Een roversbende of …

Een Staat of een roversbende. Beide heffen belastingen, beiden beloven bescherming en beiden houden er goed bewapende knokploegen op na om moeilijkdoeners er van langs te geven.

Vaak heeft een staat een eigen officiële taal. Al zijn er velen die de boeventaal ook goed verstaan en/of spreken.

Zomaar een gedachte terwijl ik onze premier hoor praten …

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

53 reacties op Een roversbende of …

 1. Boeven worden niet verkozen, regeringsleden wél. Misschien worden verkeerde keuzes gemaakt in het stemhokje?

  Geliked door 3 people

 2. fietszwerver zegt:

  mogge Rob
  zij daar op het Haagse pluche spreken de taal der zakkenvullers 😦

  bewolkte groet

  Geliked door 4 people

 3. Happy Hulk zegt:

  Leve de Hulken!
  Hoera
  Hoera
  Hoera

  Geliked door 3 people

 4. Suskeblogt zegt:

  Veel regeringen zijn echte roversbendes.

  Geliked door 3 people

 5. Sjoerd zegt:

  Ik kan me die associatie voorstellen.

  Geliked door 2 people

 6. staartje zegt:

  We kiezen een regering. Dat is een keuze van het volk. Het volk krijgt….. ik denk dat iedereen in het stemhokje eens goed moet nadenken over de gevolgen van het rood gemaakte bolletje. Zie ook hierboven

  Geliked door 2 people

 7. KnutzEls zegt:

  Er is nog niet zo veel veranderd als je de geschiedenis bekijkt.

  Geliked door 1 persoon

 8. Anuscka zegt:

  Een heel terechte associatie Rob!

  Geliked door 1 persoon

 9. Ferrara zegt:

  Landsbelang? Nooit van gehoord, lijkt het wel.

  Geliked door 1 persoon

 10. Rebbeltje zegt:

  Ja het lijkt er wel op…maar onze stem blijven we geven aan wat we denken dat het beste is.
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 11. ed mather zegt:

  Tja. In mijn marxistische periode beschouwde ik de staat vooral als een instrument in dienst van de heersende klasse om de werkende bevolking onder de duim te houden. Tegenwoordig denk ik daar een tikkeltje genuanceerder over, al lijkt me nog steeds dat niet iedereen door de staat gelijk wordt bediend: kapitaal wint, als het er op aankomt, nog steeds van arbeid, economie van ecologie. Toch hebben we de staat wel nodig. Om de georganiseerde misdaad te bestrijden die zijn tentakels steeds meer uitstrekt naar de bovenwereld; om de transitie naar een duurzame energievoorziening te stimuleren; als schild voor de zwakken die het in een ontketende markteconomie niet redden; en om zeker nog tien andere goede redenen.

  Het is zeker waar: tot alle ellende die een in de westerse wereld lange tijd dominante neoliberale ideologie heeft veroorzaakt, behoort zeker ook dat staat en overheid zich steeds meer uit de samenleving hebben teruggetrokken en die taken die zijn zouden moeten vervullen lange tijd hebben laten versloffen.

  Daarom ben niet voor een steeds verdergaande ontmanteling van de staat, zoals het neoliberalisme wil. Ik ben voor een -uiteraard democratisch gecontroleerde- krachtige overheid die haar taken (zie boven) serieus neemt en uitvoert.

  Geliked door 3 people

 12. burroholanda zegt:

  Ik kan het met de stelling Staat = roversbende wel eens zijn. Uiteraard zijn dan de btw heffingen en de erfbelasting wel heel schrijnende voorbeelden van regelrechte diefstal.

  Geliked door 1 persoon

 13. een grappige associatie Rob..
  de Staat heeft wel andere prioriteiten dan een roversbende

  groeten

  Geliked door 1 persoon

 14. Leo zegt:

  Vroeger geleerd. ..” waar je mee om gaat wordt je mee besmet”…Dus ook al komen er nieuwe bovendrijven…..het haalt niet uit Rob.

  Geliked door 1 persoon

 15. Macht corrumpeert, en het zal wel nooit anders worden, vrees ik.

  Geliked door 1 persoon

 16. Vrouwtje Jas zegt:

  Met boeven van je boeven. Niets mis mee….

  Geliked door 1 persoon

 17. ollieherman zegt:

  Foei Rob wat een stoute gedachten 🙂

  Geliked door 1 persoon

 18. Die associatie herken ik….. Mooi verwoord Rob! Warme groet,

  Geliked door 1 persoon

 19. Matroos Beek zegt:

  Begrijpende groet.

