Trump

Ongetwijfeld is Donald blij met de betekenis die trump in het Engels voor kaartspelers heeft: de troef overklast alle andere kaarten en levert een winnend spel op. Maar trump kan in het Engels ook andere betekenis hebben, zoals een ‘bagatel’.  Als werkwoord kan trump ‘bedriegen of oplichten’ betekenen, maar ook ‘op onscrupuleuze wijze beramen’ en ‘verzinnen of fabriceren’, zoals in trumped-up charges [verzonnen beschuldigingen, vert.].

Donald Trump heeft zijn grootvader Friedrich nooit gekend; Friedrich overleed toen Donalds vader Fred pas twaalf jaar was. Maar als malafide ondernemer wierp Friedrich, die dol op geld was en het niet altijd even nauw nam met de subtiele regels van de wet, een honderdjarige schaduw vooruit over de familie Trump, bijvoorbeeld door te bouwen op land dat niet van hem was.

Friedrich Trump groeide op in een wijnbouwgebied in het Duitse Rijnland-Palts, in het stadje Kallstadt, waar hard werken betekende dat je een dak boven je hoofd had, niet dat je rijk werd. Toen Friedrich acht was, overleed zijn vader. Toen hij in 1885 op zestienjarige leeftijd voor de militaire dienstplicht dreigde te worden opgeroepen liet Friedrich een briefje voor zijn moeder achter en deed wat miljoenen andere Europeanen met geringe toekomstperspectieven in hun eigen land ook deden: hij vertrok uit Duitsland en emigreerde naar de Verenigde Staten.

In 1892 liet Friedrich zich tot Amerikaans staatsburger naturaliseren; hij loog over zijn leeftijd en beweerde al twee jaar voor zijn werkelijke aankomstdatum in New York van boord te zijn gestapt. Twee vrienden vergezelden hem naar de zitting om van zijn goede karakter te getuigen. De ene was een handarbeider, de andere een man die zijn brood onder andere verdiende met het bieden van logies aan wat Blair uit beleefdheid ‘vrouwelijke huurders’ noemt. In Seattle had Friedrich Trump in het afgeschermde gedeelte van het restaurant The Dairy Restaurant een goedkoop bordeel.

Op een stuk land dat niet van hem was, recht tegenover het treinstation, liet Friedrich een hotel verrijzen van het soort dat niet in de eerste plaats voor overnachtingen was bedoeld maar voor, laten we zeggen, korte actieve bezoekjes. Dit bouwproject op een stuk grond dat niet van hem was vertoonde een treffende gelijkenis met de voorwaarden waaronder zijn kleinzoon Donald later het landhuis Mar-a-Lago in Florida zou verwerven: met een hypotheek die de Chase Bank schriftelijk beloofde niet bij de rechtbank te laten vastleggen.

Wanneer de belastingaangiften van Donald Trump openbaar zijn zal vast blijken dat zijn zaken meer schimmige kanten dan legale winsten beslaan. Het zit vast in de familie …

 

https://historiek.net/duitse-familiegeschiedenis-van-donald-trump/66169/?utm_source=mailpoet&utm_medium=email&utm_campaign=nbrief-wk29-2019

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

51 reacties op Trump

 1. Bedankt voor het overzichtje! Het is inderdaad een gevalletje apart!

  Geliked door 2 people

 2. En helaas komen ze er te vaak mee weg.

  Geliked door 2 people

 3. Karel zegt:

  zou dit alles genoeg zijn om Donald nog voor het gerecht te brengen

  Geliked door 1 persoon

 4. Sjoerd zegt:

  En ze gaan er gewoon mee door en krijgen geen strobreed in de weg gelegd.

  Geliked door 2 people

 5. Dick Teder zegt:

  Wat is je punt, Rob?
  En zou je ook zo’n overzichtje van onze royals willen maken?
  Alvast dank👊🏼

  Geliked door 1 persoon

 6. perdebytjie zegt:

  Interessante stuk!

