Een bedelbrief

Inmiddels alweer een aantal jaren bestaat de Stichting Vrienden van het Diemerbos. De Stichting is opgericht nadat het Rijk het budget voor natuurbeheer meer dan gehalveerd had. Ook voor het beheer van het Diemerbos zou dit grote gevolgen kunnen hebben. Om de financiële problemen op te lossen overwoog Staatsbosbeheer delen van haar bezittingen, die niet tot haar kerntaken behoorden af te stoten. Een recreatiebos als het Diemerbos lag daarmee meteen in de vuurlinie.

Een aantal gebruikers van het bos is in verband hiermee rond de tafel gaan zitten en besloot om de belangen van de gebruikers bij Staatsbosbeheer te gaan behartigen. Dit heeft geleid tot de vorming van de Stichting Vrienden van het Diemerbos.

Tot nu toe is het bos in ieder geval niet verkocht en mogen wij constateren, dat de kwaliteit van het bos er niet op achteruit is gegaan. Wij hebben in de periode, dat wij nu actief zijn, een goede positie verworven als gesprekspartner van de beheerders. Onze inspanningen zijn niet zonder resultaat gebleven.

Vanaf het begrotingsjaar 2015 financieren wij onze werkzaamheden uit eigen middelen. Bij de opstart van de Vrienden van het Diemerbos hebben wij de financiële steun van de gemeente Diemen en van het stadsdeel Amsterdam Zuidoost mogen ontvangen. Bij de voorbereiding van onze begroting 2015 vonden wij dat een dergelijke subsidiering transparante behartiging van de belangen van de gebruikers van het bos in de weg stonden. Hiervoor moet sprake zijn van strikte onafhankelijkheid en dus ook van de gemeente en het stadsdeel.

Voor het realiseren van onze doelen moeten wij alleen wel kosten maken. Wij willen graag onze website in de lucht houden. Wij willen ook graag onze jaarlijkse Vriendendag blijven organiseren. Verder hangen er altijd posten voor bestuurskosten samen met het functioneren van een Stichting (Kamer van koophandel, portokosten, vergaderkosten). Onze kosten zijn niet heel erg hoog, maar moeten wel staan tegenover inkomsten.

U voelt het al aankomen. Wij stellen iedere donatie op prijs als u ons in onze activiteiten voor het bos wilt ondersteunen. U maakt ons en vooral onze penningmeester zeer blij als u dat bedrag stort op NL 35 TRIO 0197 7125 68 t.n.v. Stichting Vrienden van het Diemerbos.

Namens al wat leeft en groeit in het bos

Lourens Burgers,

Voorzitter a.i.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Biologie, Driemond, gezondheid, Kinderen, Natuur en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op Een bedelbrief

 1. bloggersterk zegt:

  Oei, als je penningmeesters blij maakt moet je oppassen 😉

  Geliked door 2 people

 2. Rebbeltje zegt:

  Bedelen heeft niet gewerkt…maar altijd goed als er mensen zijn die het proberen 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooi ! Ik kom een palmboom planten (als ik het vind)

  Geliked door 1 persoon

 4. fietszwerver zegt:

  ha die Rob
  zonde dat zo’n mooi stukje natuur , niet gewoon door de politiek bekostigd wordt , dat is toch ook ons aller geld

  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

 5. Suskeblogt zegt:

  goed dat het bos nog in prima conditie verkeert. Hopelijk vinden ze de nodige centen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Kakel zegt:

  En jullie bankieren ook nog milieu- en bankvriendelijk.
  Ik vind het fantastisch dat mensen de handen ineen hebben geslagen om een bos te behouden. Iedere boom telt! Veel succes met de wervingsactie.
  Groene groet.

  Geliked door 1 persoon

 7. Sjoerd van bVision zegt:

  Toch vind ik het niet ongebruikelijk om daar subsidie voor te aanvaarden. Dat maakt je in dit geval niet afhankelijk.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.