No Facebook NO

Al jaren heb ik op mijn brievenbus een Nee Nee sticker. Dat scheelt mij in mijn loopje naar de oud papier bak. Reclame materiaal hoef ik niet en mijn informatie en nieuwsberichten selecteer ik zelf. Jaren terug heb ik even een facebook profiel gebruikt. Maar op het moment dat iedereen aan het klagen was over privacy, te veel reclame en nep nieuws heb ik mijn facebook profiel eerst leeg gehaald en daarna opgedoekt.

Een leuke grap hoor ik graag, zoals ik ook wel van een spannend verhaal houd. Maar dat hoor ik liever van iemand persoonlijk.  Zonder facebook heb ik dan ook een leuk leven. Organisaties die mij m.b.v. facebook willen informeren vallen dan ook af. Aanmelden voor activiteiten weiger ik via facebook te doen.

Nieuwsbrieven van organisaties lees ik weer wel. Websites volg ik ook. Met de instellingen van mijn computer en internet provider probeer ik het maximale te halen uit de privacy-instellingen. Facebook blijft daarbij voor mij een No.

Advertenties

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in persoonlijk en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

53 reacties op No Facebook NO

 1. Ook hier zo’n sticker op de brievenbus. Ik mis niks…

  Liked by 2 people

 2. Matroos Beek zegt:

  We missen meer ‘niet’ dan ‘wel.’ Vandaar ook hier de sticker op de bus en FB op non-actief. Nog een fijne dag Rob!

  Liked by 1 persoon

 3. Je hebt gelijk. Ik ben mij ook steeds meer bewust van de negatieve kanten van Facebook. Mijn nieuws selecteer ik door gebruik te maken van rss feeds van websites die ik wil volgen. En via nieuwsbrieven inderdaad.

  Liked by 2 people

 4. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  ik heb nog wel een fb site , en volg er 3
  maar kom er soms dagen achtereen niet , wie weet verdwijnt het ook wel

  folder groet 🙂

  Liked by 2 people

 5. Morgaine zegt:

  Hahahahaha ja dat kan, er zijn er heel veel, echter kan het ook anders, of zijn er andere redenen, bloggers volg ik sowieso, maar mijn familie lezen geen blogs ondanks dat ze weten dat ik er blog, wat doen ze dan wel? FB’en, dus contact met mijn familie en andere vrienden, oude klasgenoten onderhoud ik via FB juist. Die blog niet eens kennen. Die mensen bestaan ook plus de groepen ik zit in haakgroepen en eentje beheer ik zelfs mee, zit er samen met mijn moeder in bijv. Kortom. FB net zo belangrijk hier als blog 😉

  En die negatieve kanten, ik denk ook dat het ligt aan de mensen zelf… wat negeer je, wat ga je aan, qua vrienden, voor mij, ik moet je wel degelijk ergens van kennen, en soms kan dat dus ook starten via een leuke groep en ineens heb je er irl vrienden bij.

  X

  Liked by 2 people

 6. perdebytjie zegt:

  Ek wonder hoe lank gaan FB nog hou.Ek raak so verveeld daarmee.

  Liked by 2 people

 7. Koen zegt:

  Ik ben FB beginnen gebruiken als communicatie-middel met jongeren in een groot internationaal programma (in meer dan 8 landen in Europa en Afrika). Er bestond geen ‘beter’ middel in die tijd. En ik ben blijven ‘hangen’ …

  Liked by 1 persoon

 8. egoecho zegt:

  Verstandige keuzes. Het begint met bewust en kritisch selecteren. Mogen best meer mensen doen 😉

  Liked by 2 people

 9. Ximaar zegt:

  Facebook heb ik een jaar of 7 terug geaborteerd nadat ik het 9 maanden aangezien had.en er niets in zag. Ik heb familie die het wel heeft, maar die kunnen ook bellen of mailen. (Whatsapp en een mobiele telefoon heb ik overigens ook niet.) Op m’n deur zit een Nee-Nee-stticker en op het internet blokkeer ik reclames maximaal. Daardoor zie ik ook geen TV-reclame. Allemaal ontzettend rustgevend. Reclame zie ik alleen in de winkels en langs de weg.

