Zonnig Zeewit

22 april wordt een nieuw bier van gebrouwen door vrouwen gelanceerd. Zonnig Zeewit is een licht zomers biertje van 3,8%. Het is een White Ale gebrouwen met Kelp. Kelp is een zeewier geplukt uit de Nederlandse Noordzee! In combinatie met de superfruitige Simcoe hop geeft dit een bijzondere en frisse smaak aan het bier.

De release party is op 22 april van 15:00 tot zonsondergang bij de mooiste strandtent van Wijk aan zee:  Aloha, bij de Noordpier. Als ik goed geïnformeerd ben is iedereen van harte welkom. De eerste maand zal Zonnig Zeewit exclusief verkocht worden bij Aloha, daarna is dit bier landelijk verkrijgbaar.

Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan het project “Zeeboerderij IJmond”. Oprichters Berthine, Nikki en Sjoerd kweken, oogsten en verwerken zeewier tot duurzame grondstof. In het havengebied van IJmuiden willen zij middels zeewierkweek milieuvervuiling tegen gaan en de gevolgen van klimaatverandering reduceren.

http://gebrouwendoorvrouwen.nl/

 

Advertenties

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in eten en drinken en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

22 reacties op Zonnig Zeewit

  1. H-Spot zegt:

    Bier is bier. Dit is gay frisdrank.

    Like

  2. Mies Huibers zegt:

    Mooi dit soort initiatieven. De naam klinkt in ieder geval ook al lekker. We houden het – als liefhebber – maar eens goed in de gaten.

    Like

  3. Ik drink eigenlijk nooit bier (wel wijn hoor) maar dit klinkt toch wel lekker genoeg om een keer te proberen.

    Liked by 1 persoon

  4. Suskeblogt zegt:

    Ik drink er alvast ene op hun en uw gezondheid, maar het zal een biertje uit mijn streek zijn.

    Liked by 1 persoon

  5. Rebbeltje zegt:

    Het enige bier wat ik ooit drink is als ik op een terras zit…
    Groetjes

    Liked by 1 persoon

  6. perdebytjie zegt:

    Klink goed, maar ek drink ook liewer wyn.

    Liked by 2 people

  7. staartje zegt:

    Grappig, ik houd niet van bier. Ik word altijd wat kriebelig van apart bier voor mannen en vrouwen. Dir klinkt wel heel erg lekker en kruidig. Die zeeboerderij is tof. 🙈👍🏽🍻

    Liked by 1 persoon

  8. Kom je ook een voorstelling geven in Brugge? Alstublieft??

    Liked by 1 persoon

  9. fietszwerver zegt:

    ha die Rob
    ben ik net weer gestopt met de pinten , kom jij met een blog over bier hihi
    fijne avond groet

    Like

  10. Bertie zegt:

    Goed idee, lichtalcoholisch. Ik zou er wel een willen proberen.

    Liked by 1 persoon

  11. Anuscka zegt:

    Wat een leuk initiatief! Ik ga eens bij die vrouwen buurten, wellicht zit er ook wel zo’n kelp-toekomst voor mij in, in het Deense sop :O Dan voor de tip!

    Liked by 1 persoon

  12. Morgaine zegt:

    Ik hou het wel even bij Ginger Ale 😉

    Liked by 1 persoon

  13. Een lekker fris edoch eigenzinnig pilsje gaat er met het weer van de laatste dagen zo af en toe toch wel weer in.

    Liked by 1 persoon

  14. Willem zegt:

    het zal wel in mijn genen zitten, maar bier noch wijn kunnen rekenen op enige sympathie mijnerzijds en andere alcoholische versnaperingen maar heel sporadisch. Waarschijnlijk met de paplepel ingekregen, want mijn vader was een sterk aanhanger van ZAP (Zuiver Alcoholvrij Product), hoewel mijn moeder wel eens, op een verjaardagsfeestje of iets vergelijkbaars, een citroenbrandewijntje dronk. Toch was er bij ons altijd sterkedrank thuis, want bij tijd en wijle werd er vee verkocht en de gewoonte was dat de koop beklonken werd met een borrel. De oplossing van mijn vader was simpel; de veekoopman kreeg een vol glas jonge jenever en mijn vader deed een drietal scheppen suiker in zijn glaasje, hierop werd zoveel jenever geschonken dat de suiker net nat werd, lepeltje ernaast en tegen de tijd dat de veekoopman zijn glaasje leeg had was mijn vader net zover dat hij een voorzichtig hapje genomen had van de veralcoholiseerde suiker. Dat ws voldoende voor hem. De volgende stap was dat mijn moeder het lege glaasje en het restant suiker/alcoholmengsel meenam naar de keuken.
    Pas vele jaren later heb ik me wel eens afgevraagd of ze de suiker gewoon wegspoelde, of toch stiekem zelf oplepelde. Het is nu te laat om het te vragen.

    Liked by 1 persoon

  15. Rimpelingen zegt:

    Mooi initiatief, ik ben benieuwd!

    Liked by 1 persoon

  16. joke_dev zegt:

    een mooi initiatief en creatief nog ook. Geproefd Rob?

    Like

  17. Annette zegt:

    Aantrekkelijk vertelt! 🙂

    Liked by 1 persoon

  18. H-Spot zegt:

    Zeg Rob, verwijder jij nou ook al onwelgevallige reacties?

    Like

  19. Spontanity zegt:

    Alleen al om de naam zal ik die zeker eens proberen 🙂

    Liked by 1 persoon

  20. afwaswater zegt:

    Bijzonder, ook met wat je erover schrijft. Ik wist dat zeewier gegeten kan worden, maar niet dat het aan bier kon worden toegevoegd. groetjes, Hanneke

    Liked by 1 persoon

  21. gewoonanneke zegt:

    Lekker een zomerbiertje op het terras… leuk met zeewier. Zag in Zeeland ooit ook een zeewierkwekerij als experiment

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.