Akua Brenyah, Arts

De moeder van Akua was in Ghana verpleegkundige. Samen met haar broertje mocht zij vaak met haar moeder mee. Zo kwam zij in aanraking met de Zorg. Haar ouders en haar broer hebben haar altijd ondersteund bij haar studie. Bij moeilijkheden heeft zij altijd mensen om haar heen gehad voor de nodige hulp.

Haar eerste opdracht was bij de Vrouwenkliniek in Ganzenhoef. Akua heeft daar een grootschalig gynaecologisch onderzoek uitgevoerd.

Arts worden was altijd al de ambitie. Maar na de middelbare school was er even twijfel. Pedagogische wetenschappen en ook Psychologie waren aantrekkelijk. Voor Geneeskunde werd er geloot. Akua heeft God laten beslissen. En God gaf haar toegang voor de opleiding Geneeskunde.

Het werken als arts bevalt heel erg goed. De diagnose kanker blijft elke keer weer lastig. Het ontdekken is goed. Maar hoe nu verder. En wat betekent dat voor de persoon.

Naast het werken als arts zingt Akua nog in 2 koren. In haar kerk is zij juf van de zondagschool voor kinderen tot 7 jaar. Zij is een van de jongerenleiders en hoofd van de catering voor de jongeren.

Akua is mede-organisator van Your Health is your Wealth. Met dit project wordt voorlichting gegeven voor een gezonde leefstijl en veel voorkomende gezondheidsproblemen.

Met veel plezier kijkt Akua terug naar haar jeugd in Kraaiennest. Zij woont nu 20 jaar in de K-buurt, eerst in Kouwenoord en nu in Kruitberg.

De K-buurt beschouwd zij als een verrijkende omgeving met diverse mensen en de diverse culturen. Zij ervaart iedereen als behulpzaam. Je kunt altijd vragen en wordt dan ook geholpen. De Bijlmer leert je om met verschillende culturen om te gaan. Iedreeen is anders en iedereen heeft een andere manier van zijn, van leven. Iedereen geeft iets extra aan je eigen leven.

Dit interview komt uit het tweede deel van de Bijlmer Youth Magazine

Advertentie

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, gezondheid, Kinderen, Onderwijs en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Akua Brenyah, Arts

 1. Rebbeltje zegt:

  Mooi om te lezen 🙂
  Fijn weekend en erop uit 🙂
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

 2. Karel zegt:

  mooi Rob
  heeft ze nooit overwogen om als arts terug te gaan om goed werk te doen in Ghana
  ik heb toch echt twijfels aan dat laten beslissen door god 🙂

  rustdag groet

  Geliked door 1 persoon

 3. Bertie zegt:

  Het klinkt heel idealistisch.

  Geliked door 1 persoon

 4. Sjoerd zegt:

  Een vrouw met spirit

  Geliked door 1 persoon

 5. Oudmaarnietversleten zegt:

  Goed ontwikkelde vrouw. Altijd een heel ander beeld van de Bijlmer.

  Geliked door 1 persoon

 6. gewoonanneke zegt:

  Mooi…. dat iemand zich zo inzet om naast een drukke baan ook nog van alles te doen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.