  Geliked door 1 persoon

 7. Voor die vent heb ik nul komma nul respect…

  Geliked door 2 people

 8. ollieherman zegt:

  Ik denk dat deze manier van zakendoen vaker voorkomt dan we denken. Ook in ons kleine landje. Overal waar ‘groot’ geld bij is betrokken zijn schimmige deals.
  Overigens vind ik Trump een grote kwibus, maar helaas kiezen veel mensen voor hem. En voor Boris Johnson (of Nigel Farage).
  En dat is nog het meest verontrustende van alles.

  Geliked door 1 persoon

 9. schimmige kanten
  bij velen dal dat niet anders zijn
  en Trump doet inmiddels maar voort

  groeten

  Geliked door 1 persoon

 10. Jokezelf zegt:

  Het kan niet anders dan in de familie zitten. Niemand bouwt zo’n slecht imperium op in één levensperiode. Daar is uitgebreid op voortgeborduurd.
  En voor wat het waard is; ik vind het onbegrijpelijk dat zo’n überhaupt al president is geworden van de VS en dat hij niet al lang afgezet is en berecht, daar heb ik geen woorden voor. Hoe is het in ’s hemelsnaam mogelijk dat die Amerikanen, zelfs de Republikeinen in de Senaat, van wie je mag verwachten dat ze nog enigszins bij hun verstand zijn, deze man laten zitten.

  Geliked door 1 persoon

 11. KnutzEls zegt:

  Stof genoeg voor vele lange b!ogs. Maar wie eerlijk is, niet steelt of heelt, wordt ook nooit miljonair. Met louche praktijken verdien je het meest. Een grote bek geeft macht en er zijn velen die hun ogen sluiten of wegkijken. Of dat geluk brengt?????

  Geliked door 1 persoon

 12. Matroos Beek zegt:

  Waarom schrik ik hier niet van? Zoals hij zich gedraagt, kan hij onmogelijk goede voorbeelden in zijn familie hebben gehad. Het is bovendien ergerlijk erfelijk belast. Dat zou hij dan mogelijks als excuus aanvoeren als hij wordt ontmaskerd. En dan een beetje het slachtoffer gaan spelen… Alhoewel… eigenlijk is hij al lang ontmaskerd hé. Waarom en hoe die man dan toch zomaar kan blijven doorgaan als een olifant door een porseleinkast, dat begrijp ik totaal niet. Als ik zijn kop op t.v. zie, moet het scherm meteen uit want ik word gewoonweg onwel van zijn beeltenis.

  Geliked door 1 persoon

  • Rob Alberts zegt:

   Hij heeft iets raars met zijn haar.
   Bij Boris Johnson zie ik ook weer een vreemd kapsel.
   Bij hem verwacht ik ook allerlei onwerkelijke politieke ideeën.

   Nee, het actuele nieuws is niet iets om vrolijk van te worden.

   Warme avondgroet,

   Geliked door 1 persoon

   • Matroos Beek zegt:

    😂😂😂 Goed gezien Rob! Vreemd wat die uitspoken met hun haar. Pure ontkenning van hun kaalheid. Als ze met hun kleine persoonlijke verliezen al zoveel moeite mee hebben, hoe moeten ze dan grote politieke problemen gaan oplossen?

    Vermoedelijk heeft Trump zijn schaamhaar laten transplanteren op zijn schedel, gebruikt hij haargroeimiddel en flink veel haarlak. Het kapsel is ‘stormproof.’ Dat kun je niet zeggen van de haren van Boris Johnson.
    Wat Johnson betreft, lijkt het me eerder het kapsel van een wulps vriendinnetje die zo vriendelijk was hem een deel van haar weelderige dos af te staan. Het hangt er maar wat raar te hangen voor zijn ogen.

    Hoe Wilders het doet, weet ik niet…

    Domme blondjes. Ze bestaan echt.

    Vrolijke groet!

    Geliked door 1 persoon

 13. Spontanity zegt:

  Johnson en Trump, het zouden broers kunnen zijn!
  Niet alleen de haardracht.
  Zei ik toevallig dit weekend tegen Hans nog.

  Geliked door 1 persoon

 14. fialas zegt:

  Donald komt dus uit een geslacht van bordeelbazen,het is hem aan te zien.

  Geliked door 1 persoon

 15. Rob Alberts zegt:

  Zijn favoriete bezigheid en opmerking: “Grab them at their pussy”, komt waarschijnlijk daar van daan.

