Eerlijke prijzen

Natuurlijk is de intensieve veeteelt enorm belastend voor het milieu en natuurlijk is dierenwelzijn in megabedrijven gereduceerd tot zo goed mogelijk voor het product zorgen. Natuurlijk is vleesconsumptie een onverstandige en in toenemende mate onverantwoorde voedingswijze, omdat voor 1 kg dierlijk eiwit veel meer voedingsstoffen aan moeder aarde moeten worden onttrokken dan voor 1 kg gelijkwaardig plantaardig eiwit.

Ik ben tegen megastallen, bio industrie en intensieve vleesproductie, maar ik ben niet tegen de boeren en daarom vind ik dat we ook:

 • de maximumsnelheid op snelwegen is teruggebracht tot max 110 km/u (liever nog 100)
 • er forse vliegticketbelasting is ingevoerd
 • er accijns op vliegtuigbrandstof is ingevoerd
 • de formule 1 in Zandvoort wordt verboden
 • er een acceptabele regeling komt voor bedrijfsbeëindiging
 • en draagt u zelf ook even wat maatregelen aan zou ik zeggen het is ook in uw belang dat de boerenstand in Nederland op een gezonde manier overeind blijft

Het betalen van eerlijke prijzen aan de boeren en tuinders voor al hun produkten helpt natuurlijk ook.

 

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Biologie, eten en drinken, Fietsen, gezondheid, Kinderen, Natuur, persoonlijk, Politiek, windenergie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

26 reacties op Eerlijke prijzen

 1. Marion zegt:

  De prijzen zijn bizar. Als je kijkt dat ik 650 euro kale huur betaal en een pak melk 50 cent kost, waar is het dan in vredesnaam misgegaan? Geld, macht, geld, macht. En die geldgraaiers zullen niet met de oplossing komen. Dat zullen we zelf moeten doen. Kies voor de duurdere duurzamere en biologische producten of ga naar de boer zelf. Ik heb het geluk dat we hier nog winkels aan de boerderij hebben. Eigenlijk hoef ik niets in de supermarkt te kopen. Ik doe het wel en ik verschuil me maar al te gemakkelijk achter mijn uitkering en ziekte. Dit was weer even een goeie eye opener, Rob.

  Geliked door 2 people

 2. basdew1922 zegt:

  Aan gezien fijnstof, uitgestoten door het verkeer allerlei gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten en dementie, veroorzaakt, heb ik het volgende voorstel: verhoog de accijns op diesel en benzine en gebruik die inkomsten om de zorgpremie te verlagen.

  Geliked door 3 people

 3. Matroos Beek zegt:

  Alles moet worden herzien en anders worden gedaan in functie van de redding van het klimaat. Beginnen doe je bij jezelf. Nu de grote bonzen nog… Ook voor boeren zal het een heuse uitdaging worden.
  Eerlijke ochtendgroet.

  Geliked door 1 persoon

 4. groengenot zegt:

  Inderdaad! Waar zijn we mee bezig zeg?! Eerst willen we voedsel aan een onmogelijk lage prijs. En dan, als de boeren moeten megastallen zetten omdat ze er anders niet meer aan uit komen, dan krijgen ze de schuld van de klimaatopwarming. Laten we dit probleem aub toch anders aanpakken…

  Geliked door 1 persoon

 5. Sjoerd zegt:

  Zelfs als autoliefhebber vind ik max 100 ook prima. Maar ik vrees als we meer gaan betalen er niet minder geproduceerd wordt door de boer. En wat betreft de stikstof den ik dat het wel meevalt. Natuurlijk is het hoog, maar ergens anders produceren en daarna importeren kost evenveel stikstof, alleen op een andere plaats.

