F1-circuit Kantershof

F1 circuit Kantershof
Kantershof is een zogenaamde 30 km-wijk of een woonerf.
Te denken valt dan aan bij de voordeur spelende kinderen in een groene woonomgeving. Aan het begin van de toegangsweg bij de ’s Gravendijkdreef is dit te zien in de bestrating met de tekst 30 km.
Toch doet zich hier iets vreemds voor. In de toegangsweg zijn op wens van de autobezitters de verkeersdrempels verlaagd. De autobezitters kregen gehoor bij het stadsdeel. Remmen en weer optrekken geeft bijna een seconde tijdsverlies. Door het verlagen van de verkeersdrempels is dit met enkele honderden van seconden terug gebracht.
Om het tijdsverlies goed te maken draaien de meeste F1-coureurs hun raampjes even open. Door het weggooien van alle prullen uit hun bolide hopen zij dat gewichtsverlies zorgt voor het sneller thuiskomen.
Eerst was mijn slaapkamer aan de kant van dit F1-circuit. Ik praat dan over de tijd dat de ’s Gravendijkdreef nog hoog was. Ik keek toen uit op een bos dat aan beide kanten van de toegangsweg groeide. Door de  vraag naar meer stadscircuits op de F1-kalender is dat bos gekapt. En is de toegangsweg bebouwd voor nieuwe bewoners die eerste rang willen kijken naar de snelheidsduivels uit Kantershof. In de ochtend en avond moet ik nu ook meegenieten van het noodzakelijke werkverkeer op ons F1-circuit. Na sluitingstijd van de horeca  wordt dit aangevuld met  de nachtelijk thuiskomende snelheidsduivels.
Ik slaap nu aan de andere kant.
Elke week loop ik samen met een aantal buurtbewoners het zwerfvuil langs de toegangsweg te verzamelen. Jammer genoeg is er nog geen voortdurende veegdienst voor ons F1-circuit. Al zou zo’n veegdienst direct de boosdoener zijn voor de te langzame rondetijden.
De F1 coureurs kunnen natuurlijk thuis niet bekennen dat zij voor het thuis eten al bij de diverse fastfoodketens gesnackt hebben. Zoals de uit het autoraam gegooide bierblikjes natuurlijk ook voor huiselijke conflicten kunnen zorgen. Waarbij ik soms hoor dat het buiten de deur snacken noodzakelijk is voor het in stand houden van de slechte relaties met sommige pitspoezen.
En dat het moed indrinken ook noodzakelijk is voor het onder ogen durven  komen van andere en/of dezelfde pitspoezen.
De echte F1-liefhebber wil natuurlijk een snel en vertrouwd circuit in een mooie groene omgeving. Om diezelfde reden woon ik graag in een schone en groene woonomgeving waar kleine kinderen gewoon bij de voordeur kunnen spelen.
Ik heb geen kinderen en geen rijbewijs. Bloglezers met auto en kind willen vast ook een groene en schone woonomgeving. Of mijn buren, de snelheidsduivels, de ernst van deze blogpost zullen inzien weet ik niet.
Tot slot, alle F1-liefhebbers veel kijkplezier met de laatste F1-race van dit jaar. ( Gelukkig is die race erg ver weg …. )

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, eten en drinken, gezondheid, Kinderen, Natuur, persoonlijk, Politiek en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

19 reacties op F1-circuit Kantershof

 1. Bertie zegt:

  Auto, fiets, brommer, ze lijken in veel gebruikers het fatsoen os te maken.😒

  Geliked door 2 people

 2. Karel zegt:

  jammer van al dat verdwenen groen Rob
  verkeerde ambtenaren aan het bewind 😦

  rustige groet

  Geliked door 1 persoon

 3. Spontanity zegt:

  Met de formule1 heb ik echt helemaal niets.

  Geliked door 1 persoon

 4. Van zo’n toestanden krijg ik het heen en weer…

  Geliked door 1 persoon

 5. Met uitzondering van af en toe een te snelle of te luidruchtig voorbij gierende passant wonen wij gelukkig in een groene wijk waar de meeste mensen zich heel aardig aan de meeste fatsoensnormen weten te houden. Ik wens iedereen datzelfde genot toe!