  Sneu om dan naar zijn vrouw te kijken. Zij blijft maar praten over een gelukkig huwelijk ….

  Vriendelijke groet,

  Geliked door 1 persoon

 16. Bertie zegt:

  De levensloop kende ik. Maar ik denk niet dat alle Amerikanen zich ets van zijn afkomst aantrekken. Eigenijk ook een vorm van vrijheid.
  Daarmee wil ik niet zeggen dat ik een voorstander ben van hem, integendeel.

  Geliked door 1 persoon

 17. Karel zegt:

  dus last van de slechte lucht , dat is een stuk minder Rob
  ik kan me aardig redden met mijn pufje , soms 2
  ik deed ook niets met de erge warmte , nu red ik het weer
  dus zal ik weer wat meer bewegen , fietsen en wandelen zijn mijn hobby
  doe jij nog maar ff mak an
  alvast een slaap wel groet

  Geliked door 1 persoon

 18. ik vind het echt een groenlinks verhaal, het zoeken naar de slachtogfferrol, hij kan er zelf niks aan doen, hij is ermee geboren, hij zou net als zoveel afrikanen gered moeten worden van de verdrinkingsdood door ”open arms boten” van Rob Alberts, die boven de ”materie” staat, hoog moreel verheven boven Trump zelf.
  Blijf dromen is mijn advies.

  Like

  • Rob Alberts zegt:

   Om Historiek.net een GroenLinks website te noemen vind ik wel heel erg kort door de bocht. Voor meer info over Historiek.net geef ik je de volgende link: https://historiek.net/over-ons/
   Yuri en Lilian Visser, de eigenaren van Historiek.net zullen vast ontkennen dat zij banden hebben met GroenLinks.
   In mijn ogen is niet belangrijk waar je geboren bent of hoe je er uit ziet. Twee zaken die volgens Donald Trump juist wel heel belangrijk vindt.

   Vredelievende groet,

   Like

   • ik had het niet over Historiek.net, ik reageerde slechts op de door jouw gepubliceerde woorden. Je hebt het dan niet over de Trumpstemmers, maar over Trump die op een bepaalde manier is geboren, waar hij zelf ook niks aan kan doen . Net zoals de Afrikanen die slachtoffer zijn en de middellandse zee oversteken, zij kunnen er ook niks aan doen, en het zijn slechts slachtoffers, nergens zelf ergens voor verantwoordelijk. Deze GroenLinks redenatie heeft het voordeel dat je het niet hoeft te hebben over de mensensmokkelaars en de open arms boten die hen helpt met hun bizzniss. En geeft je de kans hoog moreel boven het probleem te gaan staan omdat je het probleem hebt gereduceerd tot het probleem van een slachtoffer, in dit geval zelfs Trump..

    Like

 19. Willem zegt:

  Enige jaren geleden heb ik me voorgenomen om me niet meer te verbazen, druk te maken, ergeren, of toe te geven aan wat er nog meer aan emoties denkbaar is als het om Trump gaat, door zijn strapatsen gewoon te negeren. Zijn (denk)wereldje is gewoon te klein en beperkt voor een normaal mens. Tot nu toe is me dat vrij aardig gelukt, behoudens verbazing en soms een beetje angst. En eerlijk is eerlijk, mijn angst neemt de laatste tijd toe met zo’n door-en-door dom mens op een van de machtigste posities ter wereld. Heb lange tijd gedacht dat het presidentschap van de jonge Bush een dieptepunt was in de Amerikaanse geschiedenis, maar het kan altijd nog een tikkel(tje) erger blijkt nu.
  Toch is hij populair onder veel Amerikanen hoorde ik onlangs nog van een in Amerika wonend familielid, vooral omdat hij gezorgd heeft voor een hoger inkomen voor veel (onderbetaalde?) Amerikanen.
  ’t Is maar welke maatstaf je aanlegt blijkt maar weer. Het belangrijkste wat ik onderhand kan concluderen is dat de zegswijze “Eerst eten en dan de moraal” een zeer ruim werkgebied heeft. Denk even aan gisteren; de dag dat we wereldwijd zijn gaan leven op de aardse reservetank.

