Vervolg blog Sarah Nyachan Bayak Tut

Wanding Gezondheidscentrum Door de huidige situatie in Zuid-Soedan en met name in Wanding e.o. is er door de bestuursleden van de Stichting River of Life besloten om de bouw van het gezondheids-centrum uit te stellen tot de situatie in het gebied verbeterd is. In de tussentijd wil de stichting zich registreren in Ethiopië, zodat we lokaal hulp kunnen bieden aan de Zuid-Soedanese vluchtelingen op het gebied van gezondheid, educatie, arbeid en onderneming.

Nyachan Bayak Tut werkzaam voor ZOA in Ethiopië Een groot deel van 2016 is Sarah, voorzitter van Stichting River of Life, werkzaam geweest in Ethiopië als projectadviseur voor de organisatie ZOA. Zij heeft in Akobo, grenzend aan Zuid-Soedan (en dichtbij Wanding) meegewerkt aan diverse projecten voor de plaatselijke bevolking, waaronder zich vele vluchtelingen uit Zuid-Soedan bevinden. De situatie in Akobo is erbarmelijk, vanwege overbevolking, armoede en gebrek aan hulpverlening en goede voorzieningen. ZOA is in en rondom Akobo de enige ngo (non-gouvernementele organisatie) die hulp biedt op het gebied van water- en sanitaire voorzieningen, basisonderwijs, levensonderhoud en voedselzekerheid. Vanwege beperkte middelen en mankracht is het onmogelijk om een ieder in hun nood te voorzien. Daarbij kwam er vanaf september 2016 (opnieuw) een vluchtelingenstroom vanuit Zuid-Soedan. Medische zorg is eveneens niet toereikend. Op dit gebied is de bevolking en de groep vluchtelingen afhankelijk van de zorg geboden door de overheid. Op de foto’s kunt u zien dat de huidige gezondheidspost (voorzien door de Ethiopische regering) er zorgwekkend uitziet. Er is gebrek aan medicatie, hygiëne, opgeleide staf etc. Sarah: ‘Op het gebied van medische zorg moet er heel veel gebeuren. Met de komst van de vluchtelingen uit Zuid-Soedan, vergergerde de situatie enorm. Aangezien ons project Wanding Gezondheidscentrum tijdelijk is stopgezet wegens de onveilige situatie in Wanding, zou Akobo een betere locatie zijn om deze doelgroep, de vluchtelingen uit Wanding, en de plaatselijke bevolking hulp te bieden op het gebied van medische zorg.

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op Vervolg blog Sarah Nyachan Bayak Tut

 1. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  volgens mij mist er een foto
  vreselijke toestanden nog op vele plaatsen in de wereld
  worden die niet systematisch in stand gehouden door de wapenindustrie zou je gaan denken , want alleen zij hebben er baat bij

  bedroefde groet

  Geliked door 1 persoon

 2. Suskeblogt zegt:

  Jammer dat die hulp is moeten stopgezet worden ingevolge onveiligheid. Zo is de bevolking weer de dupe van al dat geweld.

  Geliked door 1 persoon

 3. bentenge zegt:

  Wat een situatie en ze is eigenlijk blijvend. In een bedrijfsomgeving zou men zeggen dat er een DOORBRAAK nodig is. En de enige nodige voorwaarde daartoe is een leider die er in slaagt (veel) mensen rond een gemeenschappelijk (hopelijk goed) doel te mobiliseren. Efin, ik ga stoppen of ik blijf analyserend doorgaan. En de orozaken en oplossingen zijn zonder twijfel al lang gekend.

  Geliked door 1 persoon

 4. egoecho zegt:

  Zit ineens Land of Confusion (Genesis) weer in mijn hoofd.

  Geliked door 1 persoon

 5. Matroos Beek zegt:

  Zonet stond hier iemand bij mij klagen over het feit dat het eten toch zo flauw smaakte in het ziekenhuis waar ze verbleef voor een ‘luxe-ingreep’ zijnde het liften van iets wat teveel ging hangen. De tegenstellingen in de wereld kunnen niet groter zijn. Het is beschamend.

  Geliked door 2 people

 6. wdfyfe zegt:

  Every bit of help is needed

  Geliked door 1 persoon

 7. Sjoerd zegt:

  Ik heb respect voor deze mensen die zichzelf uitcijferen om anderen bij te staan.

  Geliked door 1 persoon

 8. afwaswater zegt:

  Ik heb een diep respect voor de mensen die toch blijven helpen. groetjes, Hanneke

  Geliked door 1 persoon

 9. fietszwerver zegt:

  ha die Rob
  ja ook hier geven de klokken avond aan , ik had een rustige dag
  ik heb 2 klokken met de hand te verzetten , dus valt mee
  er is wat storm weer onder weg , ik zou zeggen geniet er van

  fijn weekend groet

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.