Veilig naar School ???

Voor schooltijd en na schooltijd van de leerlingen van Samenspel is er elke keer weer een gevaarlijke tocht te maken. De school ligt middenin een woonwijk. Bij het begin van de woonwijk wordt aan automobilisten gevraagd om niet harder dan 30km te rijden. Met verkeersdrempels wordt dit nog eens ondersteund. Naast de weg ligt een vrijliggend fietspad. Je zou dus denken dat alle kinderen veilig over de stoep naar school kunnen lopen.

De praktijk is weerbarstiger. Op de stoep rijden auto’s en staan auto’s geparkeerd. Even verder op is gewoon een parkeerplaats. Maar automobilisten hebben andere ideeën en eigenzinnige gewoonten. Door onduidelijkheid over de nieuwe regels voor scooters in Amsterdam rijden de scooters maar over de stoep. De straat en het fietspad worden juist voor en na schooltijd gemeden door de scooters. Gehaaste ouders fietsen met hun kinderen voor- en achterop al slalommend ook over de stoep. De auto’s van de Kinderdagverblijven rijden gewoon over de straat. Dat er teveel kinderen zonder autogordels in de auto’s zitten is door de haast niet van belang. De busjes van de Kinderdagverblijven rijden ook op de straat. Alleen deze busjes rijden te hard want er moeten snel meer kinderen bij  andere scholen opgehaald worden.

De school heeft het predikaat Excellent gekregen. Waarbij ik denk dat ouders en verzorgers van de kinderen op de stoep bij de school het predikaat levensgevaarlijk verdienen.

Een gemeenschappelijke aanpak van dit probleem is door de bewoners regelmatig bij de school aangekaart. Jammer genoeg kijkt de directie niet verder dan de hekken rondom het schoolplein. Overleg met de buurtregisseur van de politie geeft ook geen oplossing.

Tja, wanneer er een schoolkind in het ziekenhuis beland of nog erger zal een ieder wel in aktie komen. Nadenken heeft ook met vooruitkijken te maken. Waarbij ik elke keer weer mij hart vasthoud als ik naar deze levensgevaarlijke situatie kijk …

http://www.bssamenspel.nl/

https://vvn.nl/dossier/schoolomgeving

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Fietsen, Kinderen, Onderwijs, Politiek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

18 reacties op Veilig naar School ???

  1. Te beroerd om een klein stukje te lopen! En levensgevaarlijk… Moet er eerst een ongeluk gebeuren voor mensen doorhebben waar ze mee bezig zijn? Eng hoor!

    Geliked door 1 persoon

  2. Bertie zegt:

    ‘Voor die paar minuten ga ik niet helemaal naar die parkeerplaats, plaatsje zoeken. Gedoe.’
    ‘Voor die paar meter ….’ Enzovoorts.
    Dit soort gedachten.
    Een verkeersregelaar is misschien een oplossing?

    Geliked door 1 persoon

  3. Marijke van Amersfoort zegt:

    Beste lezers,

    Jammer dat er geen wederhoor is gedaan.
    De toon van dit stuk getuigt helemaal niet van een wil tot samenwerking.
    Het op deze manier wegzetten van Samenspel en mijzelf is ongepast en ook onjuist.
    De relatie leggen met ons excellent zijn is helemaal nergens op gestoeld.

    Wij hebben wel degelijk actie ondernomen omdat wij ons, net als u ook zorgen maken.
    1. In onze nieuwsbrieven
    2. Richting de buurtregisseur
    3. Richting de Politie
    4. Richting Handhaving.

    Dit alles heeft tot niets geleid.
    Wij hebben zelf al verkeersmaatjes neergezet en linten gespannen.

    Ik denk dat we er goed aan doen om gezamenlijk in actie te komen richting de politie in plaats van op deze manier tegenover elkaar te gaan staan.
    In het nieuwe schooljaar maak ik graag een afspraak om te kijken wat we kunnen doen.
    Intussen hoop ik dat de buurtgenoten zien dat wij echt wel verder kijken dan het hek en via onze inzet op pedagogisch klimaat (dat is waar wij excellent op zijn) er alles aan doen om via de kinderen en de ouders te werken aan een fijne pedagogische community.

    Ik spreek u graag eind augustus

    Met vriendelijke groet,
    Marijke van Amersfoort
    Directeur Samenspel.

    Geliked door 2 people

  4. Dergelijk problemen in de directe omgeving van scholen doen zich niet alleen in Amsterdam voor. Voor mijn gevoel wordt er wel eens wat te snel naar de school gekeken. Het zijn in de eerste plaatst de ouders die zich misdragen en die opvoeding behoeven, vrees ik.

