie Amsterdam 2040. Aimee vond daarin een icoontje “jachthaven nieuw/uit te breiden” in de rivier de Gaasp. Het idee lag blijkbaar al op de tekentafel van de gemeente.

Als eigenaar van een boot met elektromotor moest Cox op zoek naar een haven met voldoende elektrische oplaadfaciliteiten. Voor bewoners van Amsterdam Zuidoost is er sowieso geen haven aan doorgaand vaarwater in de buurt. De bestaande, pittoreske haven in de Gaasperplas (zeilvereniging Gaasperplas) ligt niet aan doorgaand vaarwater.

Ideale locatie
Op zoek naar een plek voor zo’n haven in Amsterdam Zuidoost leek de meest perfecte locatie ter hoogte van Boerderij Langerlust (Provinciale weg 24), aan de kant van de Provinciale weg

De breedte van De Gaasp is daar 82,5 meter. De vaarstrook is zo’n 21 meter. Ruimte genoeg voor de aanleg van de haven. De loopsteiger zal 10 meter van de oever moeten worden gerealiseerd voor de geplande aanleg van natuurvriendelijke oevers met onderwaterplanten.

Deze mooie locatie middenin het groen lijkt een goede plek voor een haven met 50 ligplaatsen. Er bevindt zich een afslag van de Provincialeweg (de Driemondweg) naar de Gaasperzoom en het Gaasperpark. Er is tevens een oversteekplaats met verkeerslichten tot aan de oever van De Gaasp om veilig de overkant te bereiken.

De knooppunten vaarroute vanaf en naar Weesp voor elektroboten wordt langer. Er zijn enkele minder gunstige aspecten, maar niet onoverkomelijk. Een winterstalling ter plekke is niet mogelijk. En, boten moeten op een andere plek te water worden gelaten.

Uit de gesprekken met o.a. het stadsdeel en Waternet blijkt een omgevingsvergunning nodig te zijn, ook voor de afwijking van het bestemmingsplan. Deze procedure kan 26 weken duren.

Richtprijs
Vanaf € 5.000 kun je eigenaar worden van een eigen ligplaats. Bijkomende jaarlijkse onderhoudskosten van de haven worden via een VvE verdeeld over de eigenaren en bedragen € 200. Het eerste jaar is geen bijdrage nodig.

Geïnteresseerd?
Neem voor één of meer van de 50 ligplaatsen of voor meer gedetailleerde informatie contact op via mail met Aimee Cox.

http://www.kantershofenzo.nl/een-haven-bij-langerlust

 

De initiatiefnemers van Haven Langerlust hebben een mijlpaal gehaald: er zijn nu meer dan tien geïnteresseerden, mede dankzij de eerder publicatie op deze website. Er kan nu een vergunning aangevraagd worden. De zoektocht naar nog veertig andere belangstellenden is bij deze ingegaan! Kijk voor meer info op de Facebookpagina.

 

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Natuur en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

24 reacties op Voor de watersporters

 1. Matroos Beek zegt:

  Lijkt me een gezellig ligplaatsje daar… nu nog een boot weten te versieren…😉 Groeten van een matroos zonder boot.

  Geliked door 3 people

 2. eltjedoddema zegt:

  Ik hol de boot mor òf………

  Geliked door 2 people

 3. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  ik vind het geen verkeerd plan , en er zijn al liefhebbers
  maar zal de gemeente en of provincie af willen wijken van het bestemmingplan , wat vast haaks staat op deze zeg maar groene bestemming , zeker als het allen electrische bootjes blijven
  wordt vast vervolgd

  zonnige groet

  Geliked door 2 people

 4. Sjoerd van bVision zegt:

  Leuk toch, die electroboten… milieuvriendelijk varen moet beloond worden.

  Geliked door 1 persoon

 5. Suskeblogt zegt:

  Daar zal volk op afkomen vermoed ik.

  Geliked door 1 persoon

 6. Rebbeltje zegt:

  Ha ik ben een toeschouwer als het over boten gaat…

  Fijn weekend

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik heb een gele gummiboot. Kan ik die daar ook kwijt?
  Vragende groet,
  De Pannenkoek

  Geliked door 1 persoon

 8. Rob Alberts zegt:

  Je, jullie zijn van harte welkom.

  Uitnodigende groet,

  Like

 9. Vaar- en bootliefhebbers zullen dit plan zeker waarderen als het doorgaat!
  Mooi initiatief!

  Geliked door 1 persoon

 10. Zilvertje zegt:

  Probeer me voor te stellen waar het is. Erg leuk voor de mensen met een bootje.

  Geliked door 1 persoon

 11. Morgaine zegt:

  Als het er ligt, kun je het hier ook mee aangeven: http://wsvhetnieuwediep.blogspot.nl/

  x

  Geliked door 1 persoon

 12. meninggever zegt:

  Wat zou er mis zijn met de Weesper Trekvaart dan? Bij dat hotel langs de Provinciale weg en het viaduct voor de snelweg A9 zou je in die kom daar een fraaie haven kunnen aanleggen. Ook voor boten die het hotel kunnen bedienen en de stroomvoorziening ligt er volgens mij al. In het Geingebied met al zijn groen lijkt mij een jachthaven een gruwel…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.