  Geliked door 2 people

 6. Ximaar zegt:

  Het probleem zit in en vooral ook om Nederland. We zijn kampioen exporteren. Beperk dat tot hooguit 20% van het interne gebruik. Laat veeboeren verhuizen naar plekken waar het vlees wordt geconsumeerd. Scheelt erg veel transport. Voor bloemen is het nog belachelijker. Die koop ik al jaren niet meer. Beperk ook de import tot 20%. Nu komt bijna 100% van onze huismeuk uit China en die kappen er bossen voor in Indonesia. Leer hier weer een vak en timmer hier weer stoelen in elkaar. Plant daarvoor meer productiebos die zo CO2 opslaat in houten huizen en huisraad. Vrije markt is alleen goed voor aandeelhouders die mensen en milieu tegen elkaar uitspeelt.

  Geliked door 1 persoon

  • Rob Alberts zegt:

   Voor mij een van de redenen om geen dier meer te eten.

   Stille groet,

   Like

  • Rob Alberts zegt:

   Door de grootschalige export van vlees gaat er veel mis. Door import van veevoer en export van het vlees blijft Nederland met de vervuiling zitten.

   Ik kies er voor om geen dier meer te eten. Maar dat is een persoonlijke keus.

   Ook bloemen koop ik niet meer. Hoewel ik met heel veel plezier bloemisten heb opgeleid.

   Vriendelijke groet,

   Like

 7. Karel zegt:

  alles eigenlijk al gezegd hier boven Rob
  het grote geld regeert , en zolang dat het geval is , zal er in mijn ogen weinig veranderen

  bedroefde groet

  Geliked door 1 persoon

 8. Landelijk een maximum snelheid van 100 km lijkt me een prima begin. Aan alle kanten winst en nog simpel te handhaven ook.
  De boeren hebben natuurlijk recht op goede prijzen, maar daarvoor moet dan eerst de winst bij de tussenschakels worden afgeroomd, m.n. bij de supermarktconcerns.
  Voor vliegen zou nou eindelijke een een marktconforme prijs moeten worden betaald.
  Over de F1 op Zandvoort begin ik niet eens meer, want dat is een verloren strijd vanaf het moment dat het tot een gebeurtenis van groot nationaal belang is verheven.
  Nou, zo eerst maar even.
  Goed weekend, Rob.

  Geliked door 1 persoon

 9. Naast al hetgeen al aangehaald werd, vind ik dat er minder koolzuur aan het water moet toegevoegd worden. Dan zal veel minder geboerd worden!

  Like

 10. Rebbeltje zegt:

  Laten we dan met ons allen doen wat we kunnen om dat aan te pakken en niet alleen met de wijsvinger wijzen naar hen die het in onze ogen allemaal fout doen.
  Fijn weekend

  Like

 11. Melody zegt:

  Deel van het probleem is de interpretatie:
  ~ Een bedrijf bepaalt vooraf dat de winst op een product bijv 100 miljoen moet zijn. Als die winst dan 99.999.999,00 is spreekt men van verlies…
  ~ Over elk product vangt onze staat 3x belasting. ipv dat dat geld binnen de grenzen weer goed besteed wordt kiepert men het over de grens in een bodemloze put om andermans problematiek in stand te houden.

  Overigens… ik woon in een bepaalde wijk in onze gemeente en scheid zoveel mogelijk keurig mijn afval. In een andere wijk in onze gemeente hoeft de afval niet gescheiden te worden. Op de plek BUITEN onze gemeente waar alle afval samen komt wordt het op één grote hoop gemieterd.

  Zolang een opbrengst van onze planeet geld in het laatje in Den Haag kan brengen, eigent Den Haag zich het eigendom ervan toe. Zolang een opbrengst van onze planeet geld kost, trekt Den Haag de handen ervan af en zijn wij als burger individueel volledig verantwoordelijk.
  Import/export… meest vervuilende afval wordt aan de andere kant van de planeet gedumpt omdat dat goedkoper is dan verwerken in eigen land?

  Al met al een kwestie van veel te veel schijven en elke schijf kost een vermogen, opeengestapelde bodemloze putten…

  Waar de oplossing ligt? Geen idee… Is die er wél eigenlijk?!

