Om misverstanden te voorkomen

Blogger uit ZuidOost is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
Rob Alberts is hierbij te noemen de schrijver van dit blog. Hij is te bereiken via rob-alberts@hotmail.com

Persoonsgegevens die via deze website verwerkt wordt:
Ik verwerk je persoonsgegevens doordat je leest en reageert op mijn blog.

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die worden verwerkt:

Voor- en achternaam
* E-mailadres

* IP-adres

* Locatiegegevens en/of dat je via een andere website bij mij terecht komt

* Gegevens over jouw activiteiten op deze website

* Lijst met contactgegevens van de bezoeker via een app

* Internetbrowser en apparaat type

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die worden verwerkt:
Deze website en/of dienst heeft geen bedoelingen om gegevens te verzamelen over bezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Ik raad ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat deze website zonder die toestemming persoonlijke gegevens heeft verzameld over een minderjarige, neem dan contact met mij op via mail, dan verwijder ik deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag deze website persoonsgegevens verwerkt:
Rob verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

* Verzenden van een bericht, wanneer er een nieuw artikel wordt gepubliceerd.

* Dat je een reactie achter kunt laten onder berichten op deze website.

Hoe lang persoonsgegevens bewaard worden:
Rob bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Hieronder een overzicht van de verschillende gegevens, waarvoor ze gebruikt worden en hoe lang deze bewaard worden.

* E-mail wanneer er een nieuw bericht wordt gepubliceerd

Je naam en e-mailadres worden opgeslagen. Deze gegevens worden gebruikt om jou een e-mail te kunnen sturen om je te informeren dat er een nieuw artikel is gepubliceerd en worden bewaard tot uitschrijving. Je kunt je zelf uitschrijven, via de link in de e-mail, maar hiervoor kun je ook contact met mij opnemen.

* Reacties onder berichten

Je naam en e-mailadres worden opgeslagen (en eventueel URL). Deze gegevens worden gebruikt om je reactie te publiceren onder berichten op deze website en worden bewaard tot jouw verzoek, via e-mail om de reactie te verwijderen. Natuurlijk mag je mij ook altijd mailen om je reactie te wijzigen.

* Contactgegevens (via het contactformulier of via e-mail)

Je naam en e-mailadres worden opgeslagen (en eventueel URL). Deze gegevens worden gebruikt om je bericht aan mij via e-mail te kunnen beantwoorden of contact met jou op te nemen als dat nodig is.

Delen van persoonsgegevens met derden:
Wordpress, de eigenaar van dit blog verstrekt uw gegevens alléén aan derden als dit nodig is voor de uitvoering van een overeenkomst met jou, of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die je gegevens verwerken in opdracht van deze website, sluit WordPress een verwerkersovereenkomst af om te zorgen voor een goede beveiliging van jouw gegevens. WordPress blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Daarnaast verstrekt WordPress  jouw persoonsgegevens aan andere derden alleen met jouw nadrukkelijke toestemming.

Cookies, of vergelijkbare technieken:
Wordpress gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Het zijn:  google-analitics.com, pubmine.com en skinresources.com. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Met uBlock Origin in Waterfox, FireFox, Chrome en Edge kunt u het verplicht eten van cookies tegengaan. Het werkt erg goed en voorkomt veel irritatie en ellende. Door de koektrommel leeg te houden laden de gewenste websites en Weblogs sneller. Daarbij beschermt het je privacy op heel veel websites.

* Gravatar zorgt voor een afbeelding, naast je naam, als je een account bij Gravatar hebt. WordPress.com verzamelt net als Google Analytics gegevens zodat ik kan zien uit welk land een lezer komt en hoeveel lezers er zijn. Gravatar en WordPress.com zijn beiden onderdeel van Automattic. Lees hier hun privacybeleid.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen:
Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te (laten) verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door WordPress. Je hebt het recht om bij mij een verzoek in te indienen om je persoonsgegevens die zijn opgeslagen in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt hiervoor een verzoek via e-mail sturen naar rob-alberts@hotmail.com

Ik wil je er ook op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via deze link.

Hoe persoonsgegevens beveiligd worden:
Rob neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, neem dan contact op met mij via rob-alberts@hotmail.com 

Rob heeft de volgende maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens te beveiligen:

* Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en firewall.

* Er zit beveiliging op deze website om deze website te beschermen tegen verdachte inlogpogingen en spam.

* Er wordt zorgvuldig omgegaan met gegevens van bezoekers en gebruikers van deze website.

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze privacyverklaring, stuur gerust een mail naar: rob-alberts@hotmail.com

Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

 

Advertenties

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in persoonlijk en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

67 reacties op Om misverstanden te voorkomen

  1. Ximaar zegt:

    Bij WordPress.com ben je geen ‘eigenaar’, maar meer een soort huurder.

    Gravatar vertrouw ik niet. Dat is de reden dat ik hier een nep-mailadres invul. Op deze website zit trackingmateriaal van google-analitics.com, pubmine.com en skinresources.com. Dergelijk spul wordt door mijn browser geblokkkeerd.

    Liked by 1 persoon

  2. Willem zegt:

    Wat dacht je; ’t is vandaag de dag van de arbeid, dus laat ik maar een stuk plaatsen waar enige arbeid voor alle partijen in zit?

