Bevrijdingsdag

https://historiek.net/waarom-zijn-we-zo-geobsedeerd-door-de-tweede-wereldoorlog/74266/

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

10 reacties op Bevrijdingsdag

 1. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  ja er is veel mis gegaan tijdens vele bombardementen , ik was vorige week in de grote kerk in Doetichem en zag er foto’s van een bombardement door de geallieerden week voor de bevrijding van de stad , dat bleek ook een vergissing te zijn , en zo zijn er vele plaatsen šŸ˜¦

  zonnige wandel groet

  Geliked door 1 persoon

 2. KnutzEls zegt:

  Alle oorlogen zijn eigenlijk verspilling geweest. De vijanden van toen zitten nu als vrienden rond een tafel. Maar helaas, nog steeds worden levens en steden verwoest.

  Geliked door 1 persoon

 3. Trudy zegt:

  Het waarom, ik denk dat zeker in de eerste 10 tot 15 jaar na de oorlog men de wonden likte, men bij kwam, druk was met opbouw, liever niet sprak over de oorlog, dat toen de mensen die het meegemaakt hadden een beetje uit de nare sfeer kwamen, begonnen te verwerken de verhalen kwamen en men meer schreef over oorlog, maar nu in deze tijd is er een nieuwe generatie die niks weet uit de eerste hand van de mensen die het mee Hebben gemaakt, maar hoort van eigen ouders of op school, zich niets kunnen voorstellen bij oorlog, behalve dan die van de tv en de krant en in spelletjes en men gaat zich er in verdiepen, wil dingen weten, ik denk dat het zo zit, het ergste verdriet is weg, de boosheid, het vieren van 5 mei, komt enorm van de grond, iets waar mensen die de oorlog hadden meegemaakt het altijd erg moeilijk mee hadden, omschakelen in een dag, was voor vele onmogelijk en er was voor vele van toen niks te vieren, ze waren zoveel kwijt

  Geliked door 1 persoon

 4. Zijn de burgerbevolking en de waarheid niet vaak de eerste en grootste slachtoffers van een oorlog …?

  Geliked door 1 persoon

 5. Suskeblogt zegt:

  Het was inderdaad de laatste grote oorlog alhier.
  Elders is er nog genoeg oorlog aan de gang.

  Geliked door 1 persoon

 6. Rebbeltje zegt:

  Met oorlog zijn er alleen maar slachtoffers

  Geliked door 1 persoon

 7. Misschien hebben we de niet geprovoceerde aanval door de Duitsers als een groot persoonlijk onrecht beschouwt. Ik denk dat we tot op dit moment Duitsland zagen als een bevriende mogendheid.

  Geliked door 1 persoon

 8. Sjoerd zegt:

  Ik denk dat men het vieren van de vrijheid associeert met het niet vieren van de oorlog. Oorlog hebben de meesten mensen van nu niet meegemaakt.

  Geliked door 1 persoon

 9. Kakel zegt:

  Mijn ouders en grootouders komen uit Rotterdam. Alle verhalen uit de oorlog die ik heb gehoord komen/kwamen uit de eerst hand. Het bombardement heeft letterlijk en figuurlijk gaten geslagen.
  In de twee minuten stilte besef ik niet alleen dat vrijheid een hoge prijs heeft maar vooral de afwezigheid van oorlog.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.