Red Bull

Het F1 team van Red Bull wordt flink bewonderd door Nederlandse supporters. Dat de Limburgse Belg Max Verstappen verder gaat dan de karige prestaties van zijn vader heeft daar natuurlijk ook mee te maken.

Elk voordeel heeft ook in dit geval een nadeel. Het aantal blikjes Red Bull dat weg gegooid wordt is groot. Met stip op 1 komen deze blikjes bovenaan bij het zwerfvuil in Nederland.

Red Bull geeft je vleugels was altijd de slogan. Maar ik denk dat er wat anders aan de hand is met de Red Bull drinkers. De kracht om naar de dichtsbijzijnde prullenbak te lopen ontbreekt volledig bij Red Bull drinkers. Welk motor er in zijn bolide zit, Max Verstappen weet er het hoogst haalbare uit te halen. Maar al zijn sponsors met hun blikje Red Bull kunnen opeens niet meer lopen naar een prullenbak?

Dat de firma Red Bull daarbij ook nog eens weigert om statiegeld voor de blikjes te rekenen is ook een teken. De aandeelhouders en directie van dit bedrijf zijn allemaal voor het korte termijn denken. Dat de hoeveelheid aluminium toch ook beperkt is interessert hen niet. Dat er maar 1 Aarde is vindt men ook niet van belang.

Voor mij betekent dit dat de firma Red Bull, de drinkers, aandeelhouders en directie zich diep en diep zouden moeten schamen.

Het mag duidelijk zijn dat ook voor mij geldt dat het heropenen van het circuit van Zandvoort foute boel is! Hoe men hier in Japan of bij  Honda overdenkt weet ik eigenlijk niet.

 

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in duurzame energie, eten en drinken, gezondheid, persoonlijk en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

49 reacties op Red Bull

 1. Matroos Beek zegt:

  Red Bull en autoracen mogen afgeschaft worden. Beide kunnen me gestolen worden en ze zijn bovendien zeer milieuonvriendelijk en lawaaierig.
  Mijn stem heb je Rob.
  Duurzame groet.

  Geliked door 3 people

 2. Karel zegt:

  mogge Rob
  ik sluit mij geheel bij Matroos aan
  weg met die zooi

  regenachtige groet

  Geliked door 3 people

 3. Formule één mag wat mij betreft, maar dan enkel met door voeten aangedreven zeepkarren. Die lawaaierige toestanden zijn niet mijn ding. Noem Max Verstappen gerust een Hollander (dat is hij toch in onze ogen).

  Geliked door 3 people

 4. basdew1922 zegt:

  Red Bull en andere “energie drankjes” zijn ranzige, gore troep die het beste uit de handel genomen moeten worden. O ja, autoracen is lawaaiige decadentie – slokt alleen maar schaarse olie op en produceert alleen maar afval. Geef het circuit van Zandvoort gewoon terug aan de natuur…

  Geliked door 3 people

  • Willem zegt:

   In mijn leven heb ik eenmaal een blikje Red Bull besteld en heb me na de eerste slok ervan afgevraagd waar die enorme populariteit toch op gebaseerd was. Geef het eerlijk toe, na het eerste slokje is er geen tweede gekomen, zo smerig vond ik het smaken. En dit speelde zich af toen ik nog werkte en veel onderweg was, dus minstens 10 jaar geleden toen de mensheid nog nooit gehoord had van Max Verstappen. Het zal wel net als bier en wijn zijn; dat moet je kennelijk ook leren drinken. Een moeite die ik ook nooit genomen heb en ik voel me er, ondanks dat ik volgens oenologen iets mis, goed bij.
   En wat het autoracen aangaat; ik houd er niet van, maar mijn guilty pleasure is dat ik van motorwegraces houd. Niet dat ik de circuits af loop, maar vooral op tv en in het verleden was ik lijfelijk op de TT. Ben ook bijna geboren aan de (oude) TT-baan, kon in ieder geval de motoren thuis horen.

   Geliked door 1 persoon

   • Rob Alberts zegt:

    Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik Red Bull nog nooit geproefd heb …
    Wel keek ik als kind erg op tegen buren die voor 25 maximaal 50 gulden een sloopauto kochten om door de weilanden te crossen.
    Maar dat was in de tijd dat ik mijn zakgeld mocht aanvullen met het terug brengen van de statiegeld flessen.

    Nostalgische groet,

    Like

 5. Oudmaarnietversleten zegt:

  Dat er nog geraced mag worden, verspilling en die blikjes rommel, ja ook andere blikjes snel afschaffen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ximaar zegt:

  7 jaar geleden was het hier in Alkmaar al zwerfvuil nummer 1. https://ximaar.wordpress.com/2012/10/14/okt-14-rode-reclame-bullshit/

  Geliked door 1 persoon

 7. Sjoerd zegt:

  Max Verstappen is in Limburg geboren. In de Euregio. Maar voor de rest hebben jullie allemaal gelijk. Voor mij hoeft de F1 ook niet. Laten we maar met gewone autootjes op de openbare weg racen. En een lekkere kop koffie is volgens mij ook beter dan een Red Bull.