  Liked by 2 people

  • Ximaar zegt:

   O ja en omdat ik Gravatar ook niet het misbruik van m’n mailadres toevertrouw zie je bij mij geen avatar. Bij WordPress en Google log ik alleen kort in als ik hun diensten nodig heb om bijvoorbeeld en blogbericht te plaatsen.

   Liked by 1 persoon

 10. Ik mis ook niks zonder FB 🙂

  Liked by 2 people

 11. Annette zegt:

  Na de opheffing van het Volkskrantblog vlogen we naar Hyves, heel bijzonder. Helaas werd Hyves opgedoekt en gingen we naar Facebook. Iets nieuws is onbekend is spannend. Ik heb er zoveel mensen ontmoet….ook van vroeger. Echt geweldig. Als ‘dierenmens’ geniet ik van zoveel aanbod. En ik volg de naïeve schilderkunst. Plaats zelf ook weleens wat. Dat gaat dan over bijna de hele wereld. Dat hadden mijn tekeningen ook niet gedacht. Net als mijn foto’s. Facebook is denk ik het leukst wanneer je creatief bezig bent en je een groot podium hebt 🙂 Maar ook eindeloos veel over de natuur. Voor mij is het absoluut de moeite waard.

  Bloggroetjes van Annette 🙂

  Liked by 2 people

 12. That's me zegt:

  Ik geef je groot gelijk Rob…ik heb ook eventjes FB gehad..maar om de zelfde reden de deur uitgedaan.

  Liked by 2 people

 13. Als je het niet hebt dan mis je het ook niet is mijn ervaring. Ik zit wel op feestboek maar gebruik het met mate. Sommige mensen hebben er een dagtaak aan.

  Liked by 2 people

 14. Suskeblogt zegt:

  zolang je beseft dat FB weinig of niets met het echte leven te maken heeft kan het geen kwaad. Je bent zelf verantwoordelijk voor wat je er deelt. Dat is op onze blogs net zo.

  Liked by 3 people

 15. Ik vind fb handig voor contacten met familie en zo. Oppervlakkig op de hoogte blijven van elkaar, maar je moet het niet te serieus nemen. Maar mijn lijstje met geblokkeerde gebruikers is lang. Heb alles zo ingesteld dat ik alleen maar bloemetjes en bijtjes zie. Al het geschreeuw zie ik niet. Heerlijk! Soms vergeet ik fb. Mis ik vanalles. Als het belangrijk is dan hoor ik het wel via een andere weg.
  Gelijk heb je.

  Liked by 2 people

 16. EJW zegt:

  hier ook een nee-nee sticker maar facebook heb ik wel.maar het met mate

  Liked by 1 persoon

 17. Sjoerd van bVision zegt:

  Facebook heb ik wel, maar daar doe ik zelf weinig mee. Ik ben lid van bepaalde groepen voor de informatie die daarop staat. Op mijn brievenbus zit ook een nee, nee sticker.

  Liked by 1 persoon

 18. sylviawitte zegt:

  Ik heb een sticker om mijn brievenbus met de tekst: ‘Nee, nee, en nog eens Nee!’ Zelfs de pizza koerier durft nu niets meer af te leveren:)

  Liked by 2 people

 19. HesterLeyNel zegt:

  Ek geniet Facebook en filter net die vriende wat ’n klomp onsinnige posts daar maak. Advertensies is soms meer prettig as ander mense se gekerm 😀

  Liked by 1 persoon

 20. Dinie zegt:

  ik heb wel Fb want ik plaats daar mijn verhalen en gedichten hoofdzakelijk op de vrienden die ik er op heb ken ik allemaal persoonlijk, dat is voor mij heel belangrijk.Ik walg er van als mensen elkaar kleineren en ruzie’s op dat media uit vechten. daarom selecteer ik ook wie wel en wie niet.

