Boer Koekoek

De Boerenpartij kreeg in het verleden niet alleen stemmen van verontwaardigde boeren. Maar ook andere stemmers kozen voor Boer Koekoek. Nu maakt een andere politicus ophef met een andere vogel. Op veel plekken lees ik iets over een foutief gebruikte Uil van Minerva.

De overeenkomst tussen Boer Koekoek en Thierry Baudet? In mijn ogen zijn het beiden vreemde vogels in de landelijke politiek.

Boer Koekoek en de Boerenpartij profileerde zich voornamelijk door protest tegen de voor boeren verplichte heffingen van het Landbouwschap. Zoals Thierry Baudet zich afzet tegen de kosten van het Klimaatakkoord. Boer Koekoek had een punt. Thierry Baudet blijkt een slechte rekenaar te zijn.

Waarbij Boer Koekoek zijn afkomst niet verloochende en gewoon in zijn dialect bleef praten. Thierry Baudet koketteert graag met zijn universitaire opleiding. Boer Koekoek bleef eenvoudig en rechtlijnig. Bij Thierry Baudet zie ik andere eigenschappen. Naakt op een piano poseren vind ik narcistisch. Zijn uitspreken over vrouwen vind ik seksistisch. Zijn uitspraken over homeopathische verdunning van het Nederlandse Volk vind ik racistisch. En zijn opmerkingen over de toekomst van Nederland vind ik fascistisch.

 

Kortom zijn monsterzege bij de Provinciale Verkiezingen vind ik beangstigend. In plaats van de Uil van Minerva, geef mij dan toch maar die andere politieke vogel, Boer Koekoek ….

 

Al wil ik ook even doorverwijzen naar en collega blogger. Hij schrijft iets over kiezers en uilskuikens …

https://dimasplace.wordpress.com/2019/03/26/de-ophef-rond-zegetocht-baudet-en-fvd/

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in persoonlijk, Politiek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

27 reacties op Boer Koekoek

 1. burroholanda zegt:

  Volledig eens met jouw analyse. Een verminderd intelligente,narcistische, fascistische, seksistische racist met hoogmoedswaan.Het beangstigt mij inderdaad, dat er zoveel mensen “blind” achter deze roeptoeter aan rennen. Het is het effect, dat mensen zoals Trump, Fortuin, Wilders en ook Hitler op de massa’s hebben.

  https://ezelsgedachten.wordpress.com/2019/03/30/ik-zou-ze-leren-boe-te-roepen/
  vr. gr.
  Burro

  Geliked door 1 persoon

 2. Dick zegt:

  Rob, of het nu de koekoek betreft of die papegaai van Minerva (of Baudet?), beiden lijken hun bestaansrecht, eigenheid, identiteit of hoe je het noemen wilt te ontlenen aan de dwingende behoefte anderen uit het nest te duwen of te gooien. Ja, het is ook een algemeen en alom voorkomende menselijke eigenschap waar ik ook wel eens last van heb maar om het daarom maar, zoals nu weer in zwang lijkt te komen, tot doelstelling, partijlijn, leidend principe, beleid of ideologie te verklaren lijkt me toch echt tegen zowel het ideaal van de ‘verlichting’ als tegen de verwezenlijking van onze menselijkheid als tegen de kernboodschap van elke religie in te druisen.
  Kortom een domme misstap vanuit bijna elk leidend principe of motivatie bezien; behalve dan vanuit die van het afwenden van of je ten einde raad te verdedigen tegen een onafwendbare bedreiging en dat lijkt me de enige ‘ratio’ die er voor te vinden is. Of kunnen we dan beter van ‘irratio’ spreken? In ieder geval blijkt dit aspect van de vecht/vluchtreactie bij ons mensen altijd weer makkelijk te ontvlammen en aan te wakkeren.

  Geliked door 1 persoon

 3. Karel zegt:

  ik kan jou schrijven alleen maar onderschrijven Rob

  koers groet

  Geliked door 1 persoon

 4. perdebytjie zegt:

  Ongelukkig ken ek nie julle politiek nie, maar verstaan wat jy bedoel.

