Uitleg wormenhotel Kantershof

Op de website Kantershofenzo staat de volgende tekst:

In de regen en met flinke windvlagen hebben de bewoners van Kantershof op 9 maart uitleg gekregen over hun nieuwe wormenhotel. Halverwege de uitleg moest er geschuild worden in een carport omdat het weer steeds slechter werd. Toos Tuin, de begeleider van de wormenhotels in Amsterdam, gaf uitleg en was beschikbaar voor aanvullende vragen. Natuurlijk waren de vijf initiatiefnemers aanwezig. Maar ook andere Kantershoffers en Geerdinkhoffers hebben op zaterdagmiddag de start gemaakt voor het maken van buurtcompost. Ook kinderen hebben gekeken en geluisterd naar de uitleg.

Jammer genoeg heeft het transportbedrijf het Wormenhotel nog niet kunnen plaatsen. Eerst heeft koude twee keer voor uitstel gezorgd. En nu was er een transportprobleem. Maar deze week wordt het Wormenhotel toch echt geplaatst. Een aantal mensen heeft zich al opgegeven bij de initiatiefnemers. Samen vormen zij een Whatsapp-groep om de gang van zaken rondom het Wormenhotel uit te wisselen.

Er is voor gekozen om het hotel te plaatsen op de stoep naast de kledingbak aan de Kantershofstraat.

Er moet rustig opgestart worden. De eerste week kunnen twee gezinnen hun keukenafval in het wormenhotel doen. Daarna kan er elke week een gezin extra het groene afval in het wormenhotel stoppen. Alleen rauw, ongekookte plantaardige afval kan er aan de compostwormen gevoerd worden. Gekookt en dierlijk afval kan niet gebruikt worden. Aardappelschillen en pindadoppen zijn chemisch behandeld, dat kan dus niet gebruikt worden. Bij het groenafval hebben de compostwormen ook papier en/of karton nodig. Kartonnen dozen van eieren zijn hier uitstekend geschikt voor.

Plastic en ook verteerbaar plastic mag er echt niet tussen zitten. Het aanleveren van groenmateriaal kan het beste in een papieren zak of in een oude krant gewikkeld.

Voor meer info:Kijk bijvoorbeeld eens op buurtcompost.nl of balkonton.nl of www.cocasa.nl of google le compostier. Ook voor advies over composteren of wormen in het algemeen kunt u terecht bij de mensen van buurtcompost.nl en het compostgilde.

Meer informatie over inzameling en scheiding van afval en de campagne Amsterdam maakt er wat van is te vinden op amsterdam.nl/afvalamsterdam.nl/maakterwatvan, enamsterdam.nl/wonen-leefomgeving/zelfbeheer/compost-maken-buurt

http://www.kantershofenzo.nl/uitleg-over-wormenhotel-kantershof

 

 

 

 

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Biologie, eten en drinken, gezondheid, Kinderen, Natuur, persoonlijk en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

17 reacties op Uitleg wormenhotel Kantershof

 1. Onze compostbak is sinds jaren het leukste wormenhotel van onze wijk. Het is all-inclusive, de gasten hebben de klok rond eten!

  Geliked door 1 persoon

 2. Karel zegt:

  mogge Rob
  ja er komt wat droog en stabieler weer aan , dan als de bak geplaatst is kunnen de wormen aan het werk , en hopelijk lezen de mensen goed wat er wel en niet in mag

  regenachtige groet

  Geliked door 1 persoon

 3. Voor echt schone compost, zou ik proberen de inkt uit kranten, met teksten bedrukte eierdozen en dergelijke te weren.

  Geliked door 2 people

 4. Diana Schuurmans zegt:

  Prachtig initiatief!

  Geliked door 1 persoon

 5. Sjoerd zegt:

  Dat is nog een heel gedoe voordat je dat met een buurt aan de gang hebt.

  Geliked door 1 persoon

 6. gewoonanneke zegt:

  Ik vind het een heel mooi project. Hoop voor jullie wel dat er enige controle is en niet iedereen er haar of zijn “afval” gaat dumpen en er zo een mooie composthoop/berg onstaat.

  Geliked door 1 persoon

 7. Karel zegt:

  ik ook verbaasd Rob
  het is een WMV-bestand (.wmv) bestand , en ik lees aan de reacties dat het wel opent

  slaap wel groet

  Like

 8. Ik vind het een fantastisch initiatief! Heel goed weekend, met winderige groet,

  Geliked door 1 persoon

 9. hanscke zegt:

  Oh wij hebben zelf een compostbak, die ga ik dus in het vervolg wormenhotel noemen. Klinkt leuk.

  Geliked door 1 persoon

 10. Wat een slim en leuk idee. Een mooie manier om afval te verwerken! Wij doen organisch nu vaak naar onze kippen. Die smullen ervan.

  Geliked door 1 persoon

 11. Karel zegt:

  ja Rob , ik zal wel wat plezier hebben ook , zeker als ik hen kan helpen 🙂

  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.