Karels karavaan

KARELs KARAVAAN is een initiatief van kunstenaarscollectief Moving Arts Project.

KARELs KARAVAAN; Helpt jou met milieuvriendelijke, mobiele oplossingen voor festivals en culturele en maatschappelijke evenementen in de openbare ruimte.

Zaterdag 14-03-2020 tussen 14.00 en 15.00 uur te bewonderen op de Parkeerplaats aan de Kantershofstraat.

KAREL is een grote Spijkstaal 1900 personenbus met laadklep uit 1998. Jarenlang vervoerde hij patiënten voor het psychiatrische ziekenhuis in Wolfheze.

KAREL staat voor KAR voor Elektriciteit op Locatie. KAREL meet 5,70 x 1,80 x 2,30 m. Hij is een heer in het verkeer en altijd rustig, schoon en opgeruimd. Daar kun je mee thuiskomen. Hij kan op evenementen stroom leveren dankzij zware Lithium-ion batterijen (afkomstig uit 2 elektrische Nissan Leaf personenauto’s) met een kracht van 40Kwu.

Verder heeft KAREL drie zonnepanelen op het dak en twee Victron Energy Quattro omvormers, elk van 5 KiloWattUur. De omvormer zet de gelijkstroom (van de zonnepanelen) om in wisselstroom (nodig voor bijvoorbeeld geluidsapparatuur, huishoudelijke apparaten etc). De omvormer in KAREL laadt  ook de batterijen op (omzetting van 230V naar 48V) en zorgt ervoor dat de batterijen stroom aan andere apparatuur leveren (omzetting van 48V naar 230V).

Met KAREL kun je alle kanten op. In zijn grote laadruimte kun je veel materiaal maar ook mensen vervoeren. Hij kan dienen als plek voor workshops en gesprekken. Op het dak kan een geluids- en/of lichttechnicus aan de slag voor een optreden. KAREL is ook ideaal als backstage-ruimte. Bedenk het en waarschijnlijk kan het! KAREL doorkruist de stad met max 15 km per uur.

KARIMA is een kleine Spijkstaal 415 elektrotrekker uit 2003. Voordat zij lid werd van de familie KAREL deed zij dienst bij een klooster in Brabant. Daar ging ze met een aanhanger vol voedsel langs bij mensen in nood. Ook heeft ze bij een veilinghuis in Frankrijk gewerkt.

KARIMA staat voor KAR voor Inductie, Meezingen en Aanhangsels. Ook KARIMA heeft MAP laten ombouwen. Zij heeft Lithium-ion accu’s van twee elektrische BMW-i3 personenauto’s ingebouwd gekregen en beschikt over een 40 Kwh aan kracht en een Victron Quattro omvormer van 15 Kwu. Deze omvormer laadt de batterijen op (omzetting van 230V naar 48V) en zorgt ervoor dat de batterijen stroom aan andere apparatuur leveren (omzetting van 48V naar 230V).

KARIMA is klein, wendbaar en veelzijdig. Ze kan worden gekoppeld aan een (buiten-)keuken of foodtruck, kan dienen als minipodium of gekoppeld worden aan een groter podium en heeft een klein plateau waarop materialen kunnen vervoerd worden. Tot slot kan ze aanhangers trekken tot max 3000 kg. Ook KARIMA doorkruist met max 15 km per uur de stad.

KARLOS LEVERT OVERAL SCHONE STROOM

Basishuur: € 350,- Te gebruiken voor:stroomvoorziening 60KWh, podium, transport, workshops, vergaderingen, backstage, keuken, experience

KARLIJN VOOR HET VERZAMELEN VAN VERHAALLIJNEN

Basishuur: € 200,- Te gebruiken voor: stroomvoorziening 5KWh, transport, workshops, speciaal voor lijnen

KARELs Karavaan

Over Rob Alberts

Mensen, natuur, de aarde, planten en dieren hebben mijn interesse. Monumentale Bomen fascineren mij. Onderwijs is mijn passie. In 1988 ben ik in de Bijlmermeer komen wonen. De mensen, het groen, de andere manier van bouwen / wonen hebben mijn hart gestolen. Zonder ver te reizen is hier de hele wereld binnen handbereik. Rondom mijn huis geniet ik vooral van de Familie Pimpelmees. In december 2009 ben ik gaan bloggen over wat mij opvalt of wat mij bezig houdt.
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, duurzame energie, eten en drinken en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op Karels karavaan

 1. Sjoerd zegt:

  Dat zijn hele mooie Karretjes… Het kan dus wel.

  Geliked door 1 persoon

 2. Bertie zegt:

  Goed idee, het overdenken waard.

  Geliked door 1 persoon

 3. Matroos Beek zegt:

  Heel leuk bedacht!

  Geliked door 1 persoon

 4. Spontanity zegt:

  Karel & Karima.
  Aangenaam kennis te maken.

  Geliked door 1 persoon

 5. Rebbeltje zegt:

  Met karel kan je alle kanten op 😉
  Ook de goeie kant?
  Geintje…we hebben het over een andere karel
  Groetjes

  Geliked door 2 people

 6. Dat klinkt goed. Ik zal eraan denken, wanneer ik nog eens een feestje organiseer. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 7. Karel zegt:

  ik heb op SPL wel met Spijkstalen gereden daar waar je niet met diesel mocht komen
  maar verder heeft deze Karel er niets mee hoor
  en mochten deze lui van dit hier
  Moving Arts Project
  die Karel karavaan willen huren , eerst een Nederlandse naam kiezen 🙂
  mazzel

  Geliked door 1 persoon

 8. gewoonanneke zegt:

  Mooi ding dit…..

  Geliked door 1 persoon

 9. Dat klinkt goed zeg! Zo’n milieuvriendelijke auto. Echt geweldig.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.