Mijn Buren zoeken een nieuwe Buur

Ik geef hun advertentie graag een plekje op mijn blog:

Wil jij met ons het leven delen in de Bijlmer?

Wie zijn we

Het Kleiklooster is een jonge christelijke leefgemeenschap in de Bijlmer die Jezus wil volgen en het goede voor anderen zoekt. In onze gastenkamers verblijven moeders met jonge kinderen. Zo willen wij hen een tijdelijk thuis bieden. Ook komen we elke avond samen in onze kapel voor stilte en gebed, omdat we geloven dat we in alles afhankelijk zijn van God. We wonen bij elkaar om de mooie momenten samen te vieren en om er voor elkaar te zijn bij verdriet en tegenslag. We vinden steeds meer onze plek in onze flat en de K-buurt en vormen een gastvrije plek van koffie tot een bed.

Het Kleiklooster is geopend op 17 oktober 2015. Er wonen singles en stellen met en zonder kinderen en samen vormen we een gemeenschap van acht volwassenen en zes kinderen. De kinderen zijn in de leeftijd van 1 tot 9 jaar en de volwassenen zijn tussen de 25 en 40. Het klooster bestaat uit vijf zelfstandige appartementen en ons gemeenschappelijke kloosterhuis, bestaande uit drie gastenkamers, kapel en buurtkamer.

Wie zoeken we

We zoeken mensen die gelovig, gastvrij, flexibel, volhoudend, ruimdenkend, energiek, enthousiast en open zijn. Wil je een duidelijker profiel? Dat hebben we niet, we willen open in onze zoektocht staan. Voel je je aangesproken door wie we zijn en wat we doen, kom dan naar onze kennismakingsdag. We vinden het leuk je te ontmoeten en gaan graag in gesprek.

Woning
De woning die vrijkomt is een driekamer appartement van 70m2 met balkon en aparte berging. (te bezichtigen op de kennismakingsdag, zie hieronder)
Huurprijs: 710,- exclusief VVE-bijdrage (+/-100,-), stookkosten, GWL.

Interesse?
We raden je aan om naar de kennismakingsdag op 5 mei te komen. Daar is alle ruimte om in gesprek te gaan met ons, de woning te bekijken, de buurt te ervaren en alle vragen te stellen die je hebt. Aanmelden kan middels een mailtje naar aanmelden@kleiklooster.nl, graag uiterlijk zondag 29 april.

Ben je na je bezoek nog steeds enthousiast, schrijf dan een motivatiebrief en stuur deze uiterlijk 1 juni naar aanmelden@kleiklooster.nl. We lezen daarin graag wie je bent, waarom je hier wilt wonen en welke rol jouw geloof voor jou heeft.

Tijdpad

 • Kenningsmakingsdag zaterdag 5 mei, 13.00-18.00uur.
 • Uiterste inzenddatum motivatiebrief: 1 juni
 • Gesprekken vinden plaats in de week van 25-30 juni.
 • Sleutel: 1 augustus

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op Mijn Buren zoeken een nieuwe Buur

 1. Bertie zegt:

  Tja, of ze veel aanmeldingen krijgen vraag ik me af.
  Naar wat ik om me heen zie zijn het juist ouderen die nog aan Jezus doen maar ja, dit is Amsterdam niet.

  Geliked door 1 persoon

 2. Sjoerd zegt:

  Mij zoeken ze zeker niet…

  Geliked door 1 persoon

 3. fietszwerver zegt:

  nee Rob die zitten ook niet op mij te wachten 🙂

  slaap wel groet

  Geliked door 1 persoon

 4. Bijzonder stukje. Maar ik heb al een woning en Jezus zal ik zeker niet volgen. Dus niets voor mij. en ik ken ook niemand die in dat plaatje past.

  Geliked door 1 persoon

 5. Villasappho zegt:

  Was er pas iet een docu op tv over hen?

  Geliked door 1 persoon

 6. Trudy zegt:

  Ik ben dol op de Bijlmer, maar ik blijf hier, ik ben ook dol op mijn eigen huis. Fijne vakantie!

  Geliked door 1 persoon

 7. meninggever zegt:

  Beetje een christelijke commune dus…. IK heb er niks mee. Maar ook niet de leeftijd voor. Daarbij heb ik al eens in Zuidoost gewoond. Die ervaring draag ik als een kruis de rest van mijn leven mee…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.