    Liked by 2 people

  3. Koen zegt:

    Ik neem aan dat dit een ‘juridisch’ stukje is dat je mogelijk zal/moet beschermen mocht ‘WordPress’ – en aanverwanten – misbruik maken van gegevens die verzameld worden via jouw blog. Adviseer jij collega bloggers ook zoiets te vermelden?

    Liked by 3 people

  4. Ik ben heel blij dat je geen analyses van mijn stoelgang bewaart!

    Liked by 3 people

  5. fietszwerver zegt:

    mogge Rob
    dat is een hele lap tekst , en er is geen speld tussen te krijgen 🙂

    stormachtige groet

    Like

  6. wat staan er veel advertenties op je blog rob!

    Liked by 1 persoon

  7. Sjoerd zegt:

    Daar is over nagedacht… toch

    Liked by 1 persoon

  8. eltjedoddema zegt:

    Zo zo, dat liekt ter op……

    geef acht
    op aal dij
    internetgiganten

    ze volgen joe
    van de kelder
    tot boven de spanten

    Liked by 1 persoon

  9. Suskeblogt zegt:

    Ik zal het nog enkele keren moeten opnieuw lezen voor ik het allemaal begrijp.

    Liked by 1 persoon

  10. meninggever zegt:

    Om vervolgens zonder na te denken geld te pinnen met een elektronische bankpas, in het OV gebruik te maken van de daarbij behorende kaart, korting te halen of punten te sparen met een van de andere kaarten die een modern mens nu eenmaal bij zich draagt. Bij de zorgsector als bonte hond bekend is via de EDP van jouw patientengegevens. De hypotheekverstrekker precies vertelt wat je zoal verdient en via Google opzoekt wat er zoal te bedenken valt omdat we te lui zijn om in boeken te kijken. Af en toe gewoon wat cookies uitschakelen, en niet te veel op gevoelige onderwerpen klikken. Heb je weinig last van die sleepwetten en wonderlijke privacy-instelllingen…

    Liked by 2 people

  11. Lekker kort en duidelijk stukje!

    Liked by 1 persoon

  12. Rebbeltje zegt:

    Heeft weinig zin om je daar druk over te maken toch?

    Like

  13. Tjonge.. doe je dit uit jezelf of word je door iets of iemand verplicht dit te plaatsen? 😉

    Liked by 1 persoon

  14. Dick zegt:

    Ga je Mark’s FB concurrentie aandoen met Rob’s RB?

    Liked by 1 persoon

  15. els zegt:

    Ik maak me er niet echt druk om, het is iets wat je niet volledig onder controle kan houden denk ik.

    Liked by 1 persoon

  16. Villasappho zegt:

    Je hebt het aardig samengevat.

    Liked by 1 persoon

  17. Trudy zegt:

    Denk je dat we als blogger gezien worden als zelfstandige? Ik heb daar eigenlijk helemaal niet over nagedacht, maar vind het wel mooi om te lezen.

    Liked by 1 persoon

  18. lummel zegt:

    Goede vraag stel je je rob. Als wordpressblogger (ik ben er ook een) heb je een beetje inzicht wat voor data er vewaard worden. Maar wij hebben daargeen toegang toe. Als we iets verwijderen, is het dan weg of kunnen wij als bloggers het alleen maar niet meer zien? Wie bij wordpress heeft inzicht en controle over de data en met welke databases kunnen zij matchen? Vragen, vragen, vragen. Ik hoop voor eind mei een bericht van WP te hebben. Dat lijkt me het minste. Bij geen bericht wat dan?
    Voor mijn kleine bedrijfje heb ik een afspraak met een advokaat. Ik eal het probleem aan haar voorleggen en ik houd je op de hoogte.

    Juridische groet

    Liked by 1 persoon

  19. Waar een simpele blogger al rekening moet houden. ’t Is wat …
    Ik heb voor een eenvoudiger oplossing gekozen met een widget van WP.

    Liked by 1 persoon

  20. Dat is een hele lap Rob. Veel wek aan gehad. Denk je dat wij dat allemaal moeten doen?

    Liked by 1 persoon

  21. wdfyfe zegt:

    Nice to know but honestly, from what I’ve learned about you in the last couple of years, my electronic friend, I trusted ya!

    Liked by 1 persoon

  22. gewoonanneke zegt:

    Ik weet niet goed wat ik er mee moet, heeft denk te maken met de nieuwe privacy wet maar moet iedereen ook gewoon met een weblog daar wat mee.. vind het wel best eigenlijk.

    Liked by 1 persoon

  23. Spontanity zegt:

    Rob, moet ik hier iets mee?

    Liked by 1 persoon

  24. Zo heb je in elk geval je best gedaan Rob.

    Liked by 1 persoon

  25. Leo zegt:

    Ik heb de lap tekst in mijn voetnoot gezet als een widget Rob…ik weet ook niet of je het eenmalig moet publiceren of constant ergens een link.
    Wat een gedoe voor een amateur….

    Liked by 1 persoon

  26. Wat een gedoe is het he. En je moet het allemaal uit je mouw schudden zonder dat je er echt iets van weet. Maar jij hebt het mooi opgeschreven!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.