  Geliked door 1 persoon

 20. gewoonanneke zegt:

  Ja als je nu die sluitingen weer van die ziekenhuizen ziet…… pff waar zijn ze mee bezig. Alleen zichzelf te verrijken ??

  Geliked door 1 persoon

 21. Koen zegt:

  Ik ben geen Rutte-fan – absoluut niet. Zijn regering stelt foute prioriteiten. Maar ik krijg ‘buikpijn’ van populistische reacties. Zoals … zakkenvullers, Haagse pluche en jouw ‘roversbende’ komt daarbij in de buurt. Gelukkig is het maar een ‘associatie’ en daar is wel iets voor te zeggen.

  Geliked door 1 persoon

 22. meninggever zegt:

  Privatisering in de zorg is een grote ellende gebleken. Niets werd goedkoper zoals ons ooit werd beloofd, maar alles werd (flink) duurder. Zelfde zag je bij de taxiwereld en zo meer. Liberalisering is niet altijd de oplossing, maar dat is socialistisch denken ook niet. Geen enkel experiment op dat punt is geslaagd en de morele repressie is ook een puntje. Kortom, geen enkel politiek systeem is ideaal. Maar ervaringen uit Oost-Europa maken dat ik toch kies voor een liberaal land met een goed werkend kapitalistisch systeem. Daarbij ben ik tegen de leugens van links die worden gebruikt om angst te veroorzaken bij hen die denken dat alle ellende komt van onze premier of diens kabinet. Het alternatief lijkt mij gruwelijker…

  Like

  • ed mather zegt:

   Op het gevaar af dat deze thread zich daarmee ver verwijdert van het oorspronkelijke onderwerp: zou je ook voorbeelden kunnen noemen van de “morele repressie” en de “leugens van links” waar je het over hebt?

   Geliked door 1 persoon

   • ed mather zegt:

    Geachte meninggever,

    Nog even iets uitvoeriger, want uw mening roept bij mij helaas heel veel vragen op:

    1. U heeft het over “morele repressie”. Wat verstaat u daaronder precies? Door wie wordt ze uitgeoefend, en tegen wie is ze gericht?
    2. U hebt het over de “leugens van links” Welk links bedoelt u? Wat zijn dat voor leugens? Kunt u misschien wat voorbeelden geven?
    3. Wie zijn de mensen die denken dat alle ellende uitsluitend komt van onze premier en zijn kabinet? Ik ken ze niet, maar misschien ligt dat aan mij.
    4. Hoe ziet het “gruwelijke alternatief” voor het huidige kabinet waar u het over heeft er uit? Ik heb alweer geen idee.

    Geachte meninggever, ik neem uw mening heel graag serieus. Maar dan hoor ik ook graag waarop die is gebaseerd, want wie alleen maar suggereert (of moet ik misschien zeggen insinueert?) zonder ooit echt concreet te worden, wordt -gelooft u mij- door niemand serieus genomen.

    Vriendelijke groet,
    Ed Mather

    Geliked door 1 persoon

    • Rob Alberts zegt:

     Jammer dat Meninggever geen antwoord geeft.

     Ik ben gewend dat Meninggever juist zeer graag zijn Mening geeft.

     Vriendelijke groet,

     Geliked door 1 persoon

     • ed mather zegt:

      Het lijkt me dat je jezelf nogal diskwalificeert door, nadat je je mening hebt geuit, niet in te gaan op voor de hand liggende vragen naar aanleiding daarvan. Maar ik gun Meninggever graag de tijd om even na te denken en wacht rustig af. Misschien komt er nog wat.

      Geliked door 1 persoon

      • ed mather zegt:

       ‘k Heb Meninggever er op zijn eigen site op geattendeerd dat hier naar aanleiding van zijn bijdrage een aantal vragen nog niet beantwoord is.

       Natuurlijk hoop ik dat hij iemand zal blijken te zijn met een te respecteren mening, ook al is het misschien niet de mijne, en dus niet iemand die in het wilde weg met ongefundeerde beschuldigingen strooit en vervolgens niet thuis geeft wanneer je hem daar op aanspreekt.

       Dat zal nu dan wel blijken en hier wil ik het graag bij laten.

