ZuidOost Groenbewust ???

In het Toekomstplan Gaasperpark staan de namen van 25 vooraanstaande inwoners van Amsterdam-ZuidOost. Natuurlijk zijn de schrijvers van het plan blij met deze ondersteuning. Zoals ook Jakob Wedemeijer Portefeuillehouder Openbare Ruimte en Groen het belang vermeldt van de ondersteuning van deze vooraanstaande bewoners van Amstedam-ZuidOost bij het tot stand komen van het Toekomstplan Gaasperpark.  Ik heb het proces vanuit de zijlijn zorgvuldig gevolgd. Maar op geen enkele manier kan iemand zeggen dat ik met naam of toenaam het eindproduct onderschrijf!

Gelukkig hoor ik ook andere geluiden. Een petitie tegen het Toekomstplan Gaasperpark kreeg binnen een week meer dan 2000 ondertekenaars. En op de laatste dag werden er meer dan 20 zienswijzes ingediend met zwaarwegende argumenten tegen het Toekomstplan Gaasperpark. En ja ook ik heb een zienswijze ingediend met mijn bezwaren.

De zeer grote rol van Maarten van ’t Veld van de evenementenorganisatie Amsterdam Open Air bij de tot het stand komen van het Toekomstplan Gaasperpark vind ik zorgelijk. Steeds weer blijkt dat de gemeente Amsterdam haar parken weggeeft aan commerciële bedrijven en de organisatoren van vreselijkste geluidsoverlast voor de natuur en de bewoners van Amsterdam.

Vier inwoners van Amsterdam-ZuidOost hebben een stichting opgericht. Op 18 januari 2020 was er een eerste bijeenkomst. Op 17 februari 2020 werd bij een notaris een stichting opgericht. Zij kozen voor de naam ‘ZuidOost GroenBewust’. De doelstellingen van deze stichting zijn in 2 woorden samen te vatten; Stille Natuur. Binnenkort treden de bestuursleden met hun stichting naar buiten. Maar eerst moeten er nog allerlei praktische zaken geregeld worden.

Het openen van een bankrekening is bijvoorbeeld een van de vele hobbels die nog genomen moet worden. En in een tijd dat bekend wordt dat een Nederlandse bank jarenlang de klimaatscepticus en hoogleraar Frits Böttcher betaald heeft is het voor een stichting met groene, duurzame doelstellingen moeilijk om een bankrekening te openen. Een van de argumenten van de banken is dat de ideële organisaties in Amsterdam-ZuidOost een zeer slechte naam hebben. Deze  ideële  organisaties zouden een naam hebben van frauderen en oplichten ….

De inschrijving bij de Kamer van Koophandel ging gelukkig een stuk makkelijker. Dat was in een half uur geregeld. Of moet dat juist weer zeer kritisch bekeken worden?

Ik kijk uit naar het moment dat de Stichting ‘ZuidOost GroenBewust’ met een website haar doelstellingen en activiteiten bekend kan maken. Waarbij ik er van overtuigd ben dat heel veel inwoners van Amsterdam-ZuidOost deze doelstellingen zullen onderschrijven. Zo verwacht ik ook dat er binnen Amsterdam en de omliggende gemeenten veel organisaties staan te trappelen om gezamenlijk te werken voor een Stille Natuur. De plannen voor Diemer Scheg vragen om deze samenwerking. Zoals ook het weggeven van de Amsterdamse parken aan commerciële bedrijven vraagt om zo’n georganiseerd protest.

Maar eerst moet die hobbel van het openen van een bankrekening voor de stichting ZuidOost GroenBewust genomen worden …..

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, Biologie, gezondheid, Kinderen, Natuur, Onderwijs, persoonlijk, Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op ZuidOost Groenbewust ???

