Gehoord in de lift

Een ecovriendelijke blogger schrijft geregeld over haar ervaringen en ontmoetingen in de lift. ( https://mefrouw.nl/2019/05/17/de-lift-46/ ). Vandaag doe ik mijn best om zo’n zelfde liftervaring te beschrijven.

Geregeld kom ik in het stadsdeelkantoor van Amsterdam-ZuidOost. Als gast word je dan netjes opgehaald. En met de lift kom je dan in de juiste vergaderkamer. Soms vang je dan een staartje van een liftgesprek op.

De laatste keer hoorde ik Groen collega’s praten over de wijkopzichter Groen. De kwaliteit van het Groen in mijn  wijk onderschrijft het gesprek. Teleurstelling en frustratie van zijn collega’s begrijp ik volledig. Deze wijkopzichter staat ook regelmatig in de lift. Zijn werk speelt zich af boven een leeg buro op de bovenste verdieping en zijn vaste tafel in de bedrijfskantine op de begane grond. Een wolkje of een regendruppel of de voorspelling hiervan maken dat de wijkopzichter niet meer buiten het Stadsdeelkantoor komt.

Zijn collega’s daarentegen zijn graag buiten. Zij zijn trots op hun werk. En zij willen graag werken aan een mooi en groen stadsdeel.

Ik ken deze wijkopzichter. Op mijn kleine verzoeken krijg ik altijd NEE als antwoord. Dit in tegenstelling tot de groen aannemers. Voordat zij met hun werk beginnen krijgen zij al een JA en een handtekening voor gezien en goedgekeurd.

Mijn buurvrouw Ellen is nu hard aan het werk om het plantsoen achter haar tuin op te schonen. Het eerste sprietje Japanse Duizendknoop dat ik bij de wijkopzichter heb gemeld overwoekerd nu bijna de halve woonwijk. Plantsoen, stoep, voor- en achtertuinen worden overgroeid met Japanse Duizendknoop. Het is met recht een invasieve exoten.

Maar de wijkopzichter doet niets.

In het staartje van het liftgesprek dat ik opving beklaagden zijn collega’s zich hier ook over. Deze wijkopzichter doet niets ….

Aldus mijn gehoord in de lift ….

Advertenties

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Biologie, Natuur, persoonlijk, Politiek en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

27 reacties op Gehoord in de lift

 1. Wij hebben een ‘groendienst’ in Brugge. De laatste weken ben ik thuis, en maak regelmatig mijn wandelingetjes. Steevast kom ik hetzelfde karretje tegen dat op dezelfde plaats staat in een parkje. Twee forsgebouwde mannen op de smalle autozetel. Rustend, genietend, koffie drinkend, pratend, slapend. Dit om zeker het onkruid niet te storen dat rustig woekert.

  Liked by 1 persoon

 2. Rebbeltje zegt:

  https://www.amsterdam.nl/wonen-leefomgeving/japanse-duizendknoop/
  Ha moest het eerst opzoeken voor ik wist wat het was 😉
  Groetjes

  Liked by 1 persoon

 3. Happy Hulk zegt:

  Een echte ambtenaar dus, die alle kneepjes van het vak kent.

  Liked by 1 persoon

 4. Sjoerd zegt:

  Waar kan ik een nieuwe groeiplaats melden?
  Een nieuwe groeiplaats kan op verschillende manieren worden gemeld:

  Via de app ‘verbeterdebuurt’
  Telefonisch via 14020
  Per mail via duizendknoop@amsterdam.nl
  Na een melding wordt de groeiplaats geschouwd om de nodige gegevens te verzamelen. Daarna kan bepaald worden welke maatregel nodig is.

  Ook dit staat op die site…

  Liked by 1 persoon

 5. HesterLeyNel zegt:

  Ai tog, Rob. Simpatieke groete.

  Liked by 1 persoon

 6. fialas zegt:

  het zal die wijkopzichter aan kennis ontbreken. wie is verantwoordelijk voor de aanstelling van dit onbenul?

  Liked by 1 persoon

 7. Matroos Beek zegt:

  Ook al is het niet zo’n positief nieuws, wat niet is, kan nog komen. Het zit misschien nog in de lift 😉
  Vrolijke groet

  Liked by 2 people

 8. perdebytjie zegt:

  Sommige amptenare is ook net amptenare…ai tog!

