Wij zijn Hier / We are here

Op weg naar de oud papier bak zie ik dat de verwaarloosde tuin van de buren wordt opgeruimd. Het manshoge onkruid wordt verwijderd. En ook het achtergebleven huisvuil wordt opgeruimd. Door de voordeur zie ik dat er ook binnen het huis grondig gepoetst wordt. Het huis heeft een maand leeg gestaan. En staat al die tijd leeg te koop.

Als ik contact probeer te maken blijkt dat opeens erg moeilijk te gaan. Nederlands of Engels wordt niet begrepen of gesproken. Wel wordt met gebaren duidelijk gemaakt dat er binnen iemand als woordvoerder beschikbaar is.

Ik bedank voor het opruimen van de rotzooi. En ik wens hen succes met het schoonmaken binnen. Voor de zekerheid zeg ik dit in het Nederlands en in het Engels. Of ze mij begrijpen weet ik niet.

De volgende dag vertelt mijn buurman dat hij ook is gaan kennismaken. Hij legt uit dat het uitgeprocedeerde asielzoekers zijn. Ik vraag aan hem of dit een groep van “We are here” is. maar dat weet hij niet.

Een week later staat er opeens een aantal politieagenten op de parkeerplaats te overleggen. Het hoe en waarom willen ze mij niet vertellen.

Ja, het vluchtelingenbeleid van Nederland blijft een ondoorgrondelijk iets … Tegelijkertijd vraag ik mij dan ook of of dit het voorland van Siran en Hovan zal zijn.

 

OVER ONS / ABOUT US:

 

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in persoonlijk, Politiek en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

19 reacties op Wij zijn Hier / We are here

  1. Wie er ook komen te wonen, ze boffen met een buurman als jij

    Geliked door 2 people

  2. Tja.. soms begrijp ik het ook niet allemaal.. in principe hebben we bij ons op school allemaal statushouders.. maar ook af en toe niet. Nederland kent leerplicht dus ook illegale kinderen krijgen bij ons les. .. als ze uitgeprocedeerd zijn.. is het altijd maar afwachten.. hopelijk krijg je fijne buren. Ze zullen het zeker fijn vinden jou als buurman te hebben

    Geliked door 1 persoon

  3. Bertie zegt:

    Overheidswegen zijn soms ondoorgrondelijk.

    Geliked door 1 persoon

    • Willem zegt:

      Ik zou dat liever, en misschien ook waarheidsgetrouwer, willen veranderen in “Overheidswegen zijn heel soms begrijpelijk, maar meestal ondoorgrondelijk”. De enige vaste waarde die ik de afgelopen pakweg 25 jaar in de overheid heb kunnen ontdekken is “hoe haal ik onbeschadigd de volgende verkiezing”

      Geliked door 2 people

  4. Oudmaarnietversleten zegt:

    Lastig allemaal en vooral als ze niks zeggen. Het zal vast bij de rare regels horen.

    Geliked door 1 persoon

    • Rob Alberts zegt:

      Angst en argwaan spelen vast een rol bij het contact leggen. Al vermoed ik ook dat voor deze mensen Frans of Spaans wel mogelijkheden biedt. Maar voor die talen schiet mijn talenkennis te kort …

      Vriendelijke groet,

      Geliked door 1 persoon

  5. Karel zegt:

    aha je krijgt nieuwe buurtjes Rob
    vast en zeker een stuk netter dan de vorige , en als het ijs gebroken is ( gaat snel nu pppfffttt )
    komt het met contact ook wel goed lijkt mij toe , toch
    ja voor deze mensen is en blijft het moeilijk en dus voor Siran en Hovan ook

    ik heb het oppassen toegepast als bij babyzitten en kom dan bij plantjes zitten uit , ik weet het , geen goed Nederlands , maar wel een nieuw werkwoord hihi

    koers groet

    Geliked door 1 persoon

  6. Villasappho zegt:

    Ik snap niet dat ze een huis krijgen als ze uitgeprocedeerd zijn.

    Geliked door 1 persoon

  7. Ze hebben aan jou in ieder geval een fijne buur, Rob (en ik hoop jij aan hen ook)

    Geliked door 1 persoon

  8. Sjoerd zegt:

    Krakers die in ieder geval de zooi opruimen…

    Geliked door 1 persoon

  9. Het was ik, Rob. Mijn excuses, ik moest vroeger opgeruimd hebben.

    Geliked door 1 persoon

  10. Hè Rob, dat laatste hoop ik toch niet… 😦

    Geliked door 1 persoon

  11. gewoonanneke zegt:

    Die dingen blijven gewoon zo lastig denk ik. Ieder geval als je van een “geval” mag spreken is anders. Lijkt me soms voor de instanties ook niet gemakkelijk om te kijken wie wel of wie niet mag blijven of weg moet. Maar die eindeloze procedures zijn fnuikend voor de mensen.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.