  Geliked door 1 persoon

 5. Hahahaha, Boer Koekoek was destijds een een topper. “ik krijg nooit geen beurt!” en zijn citaat “ik weet niet waar het over gaat, maar ik ben tegen.”

  Geliked door 2 people

 6. Koen zegt:

  En zoals jij zou kunnen eindigen …

  Een meelevende groet

  Geliked door 1 persoon

 7. bertjens zegt:

  Hear, hear!
  Behalve dat ik het niet beangstigend vind. Niet echt.

  Like

 8. Sjoerd zegt:

  Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat er mensen zijn die een afgewogen keuze maken door op hem te stemmen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Novelle zegt:

  tja boer koekoek liet een onuitwisbare indruk na ….prima

  Geliked door 1 persoon

 10. Een inhoudelijk goed en steekhoudend verhaal heeft hij niet, maar dat maakt veel kiezers helaas niks uit. Ik heb dan ook zorg met het oog op de volgende landelijke verkiezingen. Het zou mooi zijn als Baudet voordien ontmaskerd zou kunnen worden.

  Geliked door 1 persoon

 11. Matroos Beek zegt:

  Ik kan mij hier helemaal in vinden Rob. Ik begrijp niet waar al die mensen zitten die zich achter hem scharen én wat ze zien in deze man vol zieke ideeën en eigenliefde.
  Hartelijke groet.

  Geliked door 1 persoon

 12. Hermanus zegt:

  PRACHTIG! Die paniek op links😂

  Geliked door 2 people

 13. nou ja, graag nog even het antwoord op mijn vraag: waarom had boer Koekkoek een punt?

  Like

 14. Of Baudet een blijvertje is? Ik vrees van wel, toch wel een jaar of wat. Tenzij een nog grotere enge schreeuwer hem aftroeft. Er is helaas kennelijk behoefte aan dit soort ‘politici’ in dit land en tijdperk.

  Geliked door 1 persoon

 15. Spontanity zegt:

  Ik vind het niet beangstigend.
  Zal zelf niet op hem gaan stemmen, maar het is wel een teken aan de wand, en welke kant het opgaat……!!?

  Geliked door 1 persoon

 16. bentenge zegt:

  Persoonlijk vind ik een piano een prachtig instrument. Als iemand daar naakt wil aan staan / op spelen / op liggen doe maar denk ik dan.
  De bij ons in de pers getoonde naaktfoto van de Minervaanse Uilaanhanger was er eentje liggend aan het water. Dat betekent dus dat hij er meerdere heeft 🙂
  Het is erg natuurlijk, maar het geeft wel aan dat er mogelijks een hoop anderen falen naar het verbinden van verschillen toe, niet ?

  Geliked door 2 people

 17. realjager zegt:

  Ik heb niet gestemd dus mag er niet over meepraten dit keer maar boer koekoek was toch wel iets heel anders als die Thierry Baudet. Op beide zou ik niet gestemd hebben maar het politieke klimaat is nu zo versplinterd dat het voor mijn gevoel ook maar weinig meer uitmaakt.

  Like

 18. staartje zegt:

  Ja, het is zorgelijk, heel zorgelijk. Ik neem de woorden van Maarten als troost.https://www.facebook.com/113524692009536/posts/2537890689572912?sfns=mo

  Geliked door 1 persoon

 19. gewoonanneke zegt:

  Ik weet niet of ik het zorgelijk moet vinden denk dat hij ook gewoon wel weer door de mand zal vallen zoals je nu ziet gebeuren bij Geert Wilders. Je blijft altijd een groep mensen houden die op een of andere manier altijd zo iemand kiezen. Jammer vond ik het wel dat mijn zoon er ook op gestemd had. Had hem iets verstandiger ingeschat.

  Geliked door 2 people

 20. staartje zegt:

  Ja, het is jammer dat jonge mensen in zijn praatjes trappen. Je moet heel wat in huis hebben omdat te weerspreken. Wijsheid komt met de jaren, dus het komt goed.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.