  Geliked door 1 persoon

 20. Oudmaarnietversleten zegt:

  Dat de man er nog steeds is verbaasd iedereen. Doe mij Obama maar weer was een geliefd mens bij velen, veel humaner.

  Geliked door 1 persoon

 21. Fascinerende achtergrond, dat wist ik niet. Ik probeer Trump (net als kapselmaatjes Wilders en Boris) te negeren…

  Geliked door 1 persoon

 22. De ellende is dat mensen zoals Trump een heel leger van volgelingen om zich heen verzamelen die denken dat wat Trump doet een leidraad is voor hun eigen gedrag tegen over anderen. Je krijgt een enorme verruwing in de samenleving. Je ziet dit in ieder land dat zijn eigen Trump voort brengt. Deze volgelingen kennen niet het spreekwoord “Quod licet Iovi non licet bovi” maar hoeveel mensen mensen leren er nog latijn op school?

  Geliked door 1 persoon

 23. Rob Alberts zegt:

  Het potjeslatijn kreeg ik wel tijdens mijn opleiding. Plantennamen leerde ik veel. Een enkele dierennaam kwam daarbij ook voorbij. De vertaling geeft dan soms extra informatie. Maar een Klassieke opleiding heb ik niet genoten.

  Vriendelijke groet,

  Geliked door 1 persoon

 24. Karel zegt:

  nou Rob , ik schuilde zowaar ff voor een buitje , heb een lekker rondje gefietst , voelde plots druppen op de blote armen en benen , goh dat is lang geleden zeg
  zal veel goed doen , maar bij lange na was het niet genoeg
  jij wat ruimte in je longen , welk medicijn heb je , als je er al hebt
  ik gebruik Tiotrus 10 microgram , morgens , en neem voor nood het ook mee , nog niet nodig geweest

  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

 25. Karel zegt:

  we kunnen het enkel maar afwachten Rob , wat het weer ons brengt
  voor mijn omgeving zegt buienradar de komende 14 dagen zo rond de 23 graden en wat regen buien

  slaap wel groet

  Geliked door 1 persoon

 26. gewoonanneke zegt:

  En zo iemand kan president van de VS worden….. het is toch bizar eigenlijk.

  Geliked door 1 persoon

 27. Een algemeen serieuze doordenker of bewering??……..

  De massa is idioot
  De leider dood(t)

  Geliked door 1 persoon

 28. Ezelgedachten zegt:

  Goed stukje informatie Rob. Wat ik mij altijd afvraag is, wat mensen zoals Trump motiveert om “de baas”, de leider, “on top” te willen zijn. Machtsbelustheid leidt toch ook wel vaak toch machtsmisbruik. Wat is dat toch met zulk soort lui?

  Geliked door 1 persoon

  • Willem zegt:

   Alfa-mannetjes en -vrouwtjes zijn er altijd al geweest en zullen er ook wel blijven. Die worden gedreven door status en macht en het een hangt zondermeer samen met het andere. Ik kan tenminste anders niet verklaren waarom de topman van ING het vorig jaar nodig vond dat zijn salaris verdubbeld moest worden van 10-miljoen naar 20- miljoen euro. Gewoon onderdeel van de ratrace in zijn wereldje en echt niet omdat hij nauwelijks rond kon komen van zijn salaris. En voor zover ik het kan bezien is Trump gewoon een representant van een alfa-mannetje en wil de leider worden van de andere alfamaannetjes in de wereld.

   Geliked door 1 persoon

 29. Kakel zegt:

  Die kerel zal ik nooit, maar dan ook nóóit een hand geven! Hij is een gestoorde narcist en een gevaar voor de wereld. Wel een leuk relaas, Rob. Het zit gewoon in de familie. En ik maar denken dat ik het zwartste schaap ben (-:

  Geliked door 1 persoon

 30. friedab2015 zegt:

