Een falende overheid

Terwijl ik in mijn tuin dit blog wil schrijven word ik op 2 manieren verstoord. De steeds verdergaande verkamering van de huizen in mijn straat zorgen dat het geratel van  toeristenrolkoffers klinkt. De walm van een de huizen iets verderop dringt ook scherp in mijn neus. Ik twijfel waar ik mij het meeste aan stoor.

Mijn buurman heeft zijn leven al langer niet meer op orde. Al jaren onbereikbaar en geisoleerd leeft hij vooral in zijn tv. Schoonmaken heeft hij sinds hij naast mij is komen wonen nog nooit gedaan. De vlooien en muizen voelen zich dan ook echt thuis bij hem. In en rondom zijn huis is het een heuse ravage. Hulp wordt voortdurend afgewezen. Hoe professionele hulp in te schakelen weet ik niet. Maar als hij even een deur of raam opent kan iedereen de zure walm uit zijn huis ruiken.

Steeds meer huizen worden opgekocht door commerciele verhuurders. Handhaving op deze verhuur vindt niet plaats. De lokale overheid wil juist de kamerverhuur vergemakkelijken. Klachten over vervuiling, geluidsoverlast en parkeerproblemen worden niet gehoord door het lokale bestuur. De samenwerking tussen PvdA, SP en GroenLinks in Amsterdam-ZuidOost geeft ruim baan aan investeerders in de toeristenindustrie. Sociale ondersteuning van bewoners die broodnodige hulp nodig hebben om zelfstandig thuis te kunnen wonen krijgt te weinig aandacht.

Mijn vogelspin heeft net verse krekels gekregen. En ik denk terug aan de eerste zomer dat ik in mijn tuin luisterde naar de krekels.

https://www.natuurmonumenten.nl/kinderen/zelf-spelen/bereken-de-temperatuur-met-tjirpende-krekels

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, gezondheid, persoonlijk, Politiek. Bookmark de permalink .

27 reacties op Een falende overheid

 1. Rebbeltje zegt:

  Zo krijg je verpaupering van je buurt…niet leuk dus
  En om nu tussen de studenten en vakantiegangers te wonen geeft wel weer nieuwe gespreksstoffen als je er open voor staat.
  Denk dat dat voor jou geen probleem zal zijn en knoop gesprekken aan…fijn weekend

  Liked by 1 persoon

 2. Trudy zegt:

  Ach wat naar allemaal. Van je buurman is ook erg, ja, de hulp aan de kwetsbare mens is behoorlijk uitgekleed.

  Liked by 1 persoon

 3. Waar is sy familie en vriende? Wat van maatskaplike werkers?

  Like

 4. Bertie zegt:

  Je irritatie kan ik me oorstellen.Toch wil men airbnb aan banden leggen, juist door de overlast.

  Wat de buurman betreft, daar kan men niet veel aan doen, we zagen het met iemand in de omgeving. Konsekwent alle hulp afwijzen, deur op slot houden, zich beroepen op vrijheid in eigen huis.
  Pas toen buren last kregen van ongedierte en de gezondheid in het geding kwam werd er een reinigingsdienst op af gestuurd. Waarschijnlijk met een of ander bevel, hij móést ze binnenlaten.

  Liked by 1 persoon

 5. Karel zegt:

  dat klinkt niet best Rob
  ik dacht juist dat het zo’n leuk buurtje was

  Liked by 1 persoon

 6. Matroos Beek zegt:

  Zo’n buur hebben is echt naar. Onbegrijpelijk dat er niks aan gedaan wordt. Alle aandacht gaat naar toerisme. We weten er hier alles van. Men is niet goed bezig als vaste bewoners niet meer meetellen.
  Meelevende groet.

  Liked by 2 people

 7. Akelig zo’n buurman.. Is dat diezelfde met die hond?
  En als iedereen zijn huis maar gaat verhuren weet je straks niet eens meer wie je buren zijn…
  Die Airbnb toestand wordt volgens mij momenteel onder de loep genomen!

  Like

 8. triest met/voor die buurman….
  daar mag het beleid ook oog voor hebben

  Liked by 1 persoon

 9. Sjoerd zegt:

  Dat het zover heeft moeten komen is nog het ergste, de man heeft dwingende hulp nodig.

  Liked by 1 persoon

 10. Sommige mensen zouden (wat eerder) tegen zichzelf in bescherming genomen moeten worden. Buurman lijkt daar wel voor in aanmerking te komen, maar ga er maar aan staan … Sterkte!

  Liked by 1 persoon

 11. Wat triest en vervelend, voor zowel de buurman zelf als voor jou. Dus ook bij jou in de buurt nemen de toeristen het onderhand over van de oorspronkelijke bewoners… Maar dank voor de leerzame afsluiter! Als ik hier een krekel hoor (zijn die hier eigenlijk wel?) ga ik tellen!

  Liked by 1 persoon

 12. O, jee niet best. Kom hier heen hier is nog rust en ruimte.

  Liked by 1 persoon

 13. Spontanity zegt:

  Oh brrrrrrrr, een vogelspin 😦

  Liked by 1 persoon

 14. shivatje zegt:

  Zo kan een leuke mooie buurt en minderwaarde krijgen. En kan je nog amper van de rust genieten.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

 15. ollieherman zegt:

  Net vandaag in een kernwerkgroep gesproken over de nieuw te formuleren binnenstadsvisie van Leiden. Het lijkt er op dat de bewoners genoeg hebben van de verpretting en de toeristen. Ik denk dat er een grens gesteld gaat worden. Overigens wordt verkamering hier al aan banden gelegd. Tot nu valt het redelijk mee, maar we willen het Amsterdamse voorbeeld voor zijn.

  Liked by 1 persoon

 16. gewoonanneke zegt:

  Zelfs hier in ons kleine dorp zie ik koophuizen gekocht worden om te verhuren aan 3 of 4 mensen die geen binding met dat huis en zeker de tuin hebben. Heel vervelend best als je daar naast woont. Jammer dat zo’n man ook niet toestaat geholpen te worden. Lijkt me best lastig.

  Liked by 1 persoon

 17. Kakel zegt:

  De overlast van dergelijke buren is in Rotterdam ook enorm. Mijn nicht werkt bij een woningbouwvereniging en het is zelfs moeilijk officieel een klacht in te dienen. Het enige wat werkt is mensen met iets “lokken.” Lukt dat niet dan houdt het op. De politie heeft geen recht op toegang.
  Zo jammer dat de overheid de andere kant opkijkt. Anderzijds kijk ik er niet meer van op. Zo diep zijn we gezonken. Ook wat betreft de zorg, het onderwijs… Dat mensen nog steeds op de VVD blijven stemmen is me een raadsel.

  Liked by 1 persoon

 18. Morgaine zegt:

  Nu wilde ik twee blogs lezen van jou, die in mijn mail stonden, maar nu verwijderd zijn?

  Nou goed.. het ging wel over iets in elk geval waar ik nu ook middenin zit, waar er door vingers gekeken wordt en jijzelf al vaak bent aangesproken met eventuele boetes tot gevolg en nu?

  Ik reageer dus op de verborgen ambtenaar, hier moeten ze nu ook hun werk gaan doen, blijkt nu, na mijn klacht bij de woningbouw, dat we naast een huismeester ook nog een gebiedsbeheerder hebben?

  x

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.