  Geliked door 1 persoon

 8. Ezelgedachten zegt:

  Dat Max Verstappen het zo goed doet, vind ik leuk en ook best wel spannend om te volgen. De bijkomende zaken zoals luchtvervuiling, lawaai, vernieling van de natuur (duinlandschap) en enorme zwerfvuil toename, ( nog los van de door jou beschreven spier- en mentaliteitsverzwakking van de fans) zijn wat mij betreft reden genoeg om de plannen voor Zandvoort meteen en voor eeuwig in de prullenbak te gooien.

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik heb nog nooit Red Bull gedronken, en ben het ook niet van plan. Als je nagaat, wat zo’n Formule 1 stal kost, verdienen ze schandalig veel aan die blikjes. En op Zandvoort, hoeven ze van mij ook niet te komen rijden hoor.

  Geliked door 1 persoon

 10. Spontanity zegt:

  Ik ben ook tegen de F1 in Zandvoort!
  Ja, en zwerfafval is mij ook een doorn in het oog.

  Geliked door 2 people

 11. voor mij een kopje koffie..Rob

  F1 zegt me maar weinig, alhoewel ze daar in Francorchamps anders over denken

  groeten

  Geliked door 2 people

 12. Wat een geluk toch dat onze kleine, maar o zo snelle Fries Nyck de Vries wijselijk heeft gekozen voor de elektrisch aangedreven tegenhanger van de F1 … 😉

  Like

 13. meninggever zegt:

  Het zal duidelijk zijn dat ik het totaal oneens ben met de gedachte dat de F1 niet in Zandvoort palats zou moeten vinden. Groenlinkse mensen zijn altijd zo chagrijnig, gunnen anderen hun plezier niet. Het waarom moet wel in frustratie zitten. Niks mis met een evenement als dit. Al was het maar omdat niet allen Red Bull sponsor is van de wagen van Verstappen, maaar ook Jumbo. Toch een voorbeeld van Nederlands ondernemerschap. MKB-familie die zich opwerkte tot een grote speler. Wat dat RB-spul betreft. Ik vind het stinken en zal het dus nooit tot me nemen, maar pleit wel vor statiegeld op alle blikjes en petflesjes. Doet in in Duitsland ook en werkt goed. Simpel systeem al moeten de supermarkten (dus ook Jumbo) zich er voor open stellen. Kost wat heb je ook iets. Net zoals een Formule 1 Race. Miljoenen mensen vinden dat leuk. Net zo goed als er honderden tegen zijn. Dat is democratie.

  Like

  • Rob Alberts zegt:

   Of er miljoenen voor de afbraak van de natuur rondom Zandvoort zijn weet ik niet.
   Wel ben ik er van overtuigd dat er meer dan honderden tegenstanders zijn.

   Vreemd dat Nederland zo achterloopt bij Duitsland. Bijvoorbeeld de MKB-famlie Jumbo zou een goede zet plaatsen door als eerste statiegeld op de Red Bull blikjes in te voeren. Goed voorbeeld doet goed volgen. Jammer genoeg hebben de mensen met de hakken in het zand voor duurzame oplossingen het voor het zeggen.

   PS: de GroenLinksers die ik ken zijn optimistische en vrolijke mensen.

   Duurzame groet,

   Like

 14. Mack zegt:

  Hohoho, de karige prestaties van Jos….Jos heeft op Max na het best gepresteerd van alle Nederlandse F1 coureurs. Jos was mijn held, Max ook, maar Jos heeft hem geleid.

  Geliked door 1 persoon

  • Rob Alberts zegt:

   Zoon Max heeft vader Jos mijlenver voorbij gereden ….

   Vrolijke groet,

   Like

   • Mack zegt:

    Dat klopt, maar wat wil je, met zo’n vader?

    Geliked door 1 persoon

    • Willem zegt:

     Door iemand die ingevoerd is in de autosport is me verteld dat vader Jos Verstappen een groot racetalent was, maar dat zijn (opvliegende) karakter hem nogal eens in de weg zat voor aansprekende prestaties. Diezelfde persoon wist me te vertellen dat zoon Max het talent van zijn vader heeft, maar het karakter van zijn moeder en dat dat een gouden combinatie is. Ik geloof de man op zijn woord en tot nu toe lijkt hij het gelijk aan zijn zijde te hebben..

     Geliked door 1 persoon

     • Mack zegt:

      Zijn moeder was ook coureur. Jos’ talent was ook zeer groot, maar in de F1 speelt meer. Hij won daarvoor alles, en wist precies te duiden waar het aan lag in de F1, alleen is dat niet de bedoeling dat je dat daar doet. Je zag hem ook leren met de jaren. Hij haalde het maximale uit de auto’s, maar die auto’s waren toen al achterhoede. Van zijn imago van grindbakspecialist is hij nooit meer afgekomen. Hij besloot Max van zijn fouten te laten leren.

