Escape room

Aan de andere kant van de Oceaan wordt een muur gebouwd. De bedriegende, bedreigende, leugenachtige bouwer wil hiermee voorkomen dat er ook maar iemand kan ontsnappen aan zijn seksistische, racistische en egocentrische ideeën.

Aan de andere kant van het Kanaal probeert een wereldvreemde vrouw haar hele eiland mee te nemen in een ontsnappingspoging. Jammer genoeg begrijpt zij niets van de spelregels.

Over de hele wereld zetten wetenschappers alles in het werk om een bewoonbare planeet te vinden. En technici doen er alles aan om die andere planeet voor mensen bereikbaar en bewoonbaar te maken.

Voor velen zullen deze opmerkingen door mijn mening gekleurd zijn.

Wel komt er steeds meer bewijs dat de opwarming van onze Aarde vooral door ons zelf veroorzaakt wordt. Ook wordt er steeds meer aan getwijfeld of wij nog aan deze klimaatverandering kunnen ontkomen.

Escape Room is een razend populair spel. Binnenkort draai ik mee met een projectweek op mijn school. Leerlingen kunnen intekenen op het onderwerp “Escape Room”. In groepen gaan zij voor elkaar een escape room ontwerpen. Samenwerken, doelen stellen, plannen en problemen oplossen zijn de vaardigheden die zij daarmee leren. Juist die vaardigheden die jammer genoeg bij heel veel beleidsmakers, bestuurders en politici ontbreken.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in gezondheid, Kinderen, Natuur, Onderwijs, persoonlijk, Politiek en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

23 reacties op Escape room

  1. Ik kan me helemaal vinden in jouw gekleurde mening, Rob. Wat een goed initiatief, die projectweek!
    Fijne avond gewenst

    Geliked door 1 persoon

  2. Karel zegt:

    ha die Rob
    er is geen speld tussen te krijgen wat je neer zet
    fijne avond groet

    Geliked door 1 persoon

  3. Matroos Beek zegt:

    Helemaal mee eens Rob. Een mooi initiatief.
    Hartelijke groet

    Geliked door 1 persoon

  4. Bertie zegt:

    Een spel om tegelijk de discussie aan te gaan.
    Ik wens de deelnemers heel veel succes.

    Geliked door 1 persoon

  5. wdfyfe zegt:

    Maybe you should start teaching in Washington, London and a few other capitals of the world. cheers

    Geliked door 1 persoon

  6. ik begrijp je probleem. Je verhaal gaat mijns inziens er te veel van uit dat allerlei individuen op verschillende plekken op de wereld, persoonlijk een andere instelling moeten hebben en dat het dan wel goed komt. Door zo’n atomistisch mensbeeld is het moeilijker een oplossing te vinden, vrees ik.

    Heel praktisch: als ze daar aan de overkant van het kanaal de spelregels niet zo goed begrijpen, dan gaan ze daar toch lekker even met elkaar over nadenken op hun eiland?

    Geliked door 1 persoon

  7. Hermanus zegt:

    😂😂😂😂
    Gottegot. Tis wat hè? Een wereldbeeld dat niet in jouw straatje past. 😂😂😂😂

    Like

  8. Ik ben benieuwd wat voor mooie plannen en ideeën er bedacht en ontwikkeld zullen worden.

    Geliked door 1 persoon

  9. mooi, dat leren samen iets op te bouwen. En jammer dat mensen zich massaal door egocentrische domoren laten leiden.

    Geliked door 1 persoon

  10. Happy Hulk zegt:

    Knap lesmateriaal!

    Geliked door 1 persoon

  11. gewoonanneke zegt:

    Mooi initiatief om het op deze manier te doen. Ben er van overtuigd dat we met zijn allen meer genomen dan gegeven hebben van moeder aarde en daar gaan we de prijs voorbetalen en zeker onze kinderen en kleinkinderen.

    Like

  12. Ferrara zegt:

    Ja kan het niet vroeg genoeg leren, luisteren naar elkaar en samenwerken. Hopelijk valt er nog veel te redden.

    Like

  13. Mack zegt:

    Escaperoom, één keer gedaan. Ik vond er niks aan. Ik doe wel een cryptogram. Wat die opwarming betreft, we zitten momenteel in een dalletje. Dat wil zeggen, de gemiddelde temperatuur daalt al twee jaar. Naar alle waarschijnlijkheid is het een dal en gaat hij weer hoger stijgen. Of de mens daar iets aan kan doen? Ik denk het niet hoor. En anders is het al te laat.

    Like

  14. De reacties lezende denk ik: ´Zoveel mensen zoveel meningen…´ Ik hoop dat je leerlingen wel de neus dezelfde kant op krijgen. Mooi initiatief. Ik wens je veel succes.

    Geliked door 1 persoon

  15. Spontanity zegt:

    Leuk initiatief, ben benieuwd wat er uitkomt!

    Geliked door 1 persoon

  16. Laat jouw meningen maar rustig je blog kleuren. Jammer genoeg bestaat er voor onze aarde voorlopig nog geen escape room.

    Geliked door 1 persoon

  17. bentenge zegt:

    Na het lezen komt het volgende in mij naar boven: “no, there is no escape in here….” Uit Natural Born Killers.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.