       Geliked door 1 persoon

       • meninggever zegt:

        Voordat ook hier een moreel oordeel wordt uitgesproken over mij en mijn mening, waarmee een deel van mijn hiervoor gegeven reactie wordt bewezen, ik was even niet op het internet actief door b.b.h.h. Maar voor mijn mening of mijn standpunten zal ik mij niet schamen of zo. Ik sta daarvoor. Zeker in deze situatie waarin de zittende regering wordt verweten een Roversbende te zijn. Daartegen heb ik mijn mening gegeven. Omdat ik niet zie dat wat zich links noemt een alternatief is. Omdat links eigenlijk niet meer bestaat. Het links dat stond voor haar achterban, voor de arbeiders, de ouderen, de mensen die het lastig hebben. Morele druk of zelfs repressie is overal zichtbaar op de sociale media of in de ouderwetse vorm van nieuws verspreiden. Wie niet hetzelfde denkt krijgt een stempel. Nationalist, rascist, fascist zelfs. Wijzen naar mensen die niet geloven in de milieudreiging, in daaraan gekoppelde onzinnige maatregelen, maar kijken naar feiten. Feiten die je elke dag zo kunt opzoeken. Van grote en gerespecteerde instituten. Ik ben pas angstig als ik bedenk dat de linkse minderheid van nu (links als in groen en niet socialistisch) ooit in de regering zou komen. Wat er dan gebeurt zien we in Amsterdam. Mijn stad. Die me wordt afgenomen onder het mom van een groen beleid. De economie de nek omgedraaid, het verkeer teruggedrongen, de burgers bestraft voor hun gedrag (ze hebben namelijk een auto, scooter, kachel op gas etc) maar tegelijk elke groene decimeter vol bouwen met woningen terwijl men oreert het milieu te willen beschermen. En dat kan slechts door beperking van de bevolking. Ook de import van mensen van elders. Zoals GL-leider Klaver ooit oreerde. Een man die ook nog eens niet kan rekenen zo bleek gisteren. Nee, met dat soort leiders heb je geen scholing meer nodig. Maar wel wijzen. Altijd maar weer. Rovers? Je vraagt je af waar die dan echt zitten.

        Like

        • ed mather zegt:

         Geachte Meninggever,

         Ik waardeer het zeer dat u op mijn vragen alsnog hebt gereageerd. Uw antwoorden laat ik nu dan maar voor wat ze zijn. Iedereen mag wat mij betreft zelf oordelen wat hij of zij daarvan vindt.

         Voor wat betreft uw mening over klimaat en milieu raad ik u aan kennis te nemen van de rapporten van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), die met regelmatige tussenpozen verschijnen. Samenvattingen daarvan zijn ook op het internet te vinden. Het IPCC vertegenwoordigt, zoals u waarschijnlijk weet, alle serieuze klimaatwetenschappers wereldwijd.

         Ook wijs ik u in dit verband graag op het Living Planet Report van het Wereld Natuurfonds dat afgelopen dinsdag 30 oktober is verschenen. U kunt het hier downloaden:

         http://www.wwf.eu/campaigns/living_planet_report_2018/

         Met vriendelijke groet,
         Ed Mather

         Like

        • ed mather zegt:

         Geachte Meninggever,

         Ik waardeer het zeer dat u alsnog op mijn vragen hebt gereageerd. Uw antwoorden laat ik nu dan maar voor wat ze zijn: iedereen mag wat mij betreft zelf oordelen wat hij of zij daarvan vindt.

         Voor wat betreft uw standpunt over klimaat en milieu raad ik u aan kennis te nemen van de rapporten van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) die met regelmatige tussenpozen verschijnen. Samenvattingen daarvan zijn ook op het internet te vinden. Het IPCC vertegenwoordigt, zoals u waarschijnlijk weet, alle serieuze klimaatwetenschappers wereldwijd.

         Verder wijs ik u in dit verband graag op het Living Planet Report van het Wereld Natuur Fonds dat afgelopen dinsdag 30 oktober is verschenen. U kunt het hier downloaden:
         http://www.wwf.eu/campaigns/living_planet_report_2018/

         Met vriendelijke groet,
         Ed Mather

         Geliked door 1 persoon

         • Rob Alberts zegt:

          Deze reactielijn staat volledig open voor de mening van Meninggever op de rapporten van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) en het Living Planet Report van het Wereld Natuur Fonds.

          Ook anderen staat het vrij om te reageren en hun mening te geven.

          Naar Ed, dank voor jouw nuttige reacties.

