Fietsen naar het werk?

Regen is voor velen een reden om niet op de fiets naar het werk te gaan.

De link naar de volgende website maakt dat je daar misschien eens anders naar moet kijken:

 

https://www.hetregentbijnanooit.nl/site/

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in duurzame energie, Fietsen, gezondheid, Natuur en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

23 reacties op Fietsen naar het werk?

 1. Het klopt heel hard, Rob, dat we zelden een harde douche krijgen op de weg van en naar het werk. Daarom neem ik ook dat stalen ros, het helpt me ook het werk los te laten na mijn dagtaak.

  Geliked door 2 people

 2. Bertie zegt:

  Net als de brug die ALTIJD open staat, spoorbomen die voor je neus dicht gaan, pont de net wegvaart als jij aan komt rijden…. 😊

  Geliked door 1 persoon

 3. egoecho zegt:

  Relativerend en erg leuk 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. EJW zegt:

  Ging altijd met de fiets naar het werk. In al die 40 jaren heb ik slechts vier keer een regenpak gedragen. Had hem wel altijd bij me want je weet maar nooit.

  Geliked door 1 persoon

 5. Sjoerd zegt:

  Ik ben jaren naar het werk gefietst en kan dit beamen, maar ik ben ook een paar keer is een hoosbui terecht gekomen, midden in het veld zonder schuilmogelijkheden…

  Geliked door 1 persoon

 6. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  instemmende groet 🙂

  Geliked door 1 persoon

 7. Mies Huibers zegt:

  Ik fiets ook elke dag tweeëntwintig kilometer en het valt inderdaad best mee. En een regenbui op z’n tijd is ook geen ramp. Nooit in de file, brandstof besparen, beweging en lekker buiten. Ik heb een auto maar die is ruim tien jaar geen enkele keer gebruikt om naar het werk te gaan.
  Er moet meer gefietst worden! 😊

  Geliked door 2 people

 8. Ach.. ik zeg het zo vaak… het valt allemaal wel mee. Ik onthoud het weer ook niet, alleen als het heel extreem is. Dus fietsen naar het werk moet makkelijk kunnen.. Trouwens ik vind het ook niet erg om eens nat te regenen, maar dan wel het liefst als ik weer naar huis ga 😉

  Geliked door 1 persoon

 9. Suskeblogt zegt:

  Er is genoeg soortren regenkledij om droog door de regen te fietsen.

  Geliked door 1 persoon

 10. Villasappho zegt:

  Ik woon langs het spoor en nee die is niet altijd dicht. Das ook met regen. Ik heb wel altijd tegenwind trouwens.

  Geliked door 1 persoon

 11. Kakel zegt:

  Dat klopt! Ik heb – vroeger, toen ik op de fiets naar m’n werk ging – een regen”meter” bijgehouden. En de dagen dat ze regen opgaven en het werkelijk regende, was een groot verschil!
  Op m’n racefiets reed ik sowieso vaak in de regen. Kon me niets schelen. Gewoon een goed regenjack aan waar het zweet wel door naar buiten kan, maar de regen niet door naar binnen. Gáán (-:
  Droge groet

  Geliked door 2 people

 12. Mooie site is dat, Rob. Mijn eega gaat vrijwel altijd op de fiets van en naar haar werk, ze komt maar zelden nat thuis.

  Geliked door 1 persoon

 13. Morgaine zegt:

  Als het echt pijpestelen regent, wat ik dan meestal tref als het zover komt, dan ga ik toch echt met de bus en een plu, nat zitten op werk is niet zo leuk 😉

  De terug weg i don’t care, thuis kan ik mij warm douchen en aankleden, is het 30 graden? Dan dans ik erin.
  x

  Geliked door 1 persoon

 14. Willem zegt:

  jarenlang, om iets preciezer te zijn, een jaar of 15 had ik een vaste kantoorplek en heb de 18 km tussen mijn woonplek en bedrijf, fietsend overbrugd. Het regende inderdaad maar zelden en had ook nooit een regenpak bij me. Het hielp natuurlijk wel dat ik me op het bedrijf me kon douchen en de fietskleding kon verwisselen voor mijn dagelijkse kloffie. Maar zoals ergens ook opgemerkt wordt, van de wind had je meer last en die had de merkwaardige eigenschap om zowel op de heen- als de terugweg, tegen te zijn. Dat meteorologische raadsel heb ik nooit echt opgelost gezien en het ligt evenmin in de lijn der verwachting dat het ooit opgelost zal worden want al mijn fietsende collega’s ervoeren hetzelfde probleem en die kwamen uit alle windrichtingen. Laten we maar aannemen dat het ‘tussen de oren’ zit.
  Mijn werk bood me weinig beweging maar vergde wel denkwerk en dan is een fietstochtje erg fijn om je hoofd even leeg te laten waaien. Echter, na een jaar of 15 kantoorwerk ging ik de buitendienst in en verruilde mijn fietstocht voor autoritten. Tussen de 1000 en 1500 km per week, met alle gevolgen voor ‘de lijn”. Het heeft jaren gekost om dat weer een beetje in goede lijnen te krijgen.

  Geliked door 1 persoon

 15. Spontanity zegt:

  Website gelezen.
  Ik E bike altijd naar mijn werk, behalve als het regent op het moment dat ik de deur uitga.
  Geen zin om me in mijn regenpak te hijsen wat inmiddels niet meer waterdicht is.

  Geliked door 1 persoon

 16. gewoonanneke zegt:

  Dit is echt leuk. Ik als geen auto hebbend iemand, wat een kromme zin, hoor zo vaak als ik zeg dat ik ergens op de fiets geweest ben maar het regent toch.. Een collega van mij zei eens, tel de keren eens per jaar dat je natregent op de fiets (toen ging ik nog van station naar werk op fiets iedere dag) en inderdaad dat viel best mee een paar keer per jaar. En dan nog mijn moeder zei altijd je smelt niet……..zou dat wel zo zijn ging ik nog meer fietsen.;) Mooie blog.

  Geliked door 1 persoon

 17. Wolf zegt:

  Als voormalig postbezorger kreeg ik de nodige bui over mijn kop. De jassen van de Posterijen voldoen enige tijd, maar zeker geen uren.
  Wij hadden al, vanwege het lopen met de honden, “zuidwesters” van degelijke afkomst;
  Ik heb inmiddels tevens een zuidwesterse regenjas en werkelijk, niets of niemand houdt mij nu nog van de straat!

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Zuidwester_(hoofddeksel)

  Geliked door 1 persoon

 18. Ik ging in wind en weer, regen, storm, sneeuw, hagel altijd op de fiets naar het werk…was soms een struggel maar vond het heerlijk..

  Geliked door 1 persoon

 19. meninggever zegt:

  Fietsen is voor mooi weer wat mij betreft. IK deed in mijn jeugd alles op fiets en brommer, maar heb ook heel wat koude en nattigheid over me heen gehad. 20 km op en neer naar het werk. Soms was ik na een avonddienst de volgende ochtend nog niet ontdooid….

  Geliked door 1 persoon

 20. Patty zegt:

  Wat een leuke site is dat. Ik heb besloten te proberen niet meer te klagen over het weer. Het heeft geen nut, veranderen kan je het toch niet en inderdaad, meestal valt het reuze mee.
  XxX

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.