De bokser, deel 3

De auto is ingeruild voor een rollator. Het lopen met de rollator gaat goed. De bokser loopt rechtop en weet zijn hoofd zelfs recht te houden. Natuurlijk is deze verandering wel onderdeel van het verslechterende ziektebeeld. Parkinson blijft een lastige en moeilijke ziekte.  De medicatie wordt steeds veranderd. Jammer genoeg zonder resultaat. Dat nu de rollator wel meer gemak geeft is dan weer een winstpunt.

Bij ons wekelijkse loopje vallen mij een aantal zaken op. De oneffenheden in de stoep en/of het wegdek verstoren het loopje. Verlaagde stoepranden zijn noodzakelijk. Daar zou de lokale overheid rekening mee moeten  houden. Het streven is tenslotte om iedereen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te houden.

Een ander iets heeft meer met fatsoen te maken. De bokser praat weinig en vraagt helemaal niets voor hem zelf. Omstanders en passanten zouden iets meer rekening kunnen houden met rollatorlopers. De breedte die iemand nodig heeft met een rollator is net iets meer dan je zou verwachten. Toch zie ik niemand ruim baan geven …

Natuurlijk is dat laatste wel een rare opmerking bij een bokser. Ruim baan geven.

Advertenties

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in gezondheid en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

32 reacties op De bokser, deel 3

 1. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  ja een heel nare ziekte
  en de lui die de auto op de verlaagde stoepen , met ook blindegeleide markeringen zetten zijn nare mensen , die zijn ziek in de kop
  dat zou bij controle er op een mooie aanvulling zijn van alle gemeente kassen , keer op keer een prent geven , bij mijn weten staat nog steeds in de wet , dat parkeren binnen 7 meter van de hoek verboden is , tel uit je winst

  wandel groet

  Liked by 1 persoon

 2. Zo ken ik er ook eentje. Was een zeer stoere man, steeds rug rechtop, welbespraakt,…
  Heeft nu ook Parkinson, is een nukkige vent geworden (begrijpelijk, maar confronterend).

  Liked by 2 people

 3. egoecho zegt:

  Vlakbij is een school waar zo’n beetje alle kinderen dagelijks met de auto worden gehaald en gebracht. Chaos. Parkeren op de stoep, dubbelparkeren en ja, ook precies voor de verlaging. Ik zeg er bijna altijd iets van, maar ben vooral ‘die man die zo moeilijk doet’ en krijg zuchten, rollende ogen en gevloek voor mijn kiezen. De omgekeerde wereld. Soms fantaseer ik dan over het ruim baan geven van een welgeplaatste linker or rechter. Maar ja, dat is dan weer niet netjes van mij 😉

  Liked by 2 people

 4. Sjoerd zegt:

  Het lijkt wel of we elkaar niet (willen) zien. De mens als individu is aan het vereenzamen.

  Liked by 2 people

 5. Anita zegt:

  Have a very nice day dear
  Kisses

  Liked by 1 persoon

 6. bloggersterk zegt:

  Geen ruim baan geven….het kan nog erger. Ik loop vaak naast (gelukkig niet achter) een rollator en zie nog wel eens dat ruim baan genomen wordt, die er niet is, omdat iemand met een rollator in de weg loopt. Ongeduld, waarbij de minder valide nog net niet aan de kant wordt geduwd, maar wel bijna van uit het evenwicht raakt, door iemand die er zo nodig op dát moment langs moet.

  Liked by 1 persoon

 7. Morgaine zegt:

  Het kan ook andersom, rollator lopers die gewoon door pushen omdat ze ruim baan eisen 😉

  X

  Liked by 1 persoon

 8. HesterLeyNel zegt:

  My husband uses crutches for walking and obviously needs a little bit more space, especially when getting out of the car. When the disabled parking spaces are taken, as often happens at shopping malls and even at the hospital, I have no choice but to force the cars behind me to a standstill and make everyone wait until he is safely out of the car. We have disability stickers on the car, but everyone just seems to ignore it.

  Liked by 1 persoon

 9. gemma1952 zegt:

  Helaas werken Gemeentelijke molens traag en wordt er bijna overal nog steeds op bezuinigd. Beplanting, bestrating, etc. De Gemeente heeft een lange adem en praten zich er overal uit. Een logge instantie dus.

  Liked by 1 persoon

 10. Rebbeltje zegt:

  Het enige om de ogen te openen is een ieder met een handicap te laten voelen hoe het is om bijna omver geduwd te worden.
  Groetjes

  Liked by 1 persoon

 11. henk50 zegt:

  Pas als je benen niet meer goed willen merk je idd hoe onvriendelijk de NL samenleving is voor mensen met een beperking. Je kijkt nu mee door de ogen van ‘de bokser’ en je zou een heel zwartboek voor de gemeente kunnen schrijven. Onlangs was ik op een instelling voor mensen met een visuele beperking, met zo’n ribbel-voel- strook vanaf de trein naar de instelling, heeft de gemeente daar een fietsenrek geplaatst. Hoe blind kun je zijn is het ontwikkelen van je visie?

