Fietsfeest

Vandaag is het feest. Maar eigenlijk werd het kado al op woensdag 10 juli bezorgd. Op mijn blog over het fietsritje van Siran bij mij achterop de fiets reageerde Jan van Trees. Jan is de fietsspecialist in blogland. Van Trees kreeg hij mijn emailadres. Jan heeft een fiets op maat voor Siran gevonden. Waarop ik zijn bericht doorstuurde naar Siran. Siran maakte de afspraak met Jan en Trees. En Jan bezorgde samen met Trees een fiets bij Siran. Met een kleine appeltaart werden Jan en Trees door Siran ontvangen.

Dezelfde avond is Siran samen met haar zoontje op de fiets gestapt. De klaterende vrolijkheid van deze twee was tussen de Bijlmer hoogbouwflats goed te horen. Trots kunnen zij nu samen op pad.

Mildred van Marc’s Bikeshop gaf Siran een fietsles. Waarop er ook een fietsmand en fietsslot werd uitgekozen. Een hele nieuwe wereld gaat er nu voor Siran open. Zelfstandig op pad naar Armeense vrienden. Maar ook de mogelijkheid om nieuwe mensen en plekken te ontdekken.

Tien jaar lang zit Siran nu al 10 jaar in de Nederlandse wachtkamer. Ondertussen is Hovan in Nederland geboren. Statenloos loopt er nu ook voor hem al 6 jaar een asielaanvraag. Kan Nederland ruimhartig haar menselijkheid tonen?

Jan van Trees liet zijn goede hart spreken door Siran een vervroegd verjaardagskado te geven. Mildred gaf ook al haar steun. Nu is het nog wachten op de Nederlandse Staat …

https://robalberts.wordpress.com/2019/07/04/inburgeren/

https://robalberts.wordpress.com/2019/06/21/kinderpardon/

https://happyhulk2018.wordpress.com/2019/07/10/praktijk-examen/

https://www.marcbikeshop.nl/

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Fietsen, Geen categorie, Kinderen, persoonlijk, Politiek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

22 reacties op Fietsfeest

 1. Sjoerd zegt:

  Ik vind nog steeds dat kinderen die hier geboren zijn Nederlander zijn. En dat mensen waarvan de staat binnen vijf jaar niets van zich heeft laten horen, ook in Nederland mogen blijven.

  Geliked door 2 people

 2. Karel zegt:

  mogge Rob
  ik ben het met Sjoerd eens
  en ben blij dat ze nu fijn samen kunnen fietsen

  zomerse groet

  Geliked door 1 persoon

 3. Onze overheden krijgen last van Trump-itis, ook in Vlaanderen. Moet ophouden, dit!

  Geliked door 1 persoon

 4. Het is zo aangenaam te horen, dat er nog steeds barmhartige, ingoede mensen op deze aardkloot rondlopen, Een pluim voor je (fiets)vrienden, Rob!

  Geliked door 1 persoon

 5. Happy Hulk zegt:

  Gelukkig bestaan er nog menselijke mensen.
  Bedankt Rob!

  Geliked door 1 persoon

 6. careldem zegt:

  Met alle respect voor Jan en Mildred, wat de Staat doet is belangrijker. Wat mij betreft mogen ze blijven, hardvochtige regelgeving

  Geliked door 1 persoon

 7. Bertie zegt:

  Mooi, deze dingen verdienen aandacht. Dat de overheid er oog voor krijgt.

  Geliked door 1 persoon

 8. Hier in het Oosten zijn zoveel eiken en bijna iedere eik zit vol met processierupsen. Voor mij even geen fietstocht. In de bebouwde kom is men druk bezig al die nesten op te ruimen. Maar in de bossen van mijn woonplaats staan misschien wel 10.000 en eiken. Er is geen beginnen aan om die op te schonen. En lintjes er omheen die je kunnen waarschuwen zie je daar ook niet. Dat is wel jammer. Het valt nog reuze mee met de hitte en je kunt nog alles doen. Dat wordt straks een stuk minder. Maar veel fietsplezier toe gewenst en vriendelijke groeten.

  Geliked door 1 persoon

 9. Rebbeltje zegt:

  Wat een lief gebaar…een fiets nog wel
  Geweldig als je leest dat er nog mensen zijn met medemenselijkheid.

  Geliked door 1 persoon

 10. Happy Hulk zegt:

  Superblij dat Siran zo blij is met haar fiets. Ze is ook al gevallen hoorden we, maar dat hoort bij het leven. Vallen en opstaan. Dat ze qua status helaas nog steeds niet op heeft kunnen krabbelen is echt heel erg, dit duurt echt veel te lang. Hopelijk komt er snel een eind aan deze spannende tijd en ze, met haar zoontje die in mijn ogen ook Nederlander is, eindelijk aan een nieuw leven zal kunnen beginnen!

  Geliked door 1 persoon

 11. Villasappho zegt:

  Wat een mooie samenwerking, stiekem had ik al gehoopt dat iemand een fiets over had. Daarnaast sluit ik me volledig bij Sjoerd aan, als je niet wil dat mensen blijven moet je ze geen huis geven maar uitsluitsel binnen een jaar. Dat is rechtvaardig.

  Geliked door 1 persoon

 12. Wat mooi om te lezen! Maar in en in triest dat deze mensen op alle vlakken al zo lang in een niemandsland vertoeven. Onmenselijk vind ik dit!

  Geliked door 1 persoon

 13. gewoonanneke zegt:

  Het zijn vaak moeilijke tijden en wat leuk dat ze dan zo’n cadeau van Jan en Trees kreeg. Hoop dat ze er veel plezier van heeft.

  Geliked door 1 persoon

 14. Wat bijzonder dat zo via via ze een mooie fiets heeft gekregen. Blogland kan heel mooi zijn!

  Geliked door 1 persoon

 15. Spontanity zegt:

  Oh wat gaaf zeg!!!

  Geliked door 1 persoon

 16. Contramin3 zegt:

  Wat mooi dat ze deze nieuwe vrijheid heeft gekregen. Top!

  Geliked door 1 persoon

 17. Oudmaarnietversleten zegt:

  Wat fijn voor deze vrouw. Snap ook nooit waarom het zo lang moet duren.

  Geliked door 1 persoon

 18. djaktief zegt:

  Wat een prachtige dingen zijn er door jouw blog tot stand gekomen zeg!!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.