  Liked by 1 persoon

 9. Dit is met recht bureau-cratie! Bah. Ergerlijk zulke mensen die vanachter hun bureaus de wereld denken te kunnen besturen. In onze woonwijk in NL tierde de Japanse duizendknoop ook welig, maar (nog) niet zo erg dat het een plaag was. Hier heb ik deze plant nog niet gespot.

  Liked by 1 persoon

 10. Karel zegt:

  jammer te lezen dat er verkeerde mensen op de juiste plekken zitten
  bedroefde groet

  Liked by 1 persoon

 11. Suskeblogt zegt:

  Hier hebben we een nummer om van alles en nog wat aan het stadsbestuur te melden. Meestal komt er dan een ambtenaar kijken naar de stand van zaken.

  Liked by 1 persoon

 12. Jokezelf zegt:

  Heerlijk, een echte ouderwetse ambtenaar. Wees er maar zuinig op. Zo maken ze ze tegenwoordig niet meer. ☺️

  Liked by 1 persoon

 13. Bertie zegt:

  We mogen niet schelden maar…

  Liked by 1 persoon

 14. Raar plantje, hier groeit het ook in de straat. Vreemd dat ze er zo gemakkelijk over doen, het moet eerst uit de hand lopen.

  Liked by 1 persoon

 15. gewoonanneke zegt:

  Dat heb ik nou altijd bij de Hema dat soort gesprekken, sta zelden in een lift 😉

  Like

 16. Willem zegt:

  Mij is verteld dat varkens effectieve opruimers van de Japanse duizendknoop. Het schijnt een dusdanig smakelijk kruid te zijn dat de beestje4s doorwroeten tot ze het laatste restje opgegeten hebben. Maar niet alleen voor varkens is de plant een lekkernij, de jonge scheuten schijnen ook voor de mens een smakelijk hapje te zijn. Indirect bewijs dat een varken een horizontaal mens is? Althans, dat hoorde ik van een medisch onderlegd persoon in een programma over orgaandonatie. Hoe je de jonge scheuten van de Japanse duizendknoop bereiden moet weet ik niet, maar daarop zal het www ongetwijfeld het antwoord weten. Je vangt daarmee wel twee vliegen in een klap; je hebt een maaltijd uit je eigen directe omgeving en je bestrijdt een hinderlijk (on)kruid. Bijkomend voordeel is dat die wijkopzichter groenvoorziening overbodig wordt.

  Liked by 1 persoon

 17. Spontanity zegt:

  Ik hoor van alles maar versta niets.
  Geniet daardoor des te meer van de verhalen van anderen.

  Liked by 1 persoon

 18. Villasappho zegt:

  M’n vader hield het perk voor zijn deur al bij. tegenwoordig doet hij dat officieel en kreeg hij een bedrag om planten aan te schaffen. Misschien moet je dat eens laten vallen in de lift, dan trek je zo’n spriet er meteen uit.

  Liked by 1 persoon

 19. Morgaine zegt:

  Oh Wauw.. ik heb mijn wijkopzichter op de app zelfs… ik hoef maar te appen en hij komt zo snel mogelijk…. iets met een deur die telkens van de dranger afgehaald wordt.. en daarmee niemand verzekerd is in de flat omdat…. die deur niet dicht zit…

  x

  Liked by 1 persoon

 20. Hier in Vlaardingen ben ik niet ontevreden over het wijkteam. Met name bij defecten, kapotte straten e.d. reageert men snel. En wat het bestrijden van ongewenste planten; hiervoor worden medewerkers van de vroegere sociale dienst ingezet. Op de berenklauw sturen ze schapen af. Dat werkt goed!

  Liked by 1 persoon

  • Rob Alberts zegt:

   De Japanse Duizendknoop schijnt een lekkernij voor varkens te zijn.

   Met deze blogpost probeer ik enige beweging bij her lager en middenmanagement te verkrijgen.

   Wellicht is de organisatie een beetje op te schudden.

   Warme groet,

   Liked by 1 persoon

 21. Jan Jaap zegt:

  Heeft de verantwoordelijke wethouder geen spreekuur waar je kunt binnenvallen?

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.