  Mag ik ook its schrijven? Wat ik van Trump vind? Ik heb er dus niet zo`n zware & diepgaande studie van gemaakt als u, want geschiedenis zat wel in me pretpakketje en daar liet ik het bij op de Moedermavo . . .
  Zolang die Eikel niet met atoombommen gaat smijten is er toch niets aan de hand … Kijk, we hebben internet en daarvan maakt hij gebruik en schrijft wat hij denkt en vindt, wat wij zelf ook driftig doen. Kortom: Tijden veranderen ‘and we go with the flow’ . . . Behalve: Mevr. Boellaard, die is in de Middeleeuwen blijven hangen . . . , ja . . .
  Weet je wat ik leuk vond? Uw vorige reactie van KAKEL … Ik denk dan meteen aan Kakelkont is als nieuwe naam … , voor me nieuwe blog geweldig in de roos geschoten … , toch … Kan ik weer rustig door borduren … Of … , ik moet op me gemakje `n boek gaan schrijven, zonder feedback . . .
  Vertel iets meer over uw carriere in het onderwijs? Ik kan wel lekker typen, dat was me beroep bij Randstad Uitzendbureaus … , maar een boek schrijven … Daarvoor … , heb je wel `n erg, lange adem nodig …
  Kortom: Was vandaag begonnen met ‘OVER DE BOSE BUITENWERELD’ op me blog, want dat typt lekker weg … Elfriede, Westerpark, 20 – 8 – 2019

  Like

  • friedab2015 zegt:

   Ik moet weer modereren! Hou ik dat? Elfriede, op de Kop van Jut, 20 – 8 – 2019

   Like

  • Rob Alberts zegt:

   Ja, Meneer Trump twittert wat weg. Of hij er bij nadenkt? Voor mij heeft zijn getwitter weinig waarde. Maar het is wel de president van een eens belangrijke natie.
   Dat onderwijs ging van leren schoffelen, naar Engels spreken tot microscopisch kleine dingen bekijken. Het heeft mij mooie herinneringen gegeven. Al zullen niet al mijn leerlingen dat beamen.

   Stille groet,

   Like

   • friedab2015 zegt:

    Gôh … , een leraar … Daar ben ik wel even stil van … Ikke? Ikke deed niet ter zaken, die stond achter het fornuis met vijf kinderen aan haar rokken. Ikke … , had ik iets te vertellen … Had ik iets in het onderwijs op de basisschool, katholiek en waar dan ook, ook maar `n ietziepietzie in de melk te brokkelen? Ja, als ik een pik had gehad …
    Ik had een lieve moeder en daarmee is alles gezegd … Wel had ik altijd `n zwak voor leraren/docenten & professoren … Ze konden bij mij altijd wel een potje breken. Hoe zeg je dat? Pedagogisch gezien … , liep dus alles heerlijk uit de klauw en dwars tegendraads + volkomen averechts …
    Toen ik naar Nederland kwam was ik vier jaar oud … , nu dus 75 jaar jong … Maar . . . , als ik aan een maatschappelijkwerkster vertel, dat ik … , eigenwijs als ik was … , nog op me veertigste … , eens naar de Moedermavo begon, dan vond zij dat geweldig. Ik vind `t meer dan diep treurig … Dus, die ‘BOSE BUITENWERELD’ … Ja, daar kan ik wel wat mee. Elfriede, Amsterdam 21 – 8 – 2019

    Geliked door 1 persoon

 31. friedab2015 zegt:

  Lief … Ik gaat eens in de buurt kijken. Verleden jaar viel Burendag in de motregen en toen stond drs. Marja daar te tetteren, dat die dag `n maand eerder moest komen, als de zomer nog een beetje in de lucht hing. Maar … , het gaat nu ook betrekken en ik ga me wasje binnen ophangen …
  Ja, de rek is er een beetje uit bij mij, omdat ik een paar dagen rustig an deed … Dan slaap ik weer niet, dus ik ben nu doodmoe en wil niet naar bed, anders slaap ik vannacht weer niet …
  Ja, mevrouw is géén achttien meer en dat voel je … Weet je wat ik ook voel? Alsof het `n ernstige tekortkoming van me is, om al zo oud te zijn … Me buurvrouw kon me dochter zijn en ze is zo geweldig!!! Ja, het echte & onvervalste Oer-Blonde-Hollandsche-Superras … Kijk maar in me archief van september 2018 en 2017 … Iets met Burendag op het Marcanti-eiland … Westerpark, 21 – 8 – 2019

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.