Een schokkende Valentijnswandeling

SCHOKKEND! zoveel warmteverlies
Vanochtend op Valentijnsdag liepen bewoners met 3 Warmte-experts van !Woon in Kantershof . In het kader van #kbuurtaardgasvrij zijn ism Hart voor de K-buurt opnamen met een warmtecamera gemaakt van de verschillende typen huizen in Kantershof.
Met elke nieuwe warmte opname liep bij iedereen de koude rillingen over de rug. Alle soorten voor- en achtergevels lekken op diverse plaatsen de warmte van de huizen. Ook de kopse gevels aan de zijkanten blijken zeer slecht geisoleerd te zijn.
Een detail; er zijn nog steeds huizen in Kantershof waar nu nog enkel glas te vinden is …
Een ander detail de afwerking van de nieuwe voor- en achtergevels is in het algemeen slecht. Maar er zijn uitzonderingen, van slecht tot zeer beroerd.
In heel Kantershof is 1 uitzondering gevonden. Nieuwe bewoners hebben zelf de kopse gevel aan de zijkant helemaal opnieuw opgebouwd. Dat is de enige woning waar een goede isolatie gevonden is.
Iedereen van de warmtewandeling is dan ook erg geschrokken van deze warmtewandeling.
Baudouin Knaapen van !Woon gaat berekeningen maken met de warmte opnamen. Nadere informatie volgt! Ook een plan om verder voor te lichten en bewoners te helpen verbeteringen en besparingen te realiseren.
Uw rapporteur Rob Alberts, energiecommissaris 1104

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

18 reacties op Een schokkende Valentijnswandeling

 1. Ik begrijp je frustratie, maar kan ook ergens de mensen begrijpen die wonen in slecht geïsoleerde woningen. Het is niet voor iedereen even evident om de kost te dragen van de aanpassingen hiervoor.

  Geliked door 4 people

 2. wdfyfe zegt:

  This is as problem in Canada especially with our extreme winters. Unfortunately, this information is not readily available here. cheers

  Geliked door 1 persoon

 3. Karel zegt:

  en wat zei de firma hier van die deze woningen gebouwd heeft , dat zullen we snel verbeteren , denk het niet , het is een schande zo te bouwen 😦

  Geliked door 1 persoon

  • Rob Alberts zegt:

   De huizen zijn in 1974 gebouwd. De renovatie en isolatie is van 1995.
   De technische kennis van nu maakt het mogelijk om uitstekend geïsoleerde woningen volgens het principe Nul op de meter te bouwen. Energiebronnen in, op of rondom de woning produceren hierbij alle benodigde energie.

   Bij bestaande woningen is dat moeilijker tot onmogelijk.

   Energieke groet,

   Like

  • Willem zegt:

   Ik wil het toch even opnemen voor de aannemer. Hoewel mijn ervaring is dat aannemers vaak tot de categorie ‘inbrekers’ behoren, zijn bouwers die zich bezig houden met grootschalige woningbouw, vaak zo uitgeknepen door de subsidieverstrekkers en overheidsregels dat het bijna onmogelijk is om goede kwaliteit te leveren. Het geld moet echt verdient worden door niet meer te doen dan wat de regeltjes voorschrijven en grootschaligheid. In dat opzicht is dat deel van de bouwsector te vergelijken met de land- en tuinbouw. Die gaan ook ten onder door de subsidieverstrekkers en grootschaligheid.

   Geliked door 1 persoon

 4. Sjoerd zegt:

  Triest om dat te horen…

  Geliked door 1 persoon

 5. Spontanity zegt:

  Heel triest ja, en de mensen die de alsmaar hoger wordende energierekening moeten betalen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Bertie zegt:

  Ja, treurig.
  In de jaren ’70 was men nog niet helemaal op de hoogte van klimaattoestanden maar in 1995 werd kennelijk niet voldoende geïsoleerd.
  Wij zagen de manier waarop dat toen gedaan werd in buurwoningen. We hebben niet meegedaan omdat we er geen vertrouwen in hadden.

  Geliked door 1 persoon

 7. Niet best! Komt dat bovenop de tegenvaller die eerder deze week aangekondigd werd?

  Like

 8. gewoonanneke zegt:

  Ja ze zijn hier bezig met een inhaalslag maar bij mijn in de straat hadden ook 3/4 van de huizen nog enkel glas.

  Like

 9. meninggever zegt:

  Toen ik nog in de Bijlmer woonde werden deze huizen gebouwd en waren ongeveer het summum wat er toen te vinden was. Maar ja, intussen een vijftig jaar verder zijn de normen wel ietsjes veranderd. Enkel glas vervangen is zeker een goede optie. Voor het comfort alleen al. Wij merken dat nu ook. Dubbel glas vervangen door HR++ is een enorme stap! Maar ja, kost ook iets….

  Like

 10. Rob Alberts zegt:

  De bewoonster met enkel glas heeft mijn aandacht.
  Er is hier een vreemde vergissing gemaakt bij de renovatie binnen de hele wijk.
  Alle voor- en achtergevels zijn vervangen en voorzien van dubbel glas.
  Hoe het mogelijk is dat erbij een woning een nieuwe gevel met enkelglas is geplaatst tijdens de grootschalige renovatie blijft voor mij onverklaarbaar.
  Ik ben druk bezig om te achterhalen hoe dit heeft kunnen gebeuren …

  Vriendelijke groet,

  Like

  • Willem zegt:

   Als tijdens de grote (recente?) renovatie bij die bewoonster ‘vergeten’ is isolatieglas te plaatsen dan heeft de aannemer zich niet aan het bestek of technische omschrijving gehouden. Er is nog steeds een kans dat de aannemer daar op aangesproken kan worden. In de uniforme administratieve voorwaarden (UAV) staan termijnen. Naarmate de ernst of het gevaar dat een verzuim op kan leveren, kan die termijn variëren van een half jaar tot meer dan twintig jaar. De precieze details weet ik niet meer, daarvoor ben ik te lang weg uit dat metier, maar het lijkt me in ieder geval de moeite om dat pad ookj te bewandelen. Het minste wat je de aannemer kunt verwijten is dat hij zijn ‘ingangscontroles’ niet goed uitgevoerd heeft, want dan had hij het gemerkt.

   Geliked door 1 persoon

 11. fialas zegt:

  wij logeerden eens in een boerderij in Karinthië, muren van een halve meter dik, kleine ramen, het was buiten bloedheet maar binnen bleef het aangenaam, wekenlang.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.