Verkiezingen ???

In Amsterdam hoor ik vooral over het racisme van het Forum voor Democratie, de onbetrouwbaarheid van D66 en de landelijke invloed op deze lokale verkiezingen. Na de wijkraden, stadsdeelraden en stadsdeelcommissies komt er weer iets nieuws, gekozen bewoners per woongebied.

Bij debatten in buurthuizen blijkt dan opeens dat de bewoner die zich voor zijn woongebied wil inzetten niet wordt uitgenodigd. Terwijl er hoogdravend werd verteld dat deze nieuwe stadsdeelcommissies per woongebied een verbeterde vorm van democratie zou geven …

Carryonthemove van https://carryonthemove.jimdo.com/ heeft zich ook verkiesbaar gesteld. Zij doet een gooi naar een zetel in de Gemeenteraad van Amsterdam. Maar zij wil ook gekozen worden als buurtbewoner in woongebied Gaasperdam/Driemond van de nieuwe stadsdeelcommissie Amsterdam-ZuidOost. Carrol Sastro is al langer aktief!

Haar aktiepunten zijn:

 1. zich inzetten voor de eigen regie van gehandicapten m.b.v. het VN verdrag voor gehandicapten;
 2. een Inclusie met ITS-keurmerk en Age Friendly Amsterdam met goede toegankelijkheid van binnen- en buitenruimtes, goede zorg en goede bejegening;
 3. validisme en uitsluiting bestrijden en daarom werken aan gelijkwaardigheid . Je kan niet gelijk behandeld willen worden als je het een ander misgunt;
 4. gaan voor het welzijn van bewoners (goede moed is kapitaal #bewonersparticipatie #samensterk) en natuur.
 5. een eigen raad oprichten uit alle gelederen van Amsterdam die haar gaat adviseren over allerlei uiteenlopende zaken.

Persoonlijk vind ik het jammer dat zij geen aansluiting heeft kunnen vinden bij een bestaande politieke groepering. Al begrijp ik ook dat haar geduld op is. Beloftes worden meestal niet waar gemaakt of op de lange baan geschoven.

Ik woon in Bijlmer Oost. De kandidaten voor mijn woongebied ken ik niet of spreken me niet aan. Als trouwe kiezer blijf ik natuurlijk wel op mijn eigen GroenLinks stemmen. De punten van Carryonthemove passen in mijn ogen perfect in een GroenLinks beleid.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, persoonlijk, Politiek en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Verkiezingen ???

 1. Ik ben er nog niet voor de volle 100% uit waar ik op ga stemmen. Maar stemmen zal ik zeker, want ik heb wel zorgen over wat er in en met onze democratie gebeurt.

  Geliked door 1 persoon

 2. Bertie zegt:

  Op wie ik ga stemmen weet ik nog niet zeker, in een klein dorp kies je soms op de persoon ipv op een partij.
  Ik denk nog.

  Geliked door 1 persoon

 3. Sjoerd zegt:

  De bestaande politieke partijen houden zich ook niet aan de verkiezingsprogramma’s waar ze op gekozen zijn.

  Geliked door 1 persoon

 4. Kakel zegt:

  Ik ga voor het eerst op een plaatselijke partij stemmen. En op een vrouw!

  Geliked door 1 persoon

 5. fietszwerver zegt:

  ja je ziet het vaker , dat goede mensen niet op de juiste plek komen
  of de lokale politiek wel echt democratisch is , als men hen die er zijn in en voor een wijk , dan vraag je , je het toch wel af

  slaap wel groet

  Geliked door 1 persoon

 6. meninggever zegt:

  De narigheid is dat juist zij die altijd wijzen naar anderen vergeten dat er dan vier vingers naar hen zelf zijn uitgestoken. Kortom, potten die ketels verwijten zwart te zien en dergelijke. Grote versplintering is het gevolg. Voor elke bevolkingsgroep wel een stroming of vertegenwoordiger. Omdat we bezig zijn met ons eigen ‘leed’ of gebrek aan respect. We zien weinig meer in de sociaal democratie, geloven in een groene wereld waarin de dieren dominant zijn en de mensen een secundair moeten leiden. De trekschuit en het zeilschip het ideale vervoermiddel en vrouwen ondergeschikt aan de man. Het geloof dat wij in de jaren zestig zo aardig buiten beeld wisten te krijgen krijgt geimporteerde nieuwe impulsen, de gevolgen zijn groter dan sommigen beseffen. Onze vrijheden ingeperkt, onze mening gewogen in plaats van geuit. Het failliet van de discipline binnen partijen is aangetoond. Afsplitsing op afsplitsing het gevolg. En onbestuurbaarheid het toekomstbeeld. Tot we 18 miljoen politieke stromingen tellen. Wie weet gaan we ons dan weer eens verenigen. Tegen of voor bepaalde zeer belangrijke issues! Hoef je niet groen of rood voor te zijn, maar gewoon realist.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.