  Geliked door 1 persoon

 6. Quad-rijders zijn de ergste! Ik zag/hoorde er vandaag nog eentje op afstand. Een opgeschoten knul met te veel pretenties die de gevaren van zijn rijgedrag in het geheel niet in overweging neemt. 😦

  Geliked door 1 persoon

 7. Sjoerd zegt:

  Ik ben een rustige toerrijder en woon langs een racebaan…

  Geliked door 1 persoon

 8. Oudmaarnietversleten zegt:

  Wat ben ik blij dat ik niet in jouw straat woon ik zou helemaal gestoord worden van die racemonsters. Hier komt nauwelijks verkeer langs. Zo heerlijk die rust. Wel eens een jaar lang alle afval opgeruimd want dat is ook een blijvende ergernis.

  Geliked door 1 persoon

 9. Mack zegt:

  Ik ben een F1- en autoliefhebber, en dan heb ik ook nog eens niets met elektrische voertuigen. En toch vind ik dat er geen bossen gekapt moeten worden voor dit soort onzin. Boven op de wildviaducten op de A50 hebben ze bomen gekapt om redenen die ik niet snap. In het bos zelf kappen ze rustig twee bomen zodat deze de toegang tot een pad waar je niet in mag blokkeren. En met meer mensen zoals jij zou de wereld er beter uit zien.

  Like

 10. meninggever zegt:

  De ellende is dat je tegenwoordig ook door e-fietsers van je sokken kunt worden gereden. Asociaal gedrag zit kennelijk in mensen zodra ze een stuur van een fiets, motor, auto, truck, scooter of bus in handen hebben. Overigens zie ik hetzelfde gedrag wat je beschrijft in onze straat waar met name de vele pakketdiensten zorgen voor onveilige situaties. 30km/ zone of niet. En ja, ik ben een autoliefhebber en vindt zeker dat de Formule 1 moet worden gehouden op een circuit dat er al bijna een eeuw ligt en waar deze voorheen ook werd gehouden. Overbevolking is het probleem, genieten niet!

  Like

 11. Morgaine zegt:

  mjah…. ik zeg ff niks… rotonde bij mij schijnt ook perfect te zijn om je banden te laten piepen en dan verderop te laten knallen, die knalpot wat niet mag wat op vuurwerk lijkt… ik weet eindelijk wat het is nu…

  X

  Geliked door 1 persoon

 12. gewoonanneke zegt:

  Zo erg dat weggooien van etenswaren. Ik fiets regelmatig langs een fietspad (vandaag nog) dat ook langs de Mac loopt…… vreselijk wat daar allemaal langs de weg ligt…..

  Geliked door 1 persoon

 13. Willem zegt:

  Het F1 circus laat me vrij onverschillig, maar ben wel een leifhebber van de motor-grand prix. Maar dan wel op een daarvoor speciaal aangelegd circuit en niet op de openbare weg.
  De wijk waarin ik woon is helemaal een 30 km zone en als je de wijk binnenkomt dan wordt je in de eerste 300 m meteen geconfronteerd met zeer effectieve drempels en druppels die je alle lust ontnemen om hard te gaan rijden. Probleem is dat er daarna geen enkele snelheidsreducerende voorziening meer is opgenomen in de straten van de wijk, Pas bij de toegang naar de ‘hofjes’ is er weer een drempel, maar om op die hofjes te komen moet je een haakse bocht maken, dus de snelheid is dan sowieso lager.Gevolg is dat na passage van de laatste hindernis, het gas er weer op gaat en er geracet wordt. Nota bene het meest door bewoners van de wijk en vaak vaders van jonge kinderen. Kinderen die ook op straat spelen.

  Like

 14. Ik snap die mensen nooit die hun spullen gewoon maar uit het autoraam gooien. Ze moeten zich toch schamen. Dat doe je toch niet? Voelen ze zich dan niet vervelend en onfatsoenlijk?!

  Geliked door 1 persoon

 15. Pingback: Blog over groen en Formule1.... - 1104 en zo

 16. Kakel zegt:

  Het is werkelijk asociaal! Wat een bezielt een mens om troep op straat te flikkeren? Als je het je auto kan indragen kun je het toch ook naar buiten dragen?
  En dan gassen in een 30-km-wijk. Onbegrijpelijk…Jammer dat er niet ineens een boom midden op de weg springt.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.