          Vriendelijke groet,

          Like

          • meninggever zegt:

           Er bestaan ook Nederlandse rapporten. Heel betrouwbare. Wel eens gezien of gelezen? O.a. over de effecten van milieuzones om maar iets te noemen? Over de uitstoot van de scheepvaart? Kortom, rapporten genoeg. Maar ik wijs ook maar weer eens op wat er in 1975-80 werd georeerd door toonaangevende instituten overal ter wereld. De nieuwe IJStijd kwam er aan. Geen twijfel mogelijk. Angst sloeg de landsbesturen om het hart. Maar na 1980 werd het ineens zure regen, daarna het gat in de ozonlaag en nu weer de opwarming van de aarde. We zijn intussen pakweg 45 jaar verder. En de studies vliegen ons om de oren. Maar wat is waar en wat niet? De Russische regering kijkt met verbazing naar de enorme koude (al twee jaar achtereenvolgens) in Siberie. 65 graden onder nul of meer. Zou het dan toch die ijstijd zijn? Of de verschuiving van de magnetische polen?? Er zijn over dat laatste onlangs ook stevige rapporten verschenen. Stel dat die rapporten waar zijn en het weer daardoor in de war raakt??! Kortom, laten we nu niet trachten met geleende informatie een waarheid te creeren die voorlopig nog niet bewezen is. Net als bij geloof, er zijn diverse stromingen die de heilige boeken anders uitleggen. Wellicht geldt dit ook voor de milieugelovigen??? En dit alles met het grootste respect voor andersdenkenden hoor. Ik neem het niemand kwalijk af te dwalen van de ware leer….:)

           Like

          • Rob Alberts zegt:

           Ik lees graag linken naar de door jou genoemde wetenschappelijke rapporten en onderzoeken …

           Nieuwsgierige groet,

           Like

 23. Spontanity zegt:

  Ik denk dat niemand het ooit helemaal goed kan doen.
  Ik hoorde wel dat de ziekenhuizen waarschijnlijk kunnen blijven bestaan, overgenomen worden door, en dat is precies wat de zorgverzekeraars willen.
  Dat zijn naar mijn idee de zakkenvullers.

  Geliked door 1 persoon

 24. Hans zegt:

  Lekker….een aandachts-trekker??
  Ik troef jullie af met de gedichten op mijn blog….
  “Met enige aandacht deze ‘gedichten’ verstaan,
  Komaan,
  Het lukt jullie wel,
  Ga er eens voor zitten,
  Vooraleer te vitten en te morren,
  De Nederlandse taal STAAT!
  Misschien toch nog niet te laat?”

  Like

 25. Rob Alberts zegt:

  Een reactie van Hans Titulaer met IP 81.204.168.121 uit de spambox:

  Lekker….een aandachts-trekker??
  Ik troef jullie af met de gedichten op mijn blog….
  “Met enige aandacht deze ‘gedichten’ verstaan,
  Komaan,
  Het lukt jullie wel,
  Ga er eens voor zitten,
  Vooraleer te vitten en te morren,
  De Nederlandse taal STAAT!
  Misschien toch nog niet te laat?”

  Like

 26. meninggever zegt:

  Populair wetenschappelijk is de IJstijd terug te vinden via ‘De Weermachinerie’ die in boekvorm en documentaire indertijd zorgde voor veel opzien. Zal ergens rond 1977 of zo zijn uitgebracht.

  Like

  • meninggever zegt:

   Uitstootcijfers zijn o.a. te vinden bij het CBS, BOVAG/RAI en nog wat instituten die neutraal worden weergegeven. Geenn politieke agenda of zo. Wat Siberie betreft, dat is heel simpel te googlen….

   Like

   • Rob Alberts zegt:

    De luchtkwaliteit wordt door de Nederlandse overheid gemeten en is ook openbaar. Waarom zou ik dan naar cijfers van sjoemelende autofabrikanten willen kijken???
    Het aantal longpatienten spreekt in de Randstad spreekt voor zich.

    Klimaat veranderingen volg ik volgens Nederlandse professoren. Ik zal daar later nog eens een blog over schrijven.