    Geliked door 1 persoon

    • Rob Alberts zegt:

      De wegbrengende en ophalende ouders zorgen voor deze levensgevaarlijke verkeerssituatie. De bewoners van de Kantershofstraat zien dit elke schooldag twee keer daags bij hun voordeur.

      Het is nu bijna zomervakantie. Ik ben benieuwd wat het overleg in Augustus zal opleveren.

      Bezorgde groet,

      Geliked door 1 persoon

  5. Gevaarlijk. Toen onze zoon op de lagere school zat, moest hij lopen de fiets mocht niet mee. 800 meter lopen was de boodschap en ik vond het maar wat fijn want ze moesten best langs een drukke weg. Ook veel gezonder maar tijden veranderen en de mensen zijn zoveel mondiger geworden en het leven vaak veel te druk bezet waarbij niet aan veiligheid van de kinderen wordt gedacht. Het kalf moet eerst verdrinken…

    Geliked door 1 persoon

  6. Suskeblogt zegt:

    Toen onze kinderen nog lagere school liepen was de situatie ook zo. Eigen kinderen eerst zeg ik dan maar.

    Like

  7. Hier bij school komt de parkeerwacht bekeuringen uitgedeeld het was gauw over

    Geliked door 1 persoon

  8. Rob, ik kan alleen maar hopen dat er snel een oplossing komt.

    Geliked door 1 persoon

  9. KnutzEls zegt:

    Zoiets hier ook (nog steeds) te zien. De school wilde verkeersbrigadiers,maar daar was te weinig animo voor. Onze kinderen zijn al lang de school ontgroeid, maar de geparkeerde auto’s zijn nog steeds een sta in de weg en hinderen de veiligheid.

    Geliked door 1 persoon

  10. Villasappho zegt:

    Lopen met je kind naar school of met de fiets is helaas niet meer in de mode.

    Geliked door 1 persoon

  11. Sjoerd zegt:

    Gewoon hard optreden door politie en het probleem is snel opgelost. We hebben het hier ook gehad. de bonnen lagen al klaar in de auto en het enige was nog het kenteken… en een absoluut stopverbod bij de ingang van de school. Lik op stukbeleid in samenwerking met school en politie. Daarna kon het wel netjes en zo het hoorde.

    Geliked door 1 persoon

  12. realjager zegt:

    Zeker in de grote steden zijn er veel risico’s maar gelukkig zijn onze kinderen al uit school en aan het werk.

    Geliked door 1 persoon

  13. Spontanity zegt:

    Meestal moet er eerst iets gebeuren voordat…….!
    En volgens mij is het in de grote steden erger als elders.

    Geliked door 1 persoon

  14. Karel zegt:

    toen ik naar de lagere school ging , liepen en fietsen we gewoon , bij mij in de straat stond trouwens maar 1 auto 🙂
    maar je ziet wat je hier schetst nu overal , en ik zie dan dat zo wat alle verkeer en andere regels worden overschreden , dan zou ik toch een lik op stuk beleid gaan voeren en zeer streng de regels gaan handhaven , veiligheid gaat in mijn ogen boven de haast van al die haastige ouders

    fijne avond groet

    Geliked door 1 persoon

  15. gewoonanneke zegt:

    Ik zie het bij scholen regelmatig denk soms wel eens, ze rijden bijna een ander kind aan om op tijd bij hun eigen kind te zijn om op te halen….. echt bizar soms. Snap daar niets van.

    Like

  16. burroholanda zegt:

    Toen ik nog directeur was kwamen wij dezelfde problemen tegen, dan die hier geschetst worden. Het is voor de directie van een school een flink probleem. Maar je spreekt ouders via de app, de website, de mail en in persoon regelmatig aan. Je wijst hen op de gevaren. Vaak krijg je inderdaad de meest uiteenlopende excuusverhaaltjes te horen. Ik heb regelmatig de wijkagent ingeschakeld. Dat werkte dan een weekje. Daarna ging het weer mis. Zou het met de “ikke eerst- mentaliteit” te maken hebben?

    Like

    • Rob Alberts zegt:

      Ikke eerst-mentaliteit is de juiste omschrijving. Maar wie krijgt de kritiek over zich heen wanneer er verkeersslachtoffers vallen? Dan krigt de directie de schuld toe geschoven. Handhaving met fikse boetes kunnen een oplossing bieden. Bezorgde groet,

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.