      Geliked door 1 persoon

 15. Ik snap niet dat mensen die rommel binnen krijgen… Ik woon niet zo ver van een Aldi-supermarkt en overal zie ik van die energiedrankjes van de Aldi liggen… echt erg! Het meest dat ik zie liggen is Jupiler (ik woon in België) en Red Bull (of andere energiedrankjes).

  Geliked door 1 persoon

 16. careldem zegt:

  Ook voor mij hoeft het niet, dat autoracen! En wat die blikjes betreft, ik herken het en vind het onbegrijpelijk. Ruim je rommel op!

  Geliked door 2 people

 17. Bertie zegt:

  Tja, De sponsor zou beter zijn gebruikers kunnen wijzen op het afval, middels advertenties in alle media. Goede reclame!
  Over de sport weet ik alleen dat ik niet snap waarom het Assen-circuit niet zou voldoen. Niet sjiek genoeg?

  Geliked door 1 persoon

 18. Karel zegt:

  ja de temperaturen waren weer absurd , wie weet wordt dat standaard
  dit weer vind ik nu ook niet zo erg meer hihi , hoef er niet meer in te werken daag en nacht
  herfst is een mooi jaargetijde vind ik
  hoe het met de waterstanden staat zou je wel ergens kunnen vinden , maar of je er een melding van krijgt als het weer op niveau is , denk het niet

  fijne avond groet

  Like

 19. Rebbeltje zegt:

  Red Bull geeft je vleugels…zou het toch niet moeilijk moeten zijn die afvalbak in te vliegen
  Fijn weekend

  Like

 20. Ferrara zegt:

  Heffen van statiegeld zou nu eindelijk eens moeten gebeuren en Zandvoort is een onzalig plan, hoewel ik vrees dat de lobbyisten links of rechtsom toch weer hun zin krijgen.

  Geliked door 1 persoon

 21. Morgaine zegt:

  blikjes, ik zag gisteravond in het nieuws op tv, oh wacht… die kijk jij niet, dat men nu serieus eraan wil gaan werken dat vanaf volgend jaar al? statiegeld op blikjes komt, zodat het zwerfvuil minder wordt en mensen het in gaan leveren… yesssssss finally.. hoe moeilijk kan het zijn…

  X

  Geliked door 1 persoon

 22. Rob Alberts zegt:

  Ik ben benieuwd wanneer en hoe er statiegeld op de blikjes gaat komen in Nederland.
  Duitsland loopt hierin voorop.

  Duurzame groet,

  Like

 23. terrebel zegt:

  ‘Ja maar de planeet naar de vernieling helpen is goed voor de economie!’ Vind ik een rare gedachtegang. Wie gaat je product nog kopen als er geen mensen meer zijn als de planeet eenmaal te vervuild is om nog leven te onderhouden?

  Geliked door 1 persoon

 24. terrebel zegt:

  OT: Heb de code bovenin mijn blog vernieuwd. Misschien dat het nu werkt? Heb ook een ‘feedlink’ toegevoegd onderaan het blog om mijn blog makkelijker te kunnen toevoegen aan jouw favoriete feedreader. Bij WordPress schijnt dit allemaal eenvoudiger te installeren te zijn. Ach, het zij zo.

  Like

 25. Karel zegt:

  ook hier alleen binnen klusjes gedaan Rob
  de hele dag die miezerige regen bbbrrr
  wat morgen brengt zie ik dan wel weer
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

 26. ik heb er helemaal niks mee.

  Geliked door 1 persoon

 27. gewoonanneke zegt:

  Ik heb helemaal niets met die autosport dus van mij hoeft het ook niet open hoor. Ja statiegeld op blikjes van mij mag het hoor wat een puinzooi maken mensen er van. Trouwens ook op de kleine petflesjes…..

  Geliked door 1 persoon

 28. Kakel zegt:

  Dat van die blikjes klopt helemaal! Mijn dochter en beste vriendin hebben meegedaan met de “schoonmaakdag” en het grootste gedeelte van hun oogst bestond uit Red Bull blikjes.
  Met Formule 1 heb ik niets. De regering wil toch zo graag het stikstofprobleem oplossen? Laten ze de races dan blijven organiseren in Assen en laat Zandvoort links liggen.

  Geliked door 1 persoon

 29. Gewoon verbieden die hele suiker, blik en motorhandel. Er zijn genoeg digitale filmbeelden om ontelbare spannende races te monteren. Ook voor de zoethandel zijn er voldoende alternatieve drankjes in aarden bekertjes denkbaar, zoals zuigtabletjes 🙂

  Geliked door 1 persoon

 30. Sam van Haaster zegt:

  Honderd procent eens met je observatie. Ik erger me ook al jaren aan die RB blikjes op straat. Max zou zich daar over moeten uitspreken. Kunnen we daar geen actie voor beginnen?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.