  ( ik stop maar want ik breek bijna mijn eigen jeweetwel open van ergernis en dat verdien jij niet, en ik evenmin, zeker nu niet, net 3 weken na een jeweetwel)

  Like

 12. Oudmaarnietversleten zegt:

  Laat iedereen eens nachtrust nemen dan zouden er niet zoveel auto’s onnodig de weg op hoeven, uitgezonderd werkverkeer.

  Geliked door 1 persoon

  • Villasappho zegt:

   Dan moet je niet ’s morgens om vers brood gaan, ook je krant niet willen om die tijd, niet dood gaan ’s nachts, geen oudje zijn, minstens een halve week op je pakket wachten en zo meer. Vergeet niet dat er een heleboel beroepen zijn die ’s nachts gewoon door gaan zelfs als het echt nodig is.

   Like

 13. Villasappho zegt:

  Die formule 1 blijft ookt gezeik he. Het is maar 1 keer roepen ze, dombo’s ze gaan echt de boel niet verbouwen om het maar 1 keer te doen. Het spoor wordt zelfs aangepast. Stonden hier gister om 16 uur in de file het is belachelijk hoe weinig mensen met 2 of meer in de auto zitten.

  Geliked door 1 persoon

 14. Mack zegt:

  Zou dat nu echt zoden aan de dijk zetten, 24 F1 bolides die een paar uur racen per jaar verbieden? Kun je niet beter alle Volkswagen diesels verbieden?

  Like

 15. Dick Teder zegt:

  Nieuwe verkiezingen.
  Punt.

  Geliked door 1 persoon

 16. ollieherman zegt:

  We praten bij voorkeur over wat anderen allemaal moeten veranderen. Zo lang dat gebeurt verandert er helaas niets. Overigens heb ik met de boeren geen medelijden. Het zijn gewone ondernemers, die handelen in dieren. Niet meer en niet minder. En dat ze vervuilend zijn, dat is al heel lang bekend (en dat weten ze zelf ook wel).

  Geliked door 1 persoon

 17. gewoonanneke zegt:

  Ja ik vind ook dat we op alle fronten moeten veranderen. Ben geen vegetariër en ga dat ook niet worden. Probeer wel een paar keer per week geen vlees te eten wat me in de zomer met salades veel beter afgaat dan in de winter. .. Maar die formulie 1 mag je van mij ook verbieden.

  Geliked door 1 persoon

 18. Skyblog zegt:

  Wij hebben geen auto. Praten wel dat moeten allemaal moeten veranderen. Wat ik opviel vliegtuigen dan. Oei daar worden niet erover gepraat. Hebben overal te zeiken. Nederland is al overvol. Daar moeten naar kijken. Haal steeds meer uit andere landen. Ja…. geeft toch weer….. Sommige gezinnen hebben zelf 3 auto. Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

 19. meninggever zegt:

  Het blijft maar roepen tegen de lucht dat die blauw ziet. Cijfers en feiten laten zien dat waartegen de een roept vaak geen enkele onderbouwing kent. Feit is wel dat intensieve landbouw en veeteelt bij de stikstofuitstoot toch 45% van het geheel uitmaakt. Dat is best veel als je bedenkt dat het totale verkeer slechts 16% daarvan op de weegschaal legt en de luchtvaart 0,2%. Kortom met buhneacties bereik je slechts je eigen achterban. Niet genoemd wordt de binnenwaaiende component van 16% en de massa-immigratie die leidt tot overbevolking in een land dat daar niet voor is ingericht. Met heffingen kom je er niet. Met logisch nadenken wel.

  Like

 20. Spontanity zegt:

  Eerlijke prijzen daar heb je allereerst eerlijke mensen voor nodig!!!

  Like

 21. bloggersterk zegt:

  Nog een discussie die het land in tweeën splijt. Betrouwbaren informatie en betrouwbaar beleid zou een hoop helpen om er een goed oordeel over te kunnen vellen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.