Bijlmerbios

Op 25, 26, en 27 augustus wordt voor drie zomeravonden de 10 meter hoge ruimte onder metrostation Kraaiennest, Amsterdam-Zuidoost weer omgetoverd tot een openluchtbioscoop. Terwijl metrolijn 53 over je hoofd wegglijdt in de nacht, zit je droog en comfortabel op kringloopbanken te kijken naar bijzondere korte en lange films die passen bij het unieke karakter van de Bijlmer.

Het festival is gratis en het filmprogramma begint om 21:00 uur.

Bijlmerbios presents free screenings and starts at 21:00 hr.
All main movies are English spoken and dutch subtitled, except the short movies and Demain Tout Commence.

>> VR 25 AUGUSTUS <<

21.00 GLIPHOEVE, EEN VERGETEN STRIJD
Korte film over het roemruchte verleden van Bijlmerflat Gliphoeve. Film van onder andere Daan Dekker, auteur van ‘De Betonnen Droom’.
Gelijk met de film wordt op de site van de VPRO een interactief verhaal gelanceerd.
Short movie about the notorious Bijlmerflat Gliphoeve.

21.15 DUBBELSPEL
Ostrik Fiel keert na tientallen jaren terug naar zijn geboorteplaats Curaçao. Het bezoek herinnert hem aan veertig jaar eerder, toen een ogenschijnlijk onschuldig dominospel dramatische gevolgen had voor alle betrokkenen. Over tradities, intriges en pijnlijk verraad. Kijkwijzer vanaf 12 jaar
Ostrik Fiel returns to Curaçao, his island of birth. The visit reminds him of an innocent dominogame, fourty years earlier, which had dramatic consequences for everbody involved. About traditions, intrigues en painful treason.

>> ZA 26 AUGUSTUS <<

21.00 ONE AMSTERDAM
Speciale clip waarin metrolijn 53 centraal staat als verbinding met de stad. Door Hiphop collectief Praat van de Straat en Sepa.
Special movieclip about metroline 53, the liveline between the centre and the K-buurt.

21.15 MOONLIGHT
Moonlight speelt zich af in een ruige buurt van Miami. De film volgt drie periodes uit het leven van een jonge Afro-Amerikaanse man die worstelt met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. De film won drie oscars waaronder die van beste film. Kijkwijzer vanaf 12 jaar.
Moonlight plays within a rough neighbourhood in Miami. The film follows the life of an Afro-American man in three stages, who struggles with his identity, masculinity, sexual preferences and his place in the world. The film won three Oscars, one for best movie.

>> ZO 27 AUGUSTUS <<

21.00 INDIGO
Korte film waarin jonge man wordt gevolgd in zijn artistieke ontwikkeling. Film van Fumilayo Koswal en Robbert Doelwijt Jr.
Short film in which a young man is followed in his artistic development.

21.15 DEMAIN TOUT COMMENCE
Omar Sy -bekend van Intouchables- speelt in deze film de playboy Samuel, die aan de Côte d’Azur een lekker leventje leidt, gevuld met veel feesten en een klein beetje werken tot op een dag een oude onenightstand voor de deur staat met een verassing. Zijn leven neemt daarna een drastische wending. Kijkwijzer vanaf 9 jaar.
Omar Sy – best known from Intouchables- plays the playboy Samuel in the Marseille area of France and is awoken one morning by a woman with a surprise. From that moment on his life takes a drastic turn.

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op Bijlmerbios

 1. Matroos Beek zegt:

  Wat leuk Rob! Alleen al voor de film met de knappe Omar Sy zou ik langskomen. Hartelijke groet en geniet ervan!

  Geliked door 2 people

 2. Rebbeltje zegt:

  Blijf wel op mijn eigen bank hangen 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Michel zegt:

  Als ik zou gaan, koos ik voor “Dubbelspel” 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. egoecho zegt:

  Mooie selectie!

  Geliked door 1 persoon

 5. Villasappho zegt:

  Hier in eindhoven is het ook weer

  Geliked door 1 persoon

 6. Sjoerd zegt:

  Soms vraag je je wel eens waarom het zo fout ging in de Bijlmer en of dat niet voorkomen had kunnen worden.

  Geliked door 1 persoon

 7. fietszwerver zegt:

  ik ben te laat
  ik ga wel genieten van paling roken 🙂

  opgewekte groet

  Geliked door 1 persoon

 8. staartje zegt:

  Leuk dat soort initiatieven. Houd ik van!

  Geliked door 1 persoon

 9. Zilvertje zegt:

  Dat is echt heel leuk, Kraaiennest ken ik nog wel van als ik naar het HRH huis ging te werken. Helaas kan ik niet meer zo makkelijk reizen, anders had ik het denk ik wel gedaan, alhoewel, ik dan weer niet zo weten hoe ik in de nacht dan weer thuis kom met het OV, maar mogelijk duurt het lang genoeg. Ik ben sinds ik ziek werd maar een keer de Zaanstreek uit geweest en dat was voor een bezoek aan een arts. Het is heel raar en onwennig, maar soms is het niet anders.

  Geliked door 1 persoon

 10. meninggever zegt:

  Ja ja, dat Gliphoeve. Bron van ellende en drugsoverlast in de tijd dat ik er nog woonde in die wijk. Met helaas ook kinderen uit families die daar verkeerden. Op voorhand al op achterstand gezet. Wat was het een ellende mensen in die jaren in de Bijlmermeer. En wat duurde het lang voor er eindelijk werd ingezet op verandering, nieuwbouw en bestrijding van de criminaliteit. Maar het heeft gewerkt en het oogt allemaal een stuk beter dan toen….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.