Een graadje warmer?

Op mijn T-shirt van Milieudefensie staat een tekst over een graadje warmer. Te hoge CO2-uitstoot en bovenmatig gebruik van fossiele brandstoffen waren de oorzaak van een actie van jaren geleden. Als ik dit shirt draag zijner maar weinig mensen de de tekst begrijpen of zich de actie van Milieudefensie herinneren.

Staatjes van dagtemperaturen zijn overal op het internet te vinden. Regelmatig komen de temperatuurstijgingen ook bij het weerbericht te voor schijn.

De een maakt zich er vreselijke zorgen om. De ander wuift het als onzin ter zijde.

Organisaties die al eerder spraken over de te grote CO2-uitstoot of de nadelen van fossiele brandstoffen worden nog steeds niet al te serieus genomen.

Gelukkig dat een aantal grote Nederlandse bedrijven en multinationals nu toch ook het nut inzien van een duurzame energiewinning.

Klimaatwisselingen horen bij de Aarde. Maar het is volgens mij niet de bedoeling dat de spilzieke mens de klimaatcycli moet gaan versnellen.

Mijn elektriciteit komt van een windmolen. Mijn warm water wordt deels door een zonneboiler verwarmd. Mijn spouwmuren en dak zijn geïsoleerd.

Vreemd genoeg blijkt dan dat juist vegetarisch eten de grootste invloed heeft op de bovenmatige CO2-uitstoot ….

Advertentie

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in duurzame energie, eten en drinken, gezondheid, Natuur en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

16 reacties op Een graadje warmer?

 1. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  filmpje geeft mooi weer hoe het een graad of 2 warmer is geworden , en daar zal het niet bij blijven ben ik bang
  nee bank ben ik niet , er wordt meer en meer gedaan om het tegen te gaan
  of het genoeg is , de tijd zal het leren
  als de tijd ons gegeven is

  opgewekte groet

  Geliked door 1 persoon

 2. Sjoerd zegt:

  Dus toch maar weer een stukje vlees…

  Geliked door 1 persoon

 3. Stefanie's Wereld zegt:

  Ik weet niet hoe het zit met invloed op het klimaat maar wat dacht je van al die supermarktproducten die in plastic worden verpakt? We moesten ‘stoppen’ met kopen/krijgen van plastic tasjes in de winkel, maar hoe veel schiet dat nu eigenlijk op? Ik krijg er een beetje een punthoofd van. Zelfs bij de bakker, slager en groenteboer krijg je spullen in plastic…

  Geliked door 1 persoon

 4. Morgaine zegt:

  Onzin nee, wegvuiven ook niet… maar wat kan ik in mijn eentje doen om het te stoppen, dat is meer mijn vraag telkens opnieuw… draag ik bij? Of breek ik af, want een heilig boontje ben ik echt niet.

  X

  Geliked door 1 persoon

 5. Rebbeltje zegt:

  Ja dat er wat aan het veranderen is merken we aan de weersveranderingen…maar we doen wat we kunnen 😉

  Geliked door 1 persoon

 6. Villasappho zegt:

  En toch de subsidie van zonnepanelen en elektrische auto’s afhalen.

  Geliked door 1 persoon

 7. staartje zegt:

  Alert zijn op je ecologische voetstap. Lastig is het wel, want vega draagt niet bij en een stukje bio-vlees ook niet. Ik ga toch maar voor de variatie en bewust zijn op mijn gedrag. (Dat was ik een beetje kwijtgeraakt)

  Geliked door 1 persoon

 8. Ann McDunn zegt:

  Helemaal eens met Stefanie, ik erger me telkens weer als alles maar dan ook alles in plastic is verpakt, zelfs bij de slager voor een ons broodbeleg, eerst een bakje van piepschuim, dan plastic er over en dan vragen ze of je een plastic zakje wil hebben, nee dus! Ik hou het maar bij een ouderwetse boodschappentas, wel zo natuurvriendelijk. .
  Vanwege het mooie weer een zonnige groet, Ann.

  Geliked door 1 persoon

 9. Suskeblogt zegt:

  Vele kleine beetjes helpen om het klimaat te sparen. Dus nooit wijzen naar de grote fabrieken. Met even onze fiets te nemen ipv de auto zorgen we al heel wat voor ons klimaat.

  Geliked door 1 persoon

 10. gewoonanneke zegt:

  Dat is wel apart die conclusie. Ik hoor altijd van alle kanten dat vlees een grote boosdoener is….. zoveel onderzoeken zoveel uitslagen…..soms weet je echt niet meer wat je nu moet geloven of niet.

  Geliked door 1 persoon

 11. fietszwerver zegt:

  dank je Rob
  het wordt weer een ” heerlijk ” feest

  slaap wel groet

  Like

 12. meninggever zegt:

  Milieudefensie is een enge club in mijn ogen. Omdat het dingen roept die nauwelijks bewijsbaar zijn maar wel altijd wijst. Naar anderen. En wie wijst heeft vier vingers naar zichzelf gericht. Kortom, ik zou zo’n T-shirt niet dragen. Nog los van het feit dat het maken van die T-Shirts vaak plaatsvindt in landen waar je ook niet echt vrolijk van wordt. Maar dit terzijde. CO2 uitstoot is in ons land gedaald!! Dat is een feit. De grootste vervuiling zit in de landbouw en veeteelt. Vermoedelijk door de intensieve vormen daarvan. Dat is realisme, hoef je geen fanatisme voor te beoefenen. Het milieu lijdt het meest door agrarische sector en industrie, gevolgd door ons aller manier van consumeren. Laag op de ladder de hele transportsector. En daarvan is slechts een heel klein deel de luchtvaart. Kortom, die cijfers zijn door het CBS verstrekt en geven een duidelijk beeld over hoe het echt is. Nederland staat op de uitstootladder laag, heel laag zelfs. Maar clubs als MD doen net of het juist hier bal is. Terwijl men niet kijkt naar de import van CO2 en andere zaken door de buurlanden veroorzaakt. Kijk eens net over de grens in B en D. Kerncentrales echt op die grens. Ik heb ze zelf gezien. Maak ik me best zorgen over. Maar ook veel industrie. Bij bepaalde windrichtingen waait dat ons land binnen. En wij maar investeren in windmolens. Nee, je komt pas ergens als we binnen deze discussies feiten en realisme ruimte geven ipv doctrine en achterdocht..

  Like

 13. Yova zegt:

  Klimaat is zeker veranderen. Aan de zeewater is gestegen. Zeg al genoeg. Het is niet onzin. Het komt door de vervuiling in de lucht. Willen veranderen. Ik zag via reacties bij Hans. Over jou filmpje. Vandaar dat ik even bij jou langs kwam kijken.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.