Metro Movies 2018

Van Hans Meijboom kreeg ik de volgende uitnodiging met het verzoek om dit zoveel mogelijk te delen:
Uitnodiging Metro Movies 2018

Wereldfilms kijken, debatten volgen en kunst aanschouwen waar over twee jaar auto’s rijden.

Vr 14 / Za 15 / Zo 16 september
Gratis toegang, maar wegens beperkte ruimte wordt reserveren aangeraden bit.ly/metromovies18
Pop-up filmfestival Metro Movies keert dit jaar terug in de Gaasperdammertunnel in Amsterdam-Zuidoost, een bijzondere – nu nog lege – ruimte die over twee jaar opent voor verkeer. In deze unieke locatie om de hoek van metrostation Bullewijk, wordt 14, 15 en 16 september ’s avonds en overdag een bonte selectie van documentaires, korte en lange films vertoond. Ook vinden er debatten en performances plaats, is er een pop-up galerie, foodcourt en bar aanwezig bij dit gratis toegankelijke evenement. Het thema van het festival is de maakbaarheid van de stad. Films als High Rise, Straight Outta Compton, Babel en Blade Runner 2049 staan op het gevarieerde programma. 

14 september – in gesprek met stedelijke professionals
Het programma van vrijdag 14 september staat in het teken van professionals die te maken hebben met de stad, in de breedste zin van het woord. Na een vertoning van de documentaire City for Sale door VPRO Tegenlicht vindt er een nagesprek plaats over de maakbaarheid van de stad. Verschillende beleidsmakers en journalisten, zoals Floor Milikowski (onderzoeksjournalist, geograaf en planoloog), Zef Hemel (hoogleraar stedelijke en regionale ontwikkeling) en Najah Aouaki (o.a. kwartiermaker Javastraat), gaan onder leiding van Susanne Heering (AT5) in gesprek over de vragen ‘van wie is de stad, wie maakt ze en wie hebben er wel en geen kansen?’. De avond wordt afgesloten met een vertoning van High Rise. In een visionair verhaal in de nabije toekomst breekt er een klassenoorlog uit in een enorm appartementencomplex. Een film die laat zien hoe snel de menselijke beschaving kan veranderen van vreedzaam tot uiterst gewelddadig.
 
15 september – 24H Zuidoost 
Het programma voor 24H Zuidoost op zaterdag 15 september laat bezoekers – speciaal in relatie tot 50 jaar Bijlmer – met andere ogen naar de Bijlmer kijken. Over maakbaarheid, idealen, hip-hop en revolutie. De dag begint met de documentaire Kleiburg de laatste Bijlmerflat waarna er een nagesprek volgt over verleden, heden en toekomst van de Bijlmer, gegeven door Núria Arbonés Aran (HvA) en Peter Dautzenberg (Bijlmermuseum). Het programma zet zich voort met een workshop voor iedereen die idealen heeft onder leiding van Johannes van den Akker (Kleiburg Kloosterbier). Hierna volgt Captain Fantastic, een film waar een vader gedwongen terug moet keren naar de ‘echte’ wereld na jarenlang geleefd te hebben in een zelfgemaakt paradijs in de bossen. De dag wordt afgesloten met een performance en uitleg van rapper Kiddo Cee over hip-hop in de Bijlmer, gevolgd door Straight Outta Compton, een film waar vijf jonge mannen hun ervaringen delen door middel van het maken van eerlijke hip-hop muziek, die symbool staat voor de opstand tegen misbruik van gezag. 

16 september – Cineville en de toekomst van de stad
Het programma van zondag 16 september is samen met Cineville ontwikkeld en staat in het teken van authenticiteit, communicatie en de toekomst. Dheepan, een film over een onafhankelijkheidsstrijder die besluit te vluchten naar Frankrijk en hier een nieuw leven opbouwt, staat als eerste op het programma. Vervolgens wordt Babel vertoond, een verhaal over tieners in Marokko die met een jachtgeweer van hun vader een reeks situaties in gang zetten waarvan ze het effect niet kunnen voorzien. Metro Movies wordt afgesloten met Blade Runner 2049, het vervolg op futuristische klassieker die dertig jaar eerder verscheen.

Ga voor tijden en een volledig programmaoverzicht naar www.metromovies.nl of volg ons via http://www.facebook.com/metromoviesamsterdam
 
Mocht je mensen weten die geïnteresseerd zijn, stuur deze informatie dan door.

Ik zie uit naar je komst!

Met vriendelijke groet,
Hans Meiboom
Mede namens iedereen die meewerkt aan Metro Movies 2018

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

14 reacties op Metro Movies 2018

 1. fietszwerver zegt:

  goed programma voor film liefhebbers
  in een 3 kilometer lange bioscoop 🙂
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

 2. Suskeblogt zegt:

  Een hele boterham dit programma als ik dat zo lees.

  Geliked door 1 persoon

 3. Bertie zegt:

  Hier is werk van gemaakt.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wel origineel! Maar ik ben verhinderd. Wij gaan nog een paar dagen de hei op.
  Vriendelijke groet, Burro

  Geliked door 1 persoon

 5. Sjoerd zegt:

  DE afstand ontneemt mij de moed om te gaan kijken. Dat is niet milieuverantwoord.

  Geliked door 1 persoon

 6. Rebbeltje zegt:

  En gedeeld heb je het op het www 😉
  Fijn weekend

  Geliked door 1 persoon

 7. fietszwerver zegt:

  ha die Rob
  ja de dagen vliegen om en zo ook het weekend 🙂
  inderdaad we hebben schitterend weer , dus zo lang je kan geniet er van

  koers groet

  Geliked door 1 persoon

 8. afwaswater zegt:

  Dat klinkt goed. Ik hoop dat er een hoop mensen zullen komen. groetjes, Hanneke

  Geliked door 1 persoon

 9. fietszwerver zegt:

  ha die Rob
  ik wandel soms uren lang zonder een ander mens te zien , dan is het ff overschakelen als je wandelt op een mooie zaterdag in een mooie stad , ik kan dat gelukkig

  slaap wel groet

  Geliked door 1 persoon

 10. meninggever zegt:

  Prima initiatieven. Nu maar hopen dat al die programma’s ook zorgen voor meerduidige inzichten voor de problemen die o.a. onze grote stad over zich heen zal krijgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.