  Liked by 1 persoon

 21. Zelf kan ik niet zonder fb, ik heb het nodig voor school want onze klasgroepen hebben enkel een Fb-groep! Wie geen facebook​ heeft bij ons op de universiteit mist heel wat. Bij de privacyschending moet ik me neerleggen… Sinds ik WordPress heb, zit ik al minder tijd te verdoen op fb. Blogs lezen is leuker dan stomme foto’s.

  Liked by 1 persoon

 22. gemma1952 zegt:

  Jammer Rob, dat je geen gebruik meer maakt van Facebook. Het is jouw keuze.

  Liked by 1 persoon

 23. Rebbeltje zegt:

  Dat smoelenboek heb ik voor foto’s
  Anders kon ik die niet zien van de kleinkinderen…nu pluk ik ze er vanaf…
  Dus ja wel een fb
  Waar ik me aan erger is zoiets bij het nieuws…meer weten ga naar http://www….net of iedereen internet en een pc heeft 😉
  Groetjes

  Liked by 1 persoon

 24. tagrijn zegt:

  Ik heb me ook ooit laten overhalen, Maar dan kreeg ik vriendschapsverzoeken van vriendinnetje van vriendinnetje van vage achternichtjes… Binnen een maand alles weer opgedoekt.

  Liked by 1 persoon

 25. meninggever zegt:

  Ik ben al jaren een Facebookie, Twitteraar, Linkedinner (Facebook voor zakelijke gebruikers) en sinds kort een Instagrammer. Daarnaast al ruim tien jaar een blogger. Kortom ik lap alle regels op dit punt aan mijn laars. Al heb ik op FB wel een beperkte vriendenkring, laat verder niemand meelezen en houdt bepaalde informatie gewoon buiten beeld. Niet alles hoeft gedeeld. Maar je krijgt een dot aan informatie terug. Overigens begreep ik dat als het over privacy gaat de grootste vervuiling plaats vindt via Google e.d. Daar wordt iedere vingeraanslag vertaald in commerciele kansen. Zo gaat dat in deze digitaliserende wereld…

  Liked by 1 persoon

 26. constant•ino zegt:

  Toen Facebook net bestond, werd ik door iemand uitgenodigd. Ik wilde geen nee zeggen en meldde me aan. Maar ik werd er niets wijzer van en meldde me via een link onderaan een bericht af. Van mijn opzegging leek ik twee bevestigingen te krijgen, aan de onderwerpen van de e-mails te oordelen. Ik keek toch maar eens naar de tweede mail: dat bleek een bevestiging te zijn van een heraanmelding, die ik absoluut niet op mijn geweten had. Nog eens geprobeerd, met hetzelfde resultaat. Na heel lang zoeken vond ik diep in de spelonken van de Facebooksite hoe je een aanvraag kon indienen om echt te worden uitgeschreven.
  Ik vind het eigenlijk helemaal van de gekke dat er instanties en groepen zijn die je verplichten in zee te gaan met zo’n commerciële instelling, die misbruik maakt van jouw gegevens.
  Overigens lijk ik voor sommige familieleden en vrienden alleen in de marge te bestaan, omdat zij nog uitsluitend via Facebook of Whatsapp met elkaar communiceren.
  Wrange groeten van Constant

  Liked by 1 persoon

 27. Henk van Henten zegt:

  Top!!!! ±

  Liked by 1 persoon

 28. Mies Huibers zegt:

  Ik kan het helemaal begrijpen maar ik kan zelf toch maar niet de knoop doorhakken om met facebook te stoppen. Ik heb wel drastisch een hoop groepen verwijderd en plaats eigenlijk alleen nog maar wat linkjes naar mijn blog. Alleen maar omdat ik weet dat er mensen zijn die me op die manier volgen. Ik kan me trouwens niet aan de indruk onttrekken dat het sowieso wat minder aan het worden is met dat facebook. Toch een beetje over het hoogtepunt heen misschien?

  Liked by 1 persoon

 29. gewoonanneke zegt:

  Ik snap je reactie wel. Zelf haal ik best nog wel veel dingen van FB af ook voor mijn werk voor de krant uit de regio evenementen e.d. Zelf plaats ik er praktisch alleen mijn eigen foto’s op. En een leven zonder FB lijkt me soms ook heerlijk haha. Dubbel is het.

