Zonne Energie

Liberalen willen graag onafhankelijk zijn. Een kleine overheid en zo min mogelijk publieke werken.

De Groenen maken zich zorgen om de Klimaatcrisis.

Met Duurzame Energie kunnen deze twee groepen tot elkaar komen. Zonnepanelen op het eigen dak is hun gemeenschappelijke doel.

Vreemd genoeg geven de Verenigde Staten hierin het voorbeeld. De Energy Freedom Act gesteund door Conservatieve leden van de Republikeinse Partij en progressieve Democraten. Samen gaan zij voor Zonne-energie.

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in duurzame energie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

21 reacties op Zonne Energie

  1. careldem zegt:

    en zo komt er toch nog iets goed uit het land van de onbegrensde mogelijkheden.

    Geliked door 2 people

  2. Bertie zegt:

    Misschien horen we het op Prinsjesdag….

    Geliked door 2 people

  3. De wonderen zijn de wereld nog niet uit…

    Geliked door 1 persoon

  4. Sjoerd zegt:

    Het dak hier ligt al vol…

    Geliked door 1 persoon

  5. Karel zegt:

    ook hier liggen de daken vol

    Geliked door 1 persoon

  6. bloggersterk zegt:

    Da’s altijd beter dan elkaar verketteren. Maar laat ze er als de bliksem eerst voor zorgen dat de infrastructuur het ook aan kan. Hier in Duitsland werken ze eraan, maar de Groningse en Drentse buren hebben er nu een probleem mee….

    Geliked door 1 persoon

    • Elkaar verketteren; dat zijn ze, ja!
      Zijn ze stikstofuitstoot ook al aan het het begrenzen?! Bouwprojecten verlammen vanwege dit?! Met verbazing keek ik eens het avondjournaal…. De ene partij tegen de andere….. Hetzelfde gedoe als bij de Zwarte Pieten-kwestie. Wat een moralistisch kleinzielig landje zijn “we” geworden! O, o! Alsof oplossingen zich zo laten afdwingen.

      Like

    • Willem zegt:

      @bloggersterk, ik neem aan dat je het hebt over de (on)mogelijkheid om de opgewekte elektriciteit op een verantwoorde manier op het openbare net terug te leveren. Het was zelfs al zo dat in de jaren ’90 de tuinders in Zuidoost-Drenthe die een WarmteKrachtKoppelingsinstallatie hadden, ervoor betaald werden om de overtollige stroom NIET te leveren aan het openbare net omdat de transportcapaciteit zwaar onder de maat was. Dat is inmiddels ruim 25 jaar geleden, maar weet niet of de transportcapaciteit inmiddels echt aangepast is. Vorig jaar zag ik wel dat er een extra 110 kV circuit onder de daar lopende 380 kV hing, wat mij doet vermoeden dat de transportcapaciteit mogelijk aangepast is, maar het kan ook een vervanging zijn van een bestaande leiding

      Geliked door 1 persoon

  7. Karel zegt:

    Dit is een heel mooie reden om het glas te heffenšŸŗ
    ontmoet ik weer eens de maten waar ik 34 jaar mee gewerkt heb
    nostalgische groet

    Geliked door 1 persoon

  8. Rebbeltje zegt:

    Zie ze om me heen maar bij ons nog niet…
    Fijn weekend

    Geliked door 1 persoon

  9. en nu maar hopen dat de zon voldoende schijnt

    groeten

    Geliked door 1 persoon

  10. Willem zegt:

    1 September j.l. was de dag dat er bij mij 12 zonnepanelen een jaar lang op het dak lagen en de opbrengst was ruim 4300 kWh. Geen slecht resultaat vind ik. De investering was zijn geld daarom dubbel en dwars waard, want op de bank levert het veel minder op..
    In de wintermaanden was de maandopbrengst soms niet meer dan 100kWh, maar bij het lengen der dagen was een maandopbrengst van 500kWh geen zeldzaamheid. Wat ik wel merkte was dat bij extreme warmte de opbrengst minder was, ondanks dat de zonbestraling vaak langer was dan in andere maanden. Mei bijvoorbeeld was een topper met ruim 600kWh, wat ik toeschrijf aan de gemiddeld lagere temperatuur.

    Geliked door 1 persoon

    • Rob Alberts zegt:

      Een koelende ondergrond schijnt een beter rendement te geven aan de zonnepanelen.
      Een dakbegroeiing wordt dan ook vaak aangeraden.

      Zonnige groet,

      Like

      • Willem zegt:

        Voor een plat dak zal dat zeker een goede mogelijkheid zijn, maar bij een schuin dak met een helling van 35 graden is het geen realiteit. Het enige platte dak dat ik heb is van mijn schuur en daar heb ik inderdaad een sedumdak van gemaakt. Scheelt je in de zomer enorm in temperatuur binnen. Bovendien is het een leuk gezicht als het dak bloeit in de zomer. Mijn schuurdak is qua ligging minder geschikt voor zonnepanelen vanwege begroeiing er omheen, Bovendien is de omvormer.’vol’ met de, sinds kort, 15 zonnepanelen. .

        Geliked door 1 persoon

  11. Yova zegt:

    In buurt bij ons hebben op de dak. Soms schittert zo. Hopelijk krijgen veel zon. Dan kunnen meer energie gaat gebruiken. Groetjes,

    Geliked door 1 persoon

  12. Karel zegt:

    ha die Rob
    ik heb 1 heel lang vrij weekend šŸ™‚
    nee zo’n feessie als gister moet ik zeker niet alle dagen hebben pppfffttt
    maar het was een fijne geslaagd treffen met vele oude maten

    koers groet

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.