Kraaiennest

Vandaag start de week van het stadmaken in Kraaiennest. Deze de week van 17-23 juni is in Kraaiennest een satellietlocatie van het grote stadmaken evenement. De K-buurt krijgt zo een opwaartse slinger. Sociaal , economisch en duurzaam zijn de thema’s.

De K-buurt zit in de lift, gelukkig maar. Omdat we het SAMEN doen en er voor zorgen dat het niet ten koste gaat van meer kwetsbare bewoners,

VERANDER-DE-OVERHEID-VAN-ONDEROP

Een frisse wind en een initiatief van onderop:

We worden een soort pilotgebied van Amsterdam. We gaan naar een ander manier van werken. We hoeven niet meer te participeren maar mogen initiëren.

Vorig jaar werd er in Amsterdam een mega-evenement georganiseerd over ‘’stadmaken’’: www.WeMakeTheCity.    Dit jaar wordt dat evenement – in de overtreffende trap – nogmaals gedaan van 17-23 juni. Maar waarom vindt dat altijd vooral in het centrum plaats? Waarom lijkt ‘’stadmaken’’ vooral weggelegd voor een ‘’centrum’’ publiek? (Wie wel eens in Pakhuis de Zwijger komt weet wat hiermee wordt bedoeld. )

Het is tijd dat onze minder bedeelde wijk Kraaiennest gaat mee profiteren van dit soort dingen die in onze stad gebeuren. Bovendien hebben we veel te bieden.

Daarom willen we van Kraaiennest een satellietlocatie van het evenement te maken. Denk aan een grote tent op of aan het plein voor Bonte Kraai. En daar alles over Armoede, Eenzaamheid, (Super-) Diversity, Tweedeling, Inclusieve Wijkeconomie, Gentrification, etc.

Een week lang, naast het metrostation, met ook bewoners als toeleverancier, ervaringsdeskundige etc. Betaald!

Opdat het niet alleen blijft bij praten over armoede en tweedeling, maar meteen ook te helpen die op te heffen. En ook programma onderdelen toegesneden op ons, normale buurtmensen. Dingen die ook gewoon LEUK zijn, die het onderlinge gesprek en wederzijds begrip in de buurt verhogen. Om de K-buurt op de kaart te zetten.

Aanhaken?

Angelique Hoogmoed is  de point-person, te bereiken via WeMakeTheCityKraaiennest@gmail.com

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

3 reacties op Kraaiennest

 1. joke_dev zegt:

  Dat lijkt me een geweldig initiatief! En hopelijk wordt er een mooi vervolg aan gebreid!

  Geliked door 1 persoon

 2. Een mooi voorbeeld!

  Geliked door 1 persoon

 3. Sjoerd zegt:

  Een mooi initiatief. Ik hoop wel op blijvende oplossingen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.