 1. Geld, geld.
  (Bijna) alles kan omwille van de centen.
  Evenementen voor jongere generaties….. ik weet ik word oud! (hoop ik)

  Geliked door 2 people

 2. Karel zegt:

  ik vind dat die evenementen niet in het groen thuis horen , kan volgens mij prima bij de oude NDSM
  of soort gelijke ruimtes

  stilte groet

  Geliked door 1 persoon

 3. Sjoerd zegt:

  Met een muziekfestival roei je een heel vogelbestand uit. Alle vogels vluchten dan. Ik ben ook voor stille parken.

  Geliked door 1 persoon

 4. fialas zegt:

  Wij verzuipen in de festivals, de overheden lijden aan festivalitis. Als er eenmaal een bankrekening is moet je hem publiceren, ik doe mee.

  Geliked door 1 persoon

 5. Willem zegt:

  Zelfs het openen van een bankrekening kan al problemen oproepen? In dat opzicht is er weinig veranderd de afgelopen 20 jaar. Toen ik destijds voor een bestaan als kleine zelfstandige koos en een BV oprichtte, was het verkrijgen van een BTW-nummer iets van zeer lange adem. Ik werkte al een half jaar bij voor bedrijf en kon nog steeds geen rekening uitschrijven wegens het ontbreken van een BTW-nummer. Zelfs mijn opdrachtgever vroeg waar de rekeningen bleven, want hij kon zijn boekjaar niet afsluiten zoals hij gewoon was. Gelukkig is het allemaal goed gekomen, maar dat (overheids)instanties er een werktempo op nahouden dat te vergelijken is met koude stroop door een nauwe trechter, blijkt nog steeds het geval te zijn en banken lijken het nu ook tot hun werkwijze gemaakt te hebben. Ik was destijds blij met mijn spaarpot, maar een stichting moet kennelijk heeeeeeel veel geduld hebben

  Geliked door 1 persoon

 6. Er zijn onder de deelnemers aan het participatietraject wel degelijk mensen die het niet eens zijn met het Toekomstplan Gaasperplas, waaronder ikzelf. Dat heb ik ook duidelijk gemaakt aan het bestuur van Zuidoost, de stadsdeelcommissie en de projectleiding. Ik heb daar veel werk in gestoken en daarom accepteer ik het bedankje van de projectgroep. De meedenkgroep is op het verkeerde been gezet doordat in eerste instantie het NNN niet genoemd mocht worden. Als deelnemer aan de klankbordgroep heb ik meteen duidelijk gemaakt dat het hier niet gaat om een evenemententerrein maar om een natuurgebied. Dat werd me niet in dank afgenomen. Ik heb dus pittig verweer geleverd.
  De petitie gaat inmiddels naar de 3000 ondertekenaars.
  Triodos zal jullie vast wel accepteren voor een zakelijke rekening. De ING bijvoorbeeld heeft de voorwaarde dat verenigingen en stichtingen eerst een jaar moeten bestaan voor ze een rekening kunnen openen.
  Ik ben blij met de oprichting van Zuidoost Groenbewust. Veel succes ermee.

  Geliked door 1 persoon

  • Rob Alberts zegt:

   Beste Hetty, dank voor jouw tomeloze inzet voor de Natuur in Amsterdam-ZuidOost. Jouw inbreng zorgt altijd voor het positieve geluid t.a.v. de Natuur in Amsterdam-ZuidOost. Met de bestuursleden van de Stichting ZuidOost GroenBewust heb jij in ieder geval nieuwe medestanders gekregen. Natuurvriendelijke groet,

   Like

 7. Mouna Pegurier zegt:

  Ik ben gepassionnerd tegen de planen voor het Gasperplas en ben heel blij met de petitie initiatief, heb die maximum gepromoten in mijn contacten en alle sociale media.in de hoop dat we over de 3000 gaan scoren. .Ik ben ook super blij met de oprichting van Zuidoost Groenbewust

  Geliked door 1 persoon

  • Rob Alberts zegt:

   Dank voor deze enthousiaste reactie. Binnenkort heeft de Stichting ZuidOost GroenBewust een eigen website. Ik zal daar dan ook op mijn webblog iets over schrijven. Natuurvriendelijke groet,

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.