    Bezorgde groet,

    Like

    • meninggever zegt:

     Dus CBS, BOVAG en RAI zijn sjoemelende autofabrikanten en de linkse milieubeweging met maar een doel, het onderuit schoffelen van de gewone man en diens levensstijl niet? Wonderlijk! Net zoals je de premier een roversbende toeschrijft maar pal staat achter een voorman die niet kan of wil uitrekenen wat energietransitie ons allen gaat kosten. Nog even, maar zal ook wel niet worden geloofd, beelden uit Siberie. Weinig last van opwarming van de Aarde daar…https://www.youtube.com/watch?v=3KInXvWoq9U – En nog even voor de goede orde; VW gaf toe dat het sjoemelde met diesels in de VS. Achter de onderzoeken stak een zeer zakelijke en politieke agenda! Het succes van VW met haar diesels in de VS. Was het handig van VW/ Nee! Was het eerlijk achteraf? Ja! Welke milieubeweging of professor durft toe te geven het meerdere malen mis te hebben met berekeningen rond die gevreesde opwarming van de Aarde? Ik ken er geen. Maar heb net als jij over de autowereld mijn mening gevormd over al die lui die podia krijgen om ongefundeerde informatie de ether in te slingeren. Blijft jammer.

     Like

     • Rob Alberts zegt:

      BOVAG en RAI vertegenwoordigen de auto handel en fabrikanten. Dat jij het gesjoemel in deze branche toejuicht vind ik bizar.
      Mijn blogposts staan onder mijn eigen naam. Daar heeft niemand anders invloed op.

      Dat jij de Nederlandse professoren Zonneveld en Berendsen niet kent begrijp ik.
      Zij schrijven als Fysisch geografen over de ontstaansgeschiedenis van Nederland en de wereld met alle ijstijden en de veranderingen in de zeespiegelstand door alle tijden. Wetenschappelijk maar zeer lezenswaardig en begrijpelijk.

      Vriendelijke groet,

      Like

  • Rob Alberts zegt:

   Ik lees de publicaties van de Nederlandse professoren Zonneveld en Berendsen.
   Populair wetenschappelijk las ik als kind.
   Nu verdiep ik mij liever in het echte werk.

   Vriendelijke groet,

   Like

   • ed mather zegt:

    Geachte Meninggever,

    Over de opwarming van de aarde bestaat geen enkele wetenschappelijke twijfel. Daaraan dat die door de uitstoot van broeikasgassen door de mens wordt veroorzaakt ook niet .

    Broeikasgassen zoals CO2 of methaan worden zo genoemd omdat ze de eigenschap hebben zonnewarmte door te laten en warmtestraling afkomstig van warme voorwerpen tegen te houden. Dat ze die eigenschappen bezitten waardoor ze als een broeikas werken, blijkt uit laboratoriumproeven,

    De hoeveelheid broeikasgassen in de atmosfeer neemt alsmaar toe. Zoiets kun je namelijk meten. Ze bedroeg in april 2018 410 ppm (parts per million), en dat is het hoogste niveau in de afgelopen 800.000 jaar.

    Dat de aarde opwarmt kun je, afgezien van meting en experiment, ook gewoon empirisch constateren door zich terugtrekkende gletsjers en smeltende ijskappen.

    En tenslotte: voor serieuze klimaatwetenschap, moet u toch echt bij het IPCC zijn en nergens anders, of u dat nu leuk vindt of niet. Neemt u liever eens kennis van wat er in hun rapporten staat.

    U kunt natuurlijk ook gewoon in uw bubbel blijven zitten.
    Alleen heeft dan een verdere uitwisseling van gedachten weinig zin.

    Vriendelijke groet,
    Ed Mather

    Geliked door 1 persoon

 27. Hans zegt:

  https://hanstitulaer.wordpress.com/klimaatschommelingen-zijn-van-alle-tijden-1994/

  https://hanstitulaer.wordpress.com/klimaatschommelingen-zijn-van-alle-tijden-1994/klimaatbeschouwing-in-de-ban-in-medialand/

  Wetenschap is ook niet alles.
  Bijvoorbeeld weet ik dat de gletsjers rondom de Mont-Blanc al vóór de industrialisering, dus voor de pollutie zich aan het terugtrekken zijn. Dit is waarneembaar op oude foto’s en prenten. Why??
  Hierboven 2 linken naar mijn blogje. Ik vermoed sterk dat meer factoren, dan alleen verontreiniging, hierop betrekking hebben. Zonnevlekken, de aardas?? We (ik!) weten nog zoveel niet. Er is duidelijk stront aan de knikker.

  Geliked door 1 persoon

 28. natuurfreak2 zegt:

  Bij ons is de associatie niet anders

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.