  Liked by 1 persoon

 12. marjanne56 zegt:

  Ik loop achter een rollator op straat – ik heb een spierziekte http://www.fshd.nl – omdat ik dan kan voelen waar het oneffen is en zodoende niet centen zoekend over straat moet, nog iets van mijn omgeving kan zien.
  Ik kan het verkeer in de gaten houden en zij mij. Met een tempo slak is het soms storend om over te steken, de ongeduldige ben ik meestal. Ik groet, ik dank en voel me onzeker.. ‘wat als iemand … ?’

  Ik heb geen Parkinson: deze ziekte zorgt ervoor dat de informatie vertraagd binnen komt. Iemand met Parkinson reageert ook vaak vertraagd en ook het overzicht raak je kwijt over de verkeerssituatie, want je bent bezig met een andere manier van vooruitkomen, die je niet eigen… en je die je eigenlijk niet wilt.

  Hulpmiddelen toestaan en toepassen vergt veel aanpassingen niet alleen van de gemeente en de mensen om je heen. Je zal zelf hard moeten werken om het verdriet van achteruitgang op te kunnen vangen.

  Hulpmiddelen je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen.. zoals bijvoorbeeld de leesbril al een hulpmiddel is.. Het niet willen van je leesbril opzetten, levert op dat je bijvoorbeeld deze mooie blog niet kan lezen.
  Er is geen eenduidige bokser…

  Liked by 1 persoon

 13. joke_dev zegt:

  Ken de ziekte van Parkinson en wat die mensen meemaken… Ziek zijn is in de huidige omstandigheden nog enkel weggelegd voor rijke mensen…

  Liked by 2 people

 14. Spontanity zegt:

  Ik ken de ziekete van toen ik nog in de ziekenverzorging werkte, afschuwelijk is het.
  Maar is elke ziekte dat niet?
  En dan heb ik het niet over een verkoudheid of een griepje!

  Liked by 1 persoon

 15. Villasappho zegt:

  Die slechte straat en stoepen is eigenlijk een schande als je je bedenkt wat wel allemaal betalen.

  Liked by 1 persoon

 16. Matroos Beek zegt:

  Alles is hier zowat gezegd over deze nare ziekte en de gevolgen.
  Mensen met Parkinson hebben vaak een maskergelaat = een gelaat zonder emoties. Terwijl ze die emoties wel degelijk hebben. Ze lijken koel en/of nors, maar zijn het niet. Dat vind ik zo triest. Dat onbegrip. Hierbij denk ik aan een man met Parkinson die mij vertelde dat hij dat het ergste vond… dat iedereen hem nu een onhebbelijke man vindt, terwijl hij dat vanbinnen niet is. De spieren in zijn gezicht geven een verkeerd signaal.
  Vriendelijke groet.

  Liked by 1 persoon

 17. afwaswater zegt:

  Een rollator, rolstoel, maar ook kinderwagens en meer. Het scheelt vaak al net als je met kleine dingen rekening houdt ook als mensen hiermee niet in de buurt zijn op dat moment. Soms is het zoiets simpels als een omgevallen vuilnisbak aan de kant zetten. Andere dingen zoals de oneffenheden die je benoemt kan denk ik alleen de gemeente aanpakken. groetjes, Hanneke

  Liked by 1 persoon

 18. fietszwerver zegt:

  ha die Rob
  ik had een fijne en warme wandeling , en natuurlijk loop je op zo’n warme dag een 4 km extra 🙂
  deerde me niet , at een lekkere hap chinees voor de de trein terug nam in de dal uren 🙂
  dus een makkie thuis , en inmiddels bij met de koers

  slaap wel groet

  Like

 19. EJW zegt:

  Er wordt vaak vergeten dat men (misschien) zelf ook ooit eens achter een rollator loopt. Met scootmobiels heb ik slechte ervaringen, soms moet je opzij springen omdat de bestuurder denkt in een racewagen te zitten.

  Liked by 1 persoon

 20. willy zegt:

  rollators, rolstoelen..enz

  als je er zelf of van dichtbij mee geconfronteerd wordt, beseft men pas welke hindernissen er op straat zijn…

  wat meer respect voor de betrokkenen,, kan al wat helpen

  groeten

  Liked by 1 persoon

 21. Mack zegt:

  Ken hem niet, maar een echte bokser? Zoals Mohammed Ali?

  Liked by 1 persoon

 22. Appelvrouw zegt:

  In het algemeen mag er wel ruimte gemaakt worden voor de medemens.

  Liked by 1 persoon

 23. gewoonanneke zegt:

  Mijn zoon moest ooit voor zijn opleiding met een rolstoel Rotterdam in naar sportaccommodaties om te kijken hoe rolstoelvriendelijk ze zijn. Er ging een wereld voor hem open. Wat dacht je als al die containers op de stoep staan.

  Liked by 1 persoon

 24. wdfyfe zegt:

  it’s amazing how many of us don’t think of obstacles until we have to deal with them.

  Liked by 1 persoon

 25. meninggever zegt:

  Onze maatschappij is op sommige punten nogal gevoelloos. Ook een gevolg van de liberalisering die overal door is gedrongen. En waar je maar goed aan doet niet te veel afhankelijk van te moeten worden. Want sociaal is iets anders dan socialistisch, liberaal iets anders dan participeren. De samenleving maakt plaats voor de selfiecultuur. Ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken….

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.