De bokser en Ron de Beer

De ontwikkeling van Parkinson bij de bokser is progressief. Zelfs de kleinste dingen kosten steeds meer doorzettingsvermogen. Maar de bokser vecht zich een weg door zijn tegenslagen.

Terwijl wij proberen de hoogstnodige zaterdagboodschappen te doen zie ik Ron de Beer opduiken. De rollator van de bokser wordt bijna omver gelopen. De bokser krimpt in elkaar. Ron de Beer beweegt zich zo ongemakkelijk als een olifant in een porseleinkast. Ron is van alle kanten fors geworden. Herinneringen komen bij mij naar boven. Het contrast is groot. De bokser knokt voor alles. Maar mijn herinneringen van Ron de Beer zijn het tegenovergestelde.

Tijdens zijn eerste klas op mijn school kom ik hem toevallig tegen in de bus. Diezelfde dag komt de directeur naar mij toe. Ron is naar het eindpunt van de bus meegereisd en weer terug naar huis gegaan. Het feit dat ik hem bij het instappen een goedemorgen wenste was teveel voor hem.

In klas 3 helpt hij mee met de schoolkrant. Vanuit het tem help ik de leerlingen met de schoolkrant. Zij willen graag naar een bijeenkomst in Utrecht voor de uitverkiezing van de beste schoolkrant van Nederland. Ouders komen in paniek bij mij langs. Ron heeft tegen iedereen verteld dat het laat kan gaan worden. Waarschijnlijk zal de hele redactie in Utrecht overnachten??? Ik kan alleen maar vertellen dat de landelijke bijeenkomst in de ochtend is. En dat de directeur alleen toestemming heeft gegeven voor de ochtendbijeenkomst. In de middag worden alle leerlingen weer gewoon op school verwacht.

De volgende ontmoeting is als Ron wordt uitgeselecteerd om deel te nemen aan een scholings- en werkgelegenheidstraject voor vroegtijdig schoolverlaters.

Zoals Ron ook op mijn school de eindstreep niet heeft gehaald zo heeft hij ook maar geen gebruik gemaakt van het scholings- en werkgelegenheidstraject.

Graag schrijf ik positief over mijn (oud-)leerlingen. In dit geval kan ik alleen maar zeggen dat ik veel bewondering en respect heb voor de bokser!

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Kinderen, Onderwijs en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op De bokser en Ron de Beer

  1. Suskeblogt zegt:

    En de bokser vocht verder tegen Parkinson.

    Geliked door 1 persoon

  2. Altijd pijnlijk mensen te zien aftakelen…

    Geliked door 1 persoon

  3. Sjoerd zegt:

    Soms komt hulp gewoon niet aan… respect voor de bokser.

    Geliked door 1 persoon

  4. AnneMarie zegt:

    Droefenis. En hij vecht verder.

    Geliked door 1 persoon

  5. Wolf zegt:

    Indrukwekkend en tezelfdertijd droef, Rob.

    Geliked door 1 persoon

  6. fietszwerver zegt:

    mogge Rob
    de bokser vecht tegen de bierkaai , een meestal niet te winnen strijd

    jij genoot gister de zon op een terras
    ik tijdens een wandeling in het Brabantse land

    zonnige zondag groet

    Geliked door 1 persoon

  7. joke_dev zegt:

    Indrukwekkend en terzelfdertijd pijnlijk mensen te zien achteruit gaan

    Geliked door 1 persoon

  8. perdebytjie zegt:

    Klink na ’n hartseer verhaal, Rob.

    Geliked door 1 persoon

  9. Villasappho zegt:

    Sneu dat het vroeger ook al niets was.

    Geliked door 1 persoon

  10. meninggever zegt:

    Soms is het leven onrechtvaardig! Dit verhaal is schrijnend realistisch…

    Geliked door 1 persoon

  11. gewoonanneke zegt:

    Ja als het er op aankomt maken ze hun eigen keuzes… wel jammer dat ze dan wel vaak iedereen behalve zichzelf de schuld geven. Ik ken natuurlijk niet zijn achtergrond, thuissituatie dus misschien oordeel ik helemaal verkeerd of te vroeg.

    Geliked door 1 persoon

  12. Spontanity zegt:

    Het heeft hem niet meegezeten!
    Sommigen dansen door het leven heen of het niets is, anderen krijgen (te) veel op hun bordje.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.