Opvang dakloze moeders

Het afgelopen jaar hebben in het Kleiklooster een aantal vrouwen met of zonder kinderen in de gastenkamers mogen wonen. Een aantal van hen heeft inmiddels een zelfstandige woonruimte gekregen. En dat is mooi en goed. Op dit moment werkt het Kleiklooster samen met Stichting Timon (https://www.timon.nl) en maakt het Kleiklooster onderdeel uit van het netwerk van opvangplekken voor dakloze moeders met jonge kinderen en dakloze moeders in spé.
De krapte op de Amsterdamse woningmarkt is heel goed voelbaar, zeker omdat er regelmatig meer verzoeken om onderdak zijn. Gelukkig heeft het Kleiklooster inmiddels een aardige lijst van doorverwijsadressen opgebouwd, maar het blijft een moeilijk aspect: “Nee, we zitten vol”, zeggen. Daarnaast is de tijd dat de gasten in het Kleiklooster verblijven soms veel langer dan voorzien. Dat is zwaar voor de gasten. De kamers zijn immers dat, kamers. Gelukkig wordt het weer voorjaar, kunnen de deuren naar het balkon open en lopen de kinderen weer makkelijker bij elkaar naar binnen.

home

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Kinderen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

16 reacties op Opvang dakloze moeders

  1. fietszwerver zegt:

    mogge Rob
    dat is zeker mooi en goed , dat werk dat zij doen om deze mensen zo goed te helpen
    en dan is zo’n lijst met adressen van groot belang

    zonnige wandel groet

    Geliked door 1 persoon

  2. Dat zo’n adressen nodig zijn in onze huidige maatschappij is bijna niet denkbaar. Goed dat het initiatief bestaat!

    Geliked door 1 persoon

  3. Matroos Beek zegt:

    Een nobel initiatief maar inderdaad jammer dat dit nog moet bestaan.
    Zonnige groet.

    Geliked door 1 persoon

  4. Bertie zegt:

    Goed initiatief. Het zal altijd noodzakelijk blijven.

    Geliked door 1 persoon

  5. Suskeblogt zegt:

    Jammer dat er nog daklozen bestaan. Goed initiatief in ieder geval.

    Geliked door 1 persoon

  6. lummel zegt:

    Eigenlijk zou dit door de staat gedaan moeten worden, maar gelukkig wacht niet iedereen totdat het daklozen probleem wordt opgelost. In Frankrijk staan er meer woningen leeg dan dat er daklozen zijn. Helaas staan die huisen daar waar geen enkele economische activiteit is. Maar rijke gemeenten betalen liever een boete dan dat ze betaalbare woningen bouwen.

    Geliked door 1 persoon

  7. HesterLeyNel zegt:

    Dit klink vir my so onwerklik (en wonderlik!) dat daar lande bestaan waar daar wel voorsiening gemaak kan word vir dakloses, al is dit nie deur die staat nie. Om te dakloos te wees in my land is amper “normaal”. Daar is so ’n gebrek aan wonings. Hulp en werk is skaars armoede is die norm. Daar is wel privaat persone en instansies wat ingryp en bydra, maar die getalle is te groot. Ek kan net vir julle gemeenskappe sê, julle doen sulke goeie werk. Welgedaan!

    Geliked door 1 persoon

  8. Trudy zegt:

    Wat een mooi gebaar, ja, ik hoorde het Leger des Heils ook al over de krapte, men kan niet meer mensen opvangen en doorverwijzen.Gelukkig is er nog veel naastenliefde. Hopelijk dat een ieder in nood de juiste mensen tegenkomt.

    De grens tussen je inkomen, en wonen is flinterdun, ik heb het in mijn werk meegemaakt, mensen waar je het nooit van zou verwachten klopten bij de opvang aan, mensen zoals wij allemaal.

    Geliked door 1 persoon

  9. joke_dev zegt:

    Een zeer schrijnend onderwerp en het staat niet op iemand zijn gezicht te lezen…

    Geliked door 1 persoon

  10. Rebbeltje zegt:

    Niet te geloven hè dat het in ons landje nog steeds zo is dat niet alle mensen woonruimte hebben.

    Geliked door 1 persoon

  11. perdebytjie zegt:

    Welgedaan dat julle so sorg vir dakloses. Ons het ’n enorme probleem hier en ek kan nie eers begin om te verduidelik wat aangaan nie.

    Geliked door 1 persoon

  12. Zoals bij veel mooie en lovenswaardige initiatieven en projecten geldt ook hier: mooi dat het er is, maar het zou niet nodig moeten zijn.

    Geliked door 1 persoon

  13. Mooi geregeld zo.. Wat een akelig idee, dakloze moeders, maar helaas bestaan ze… 😦

    Geliked door 1 persoon

  14. Sjoerd zegt:

    Een goede zaak dat het er is, maar het is jammer dat het er moet zijn.

    Geliked door 1 persoon

  15. afwaswater zegt:

    Wat moeten die moeders in een zware moeilijke situatie zitten. Fijn dat dit initiatief er is. En toch ook fijn dat er doorverwijsmogelijkheden zijn voor wanneer er geen plek is. groetjes, Hanneke

    Geliked door 2 people

  16. Spontanity zegt:

    Goed dat het er is, maar niemand zou dakloos hoeven te zijn. Of ben ik te naïef!!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.