  Liked by 1 persoon

 30. matroos zegt:

  FB niets is wat het lijkt.

  Liked by 1 persoon

 31. majaer zegt:

  Ik heb ook FB maar doe er niet veel meer mee. Ik liep ook al met de gedachte om het op te heffen. Ik vind bloggen veel leuker

  Liked by 1 persoon

 32. Heb mijn FB na mijn ZA avontuur weer gedeactiveerd. En.. ik moet zeggen, ik vind het heerlijk rustig. Eind vorig jaar ook al een poosje en het beviel goed. Opgedoekt dus nog niet, maar dat komt vast ook nog wel.. Ik mis niks en ik heb ook niet het idee dat mensen mij missen, dus prima! Bloggen is en blijft leuker al sta ik nu ook een beetje op pauze.. 😉

  Liked by 1 persoon

 33. afwaswater zegt:

  Facebook (en twitter) heb ik niet, heb ik gelukkig ook niet nodig. Overigens hier nu ook geen sticker op de brievenbus, wel een woodburner. groetjes, Hanneke

  Liked by 1 persoon

 34. Dick zegt:

  Hoewel ik zelf niet zo principieel en ws ook wat te nieuwsgierig ben om die rust voor mezelf te creëren denk ik dat je daar heel verstandig aan doet, Rob.

  Liked by 1 persoon

 35. fietszwerver zegt:

  ha die Rob
  vele en verschillende reacties op dat smoelenboek
  ja een onverwachte zonnige dag vandaag , wat je noemt een kadootje
  maakt vrolijk hé , mij ook , al was ik vandaag druk in huis

  slaap wel groet

  Liked by 1 persoon

 36. Patty zegt:

  Gewoon de juiste prive-instellingen instellen en de 21e eeuw accepteren…dat is mijn visie. En daarnaast ook leuke kaartjes blijven sturen 🙂
  XxX

  Liked by 3 people

 37. Jan Jaap zegt:

  Mijn Facebook-account is nog steeds actief, maar ik doe er weinig meer mee. Teveel nepnieuws, teveel fake en onbelangrijke dingen.
  Het is allemaal erg vrouwelijk, met veel foto’s van nieuwe kapsels, nieuwe kleding en fantastische feestjes. Veel verpakking, weinig inhoud.

  Liked by 1 persoon

 38. Melody62 zegt:

  Ik heb tot 2x toe fb gestart en gestopt…. tot ik me volledig bewust werd van de invloed op mij van wat ik daar onder ogen kreeg..

  Ik heb nu wel fb maar anoniem en volg extreem weinig personen… heb ’t opengezet voor nieuws van bepaalde instanties waarvan ik op de hoogte wil blijven. Het staat niet meer standaard open op pc en foon.. alleen als ik ff wil kijken dan zet ik ’t open. dat werkt prima.

  Hoe dan ook… ieder moet doen wat voor hem/haar het beste voelt lijkt me.

  Liked by 1 persoon

 39. Ik ben heel goed in skippen van minder leuke dingen op Facebook. Heb mijn zijbalk uitstaan en zie al die reacties in ieder geval niet. Verder vind ik het heel fijn, de humor, de steun, de leuke evenementen… Het verrijkt mijn leven en komt zeker niet in de plaats van real life sociale contacten. Sterker nog het heeft mijn sociale leven nog mooier en rijker gemaakt. Uiteraard doet ieder waar hij/zij zich prettig bij voelt.

  Liked by 1 persoon

 40. Ik heb op FB heel wat familie over de hele wereld leren kennen, de rest boeit mij niet zo op FB…maar met familie vind ik het prachtig…🍀

  Liked by 1 persoon

 41. Rob zegt:

  ‘Telkens als ik geen zin heb om te werken, kijk ik op Facebook… En soms máák ik geen zin.’

  Liked by 1 persoon

 42. Je hebt groot gelijk want facebook gooit je plat met mails. Wij hebben ook een sticker op de brievenbus erg handig, verlost van al die vies geurende krantjes die hier ook niks verkopen.